Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kraken kriptovaluta tőzsde felhasználói kártérítést követelnek

Kraken kriptovaluta tőzsde felhasználói kártérítést követelnek

A Kraken kripto tőzsdén kereskedők felháborodtak, miután egy árfolyam zuhanás nagymértékű likvididálásokat váltott ki. Kártérítés követelnek.

Érett a korrekció a kriptovaluta piacon, a Bitcoin árfolyama szinte hetente döntötte az új csúcsokat. Az RSI a Tesla 1,5 milliárdos Bitcoin vásárlása óta 70 fölött állt, heti nézetben bőven 80 fölött, havi nézetben 90 fölött. Ez azt jelenti, hogy egy ideje már erőteljesen túlvett volt a Bitcoin a népszerű indikátor alapján.

 

Mi történhetett az elmúlt napokban?

Annak ellenére, hogy egészséges korrekciót láthattunk a kriptovaluta piac bull trendjén, érzékelhetjük, hogy valami több is állhat a háttérben. A korrekció előtt az volt észrevehető, hogy a tárcákból a tőzsdékre nagy mennyiségű Bitcoin áramlik. Ez általában azt jelenti, hogy egyes bálnák szándékában lehet némi profitot realizálni. Ne feledjük el, hogy egyes bálnák 5-10-15 ezer dolláros értéknél szálltak be a Bitcoinba. Ha több millió dollár tőkével számolunk, akkor nyilvánvaló, hogy ezek a bálnák a több millió dollárt megsokszorozták és szeretnének profitot zsebre tenni. 

https://twitter.com/cryptoquant_com/status/1363811992092299273

 

Nem bírta a forgalmat a Kraken kriptovaluta tőzsde

Február 22-én, mind a Bitcoin (BTC), mind az Ethereum (ETH) történetében a legnagyobb mínuszos napi gyertya alakult ki. (dollárban! %-ban mérve amúgy nem mondható túlságosan szélsőséges mozgásnak)  A BTC körülbelül 9.500 dollárral esett vissza 57.500 dollárról, míg az ETH 1400 dollárra zuhant 1940 dollárról 24 órán belül a Coinbasen. 

Azonban úgy tűnik, hogy a gyenge vételi támogatás és a lépcsőzetes felszámolások kombinációja súlyos veszteségeket eredményezett a Kraken tőzsdén. A BTC 22%-kal esett vissza 45.000 dollár alá, míg az ETH 64%-kal csökkent, és az árfolyamot csak 700 dolláros támasz fogta meg.

Mi az a flash crash?

[box type="bio"] A flash crash egy olyan tőzsdei jelenség, amikor a dinamikus árfolyam mozgás elkezdi kiütni az automatikusan beállított stop-limit eladási tranzakciókat. Ekkor a beállított automatikus tranzakciók további stopokat ütnek ki, melynek hatására rövid távon irreálisan nagy leszúrást tapasztalhat az árfolyam.[/box]

Nem maradt el a felhasználók csalódottsága. A felhasználók a csalódottságuknak a redditen az  r/Krakensupport subreddit csoportban adtak hangot. Egyes kereskedők jogi lépéseket fontolgatnak a tőzsdével szemben. U/dtk6802 reddit felhasználó például azt állítja, hogy a flash-összeomlás közepette elvesztette életének megtakarításának nagy részét. 

Életem megtakarításának nagyrészt elvesztettem, és nem kaptam választ a supporttól. Azt gondolnánk, hogy visszatérítik az elvesztett pénzt, különben az összes ügyfelüket elvesztenék. Rengeteg bizonyítékkal, képernyőképekkel csatlakozom a perhez. -mondta

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Egyesek veszteségei meg is haladták a teljes számlájuk mérlegét, u/GoEers304 reddit felhasználó állítása szerint egyenlege azt jelzi, hogy tartozik a Krakennek 120 dollárral.

Hogy került egy számla negatívba? Tartozom a Krakennek 120 dollárral. Rengeteg tartalékom volt, de ki tud fedezni egy 90%-os fals összeomlást?

Annak ellenére, hogy a Kraken felhasználók kártérítést kértek, nem valószínű, hogy tőzsde megtéríti bárkinek a kárát is. 

https://twitter.com/cantdoevil/status/1363890366101872644

A nagykereskedelmi felszámolások elleni védelem érdekében, hirtelen és lokálisan bekövetkező flash-ek esetén sok kriptovaluta platform régóta indexárakat alkalmazott a fedezethívások meghatározásához.

https://twitter.com/cz_binance/status/1173418810918916096

Míg más platformok nem voltak védve és éles flash-eket szenvedtek el. Különösen az Nexon az ETH. A kereskedési platform a twitteren jelezte, hogy visszatérítik a felhasználóknak a beszakadás idején elszenvedett veszteséget. 

https://twitter.com/NexoFinance/status/1363883211235995650

Az árfolyam-beszakadások nem voltak ritkák a kriptovaluták legutóbbi volatilitás közepette sem. Február 15-én az Ethereum durván 11%-os csökkenése 1,89 milliárd dollár értékű felszámolást hozott magával a kisebb kriptovaluta piacokon. A felszámolások többsége a Binance tőzsdén történt, 336 millió dollár értékű ETH, és 55 millió dollár értékű BTC törlődött a felhasználók egyenlegéről. 

 

Összegzés

A kriptovaluták árfolyamai nagyon volatilisek. A napokban lezajlott 15-20%-os piackorrekció egészségesnek mondható. Pár hete januárban ennél nagyobb korrekció zajlott le,  akkor 28%-os. A bika piac még nem ért véget, néhány nap múlva a korrekció után valószínűsíthetően folytatódik

Aki követi a kriptovaluta kereskedés íratlan szabályait, azzal kisebb mértékben fordulhat elő, hogy minden pénzét elveszítse. Amellett, hogy mindig csak annyi pénzt kockáztassunk a tőzsdén amennyi nem hiányzik a háztartásból, ha elveszítjük, a másik legfontosabb szabály, hogy mindig apránként realizáljunk profitot. Ha kisebb profitokat realizálunk akkor könnyebben tudjuk kezelni a nagyobb piaci korrekciókat, veszteségeket. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.33% $67,097.24
Ethereum ETH 0.62% $3,119.99
BNB BNB -0.20% $579.87
Solana SOL 1.33% $175.05
XRP XRP -0.28% $0.5224
Dogecoin DOGE 0.06% $0.1556
Cardano ADA -0.67% $0.4806
Litecoin LTC 0.28% $84.24
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!