Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mennyire lesz valójában decentralizált a Base?

Mennyire lesz valójában decentralizált a Base?

Brian Armstrong szerint a központosított cégeknek kötelességük figyelemmel kísérni a tranzakciókat és elvégezni a pénzmosás elleni ellenőrzéseket. Vajon az eredetileg decentralizált Base is ebbe a körbe fog esni?

 

AML és KYC ellenőrzések a Base platformon?

A Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong utalt arra, hogy a cég új, 2. layer Base blokklánc-hálózatának a bevezetéskor a felhasználókat tranzakció-ellenőrzésnek és pénzmosás elleni intézkedéseknek vethetik alá.

A Bloomberg rádióban március 6-án Joe Weisenthalnak adott interjújában Armstrong elismerte, hogy a Base ma még rendelkezik néhány centralizált komponenssel, hozzátéve, hogy:

"A Base ma még rendelkezik néhány centralizált komponenssel, de idővel egyre decentralizáltabb lesz, ahogy növekszik. Úgy gondolom, hogy vannak kötelezettségeink a tranzakciók nyomon követése tekintetében ... az ehhez hasonló körülményeket kell  még megvizsgálnunk a kezdeti időkben".

Base I Cryptofalka Forrás: Shutterstock


Armstrong felvetette, hogy a központosított szereplők idővel valószínűleg felelősek lesznek a pénzmosás elkerülése és a tranzakciókat figyelő programok fenntartása terén. Ezután azonban azt sugallta, hogy lesznek tranzakció-ellenőrzési és AML-követelmények az új layer-2 hálózat felhasználói számára. Az említett platformon a Coinbase-nek lesz felelőssége a tranzakciók monitorozása tekintetében az első napokban, hozzátéve:

"Úgy gondolom, hogy a központosított szereplők azok, akiknek valószínűleg a legnagyobb felelősségük lesz a pénzmosási problémák elkerülése és a tranzakciókat figyelő programok és hasonló dolgok megléte terén".

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Mire számíthatunk a Base kapcsán?

A Base egy Ethereum layer-2 hálózat, amely a Coinbase szerint biztonságos, alacsony költségű, fejlesztőbarát módot kínál a felhasználók számára decentralizált alkalmazások létrehozására. Bár a Base minden fejlesztő számára nyitott lesz, a vállalat eredeti bejelentése azt sugallta, hogy a Base elsősorban "a Coinbase on-chain termékeinek otthona" lesz.

Az Optimism által használt "OP Stack" segítségével fejlesztik, ami nagy sebességű tranzakciókat tesz lehetővé az Ethereumon. A Base-t február 23-án mutatták be, és jelenleg a tesztnet fázisban van. A Coinbase még nem közölt mainnet indulási dátumot, de várhatóan 2023 második negyedévében kerül rá sor.

Base I Cryptofalka  

Armstrong később megjegyezte, hogy a Base célja a skálázhatóság és a használhatóság növelése az Ethereumon és a kapcsolódó hálózatokon, a tranzakciós díjakat egy centre vagy az alá csökkentve.

Chris Blec, a decentralizált technológia lelkes híve, korábban figyelmeztetett a Coinbase legújabb layer-2 ajánlatára egy február végén kiadott blogbejegyzésben, öt nappal azután, hogy a cég bejelentette a Base indulását.

Állítása szerint a layer-2 infrastruktúra meglehetősen centralizált, mivel "szekvencereket" használnak, amelyek "olyan csomópontok, amelyek L2 blokkokat építenek és hajtanak végre, miközben továbbítják a felhasználók akcióit az L2-ből az L1-be".

 

Centralizált DeFi?

A Coinbase, amely egy központosított, engedéllyel rendelkező pénzforgalmi szolgáltató, fogja üzemeltetni a Base-t. Ez felvetette a kérdést, hogy a Base-nek jogilag szüksége lesz-e az ügyfélismereti (KYC) követelményekre, viszont így ez lesz az első L2 platform, amely ezt teszi.

Base I Cryptofalka Forrás: Shutterstock

 

Blec az alábbiak szerint kommentálta az esetet:

"Hát nem ironikus, hogy a 'DeFi' afelé halad, hogy azok az entitások irányítsák, amelyek ellen eredetileg harcolnia kellett volna?"

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.79% $69,982.1
Ethereum ETH -1.97% $3,708.43
BNB BNB 0.57% $618.74
Solana SOL -0.71% $179.13
XRP XRP -1.99% $0.5328
Dogecoin DOGE -0.64% $0.1658
Cardano ADA -3.74% $0.4831
Litecoin LTC -2.79% $86.15
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!