Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Itt a Binance mining pool, a vezető tőzsde saját bányász poolja

Itt a Binance mining pool, a vezető tőzsde saját bányász poolja

A vezető kriptovaluta tőzsde a Binance, elindítja Binance mining pool néven a saját bányászati poolját. Mennyire kerül ezzel veszélybe a decentralizáció?!

 

Megérkezett a Binance mining pool

A vezető kriptovaluta tőzsde a Binance, 2020 április 27-én elindította a saját kriptovaluta bányász poolját, ez Binance mining pool-ra hallgat. Egészen május 31-ig költségmentesen fog üzemelni a pool, majd 2,5%-ra fog átállni a fee. A Binance saját közleményében megemlítette azt is, hogy a nagyobb bányász farmok akár hosszabb kedvezményes időszakban is részesülhetnek. 

A Binance több, mint 1000 dolgozója közül 15 fog kimondottan a mining poolal foglalkozni. 

Spekulativ banyaszat cryptofalka

 

Binance mining pool támogatja a PoW-t és a PoS-t is

A Binance mining pool támogatja a Proof-of-Work (PoW) és a Proof-of-stake (PoS) kriptovaluta bányászati mechanizmusokat is. (Így az Ethereum 2.0 előtt kicsivel nem is nagyon volt rá más opciójuk...)

Ami talán előnye lehet a Binance saját pooljának, hogy integrálva lesz a vezető tőzsde jelenlegi rendszerébe. Így ezzel a kriptovaluta bányászok könnyen mozgathatják a koinjaikat a Binance mining pool és a platform többi része között. Legyen ez a kereskedő, hitelező, vagy egy staking wallet.

A pool vezetője így nyilatkozott:

A célunk egy teljesen átfogó bányászati platform kialakítása a kriptovaluta bányászok számára. Egy olyan széleskörű rendszer kiépítése, amire a jelenlegi szolgáltatók nem képesek.

 

Kételkedve fogadták a bányászok a Binance újítását

Biztosan lesznek előnyei a Binance mining pool-nak abban, hogy olyan szolgáltatásokat is tud majd nyújtani a kriptovaluta bányászoknak, amikre jelenleg nincs példa. Viszont ott egy nagy DE, is egyből ha rá gondolunk. A legtöbb kripto bányászban mindenképpen kétes érzéseket váltott ki a dolog. A legtöbben azt kritizálták, hogy ezzel a Bitcoin hash rate méginkább decentralizált lesz és kevés hatalmas csoportosulás között fog megoszlani.

HsakaTrades twitter felhasználó például megosztott egy grafikont a hash rate jelenlegi megoszlásáról, azzal a kommenttel, hogy: Hamarosan csak egy szín lesz majd látható a hash rate megoszlásának az ábráján.

Másoik úgy vélekedtek, hogy: "Ez vagy nagyon szuper lesz a Bitcoinnak, hogy több versengő bányász pool fogja elősegíteni a decentralizációt vagy... Gondolom tudod mi van az érme másik oldalán..." nyilatkozta.

 

A Binance szerint nem fog sérülni a jelenlegi decentralizáció

Lisa, a Binance mining pool vezetője szerint nem fog sérülni a hash rate jelenlegi megoszlása. Itt egy 2018-as állapotot mondott példának, ahol az egyik bányászgép gyártó akkoriban még a hash rate 51%-át is birtokolta.

blokklánc-Cryptofalka

Hozzátette:

Azzal, hogy a Binance-hez hasonló nagyobb játékosok is elkezdenek beszállni a játékba kompenzálni tudják a korábbi nagy bányász poolok dominanciáját. Ezzel akár mégjobban decentralizáltá téve a rendszert, mint mondjuk 2 éve volt. A legnagyobb kriptovaluta bányász poolok durván 20% számítási kapacitással rendelkeznek, ez már most jobb, mint korábban.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.35% $64,728.65
Ethereum ETH -4.18% $3,411.88
BNB BNB -4.44% $581.27
Solana SOL -8.03% $133.94
XRP XRP -5.81% $0.4822
Dogecoin DOGE -9.36% $0.1201
Cardano ADA -9.80% $0.3721
Litecoin LTC -7.79% $71.6
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!