Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kriptocégeket felügyeletét ellátó hatóságot hoz létre az EU

Kriptocégeket felügyeletét ellátó hatóságot hoz létre az EU

Az EU tisztviselői megállapodtak a kriptocégek felügyeletét ellátó pénzmosás elleni hatóságról és utat nyitottak még a további szabályozások előtt.

 

Vége lesz a kripto vadnyugatnak?

"Véget vetünk a szabályozatlan kriptó vadnyugatnak, és bezárjuk az európai pénzmosás elleni szabályok jelentős kiskapuit" - mondta Ernest Urtasun európai parlamenti képviselő.

Az Európai Tanács megállapodásra jutott a pénzmosás elleni hatóság (AMLA) felállításáról, amely hatáskörrel rendelkezik majd egyes kriptoeszköz-szolgáltatók, azaz CASP-k (crypto-asset service provider) felügyeletére.

A Tanács múlthét szerdán kiadott közleményében közölte, hogy részleges álláspontot fogadott el a pénzmosás elleni hatóság (AMLA) létrehozására irányuló javaslatról. A szabályozó testület szerint az AML-testület hatáskörrel rendelkezik majd a "magas kockázatú és határokon átnyúló pénzügyi szervezetek" - köztük a kriptocégek - felügyeletére, "amennyiben azok kockázatosnak minősülnek".

Nexo kriptovaluta váltó

 

Ideiglenes megoldás az EU szabályozásra

Ondřej Kovařík európai parlamenti képviselő szerint az európai uniós tisztviselők "ideiglenes politikai megállapodásra" jutottak a pénzátutalási rendeletről is. A  rendelet márciusi tervezete előírhatja a kriptoszolgáltatók számára, hogy gyűjtsék az önállóan kezelt tárcákba és tárcákból történő bármilyen nagyságú átutalásokkal kapcsolatos személyes adatokat, valamint potenciálisan ellenőrizzék azok pontosságát, azonban a rendelet márciusi tervezete szerint a felülvizsgálat nem minden részlete egyértelmű.

"Véget vetünk a szabályozatlan kriptó vadnyugati világának, és bezárjuk a pénzmosás elleni európai szabályok jelentős kiskapuit" - mondta Ernest Urtasun európai parlamenti képviselő. "A szabályok nem vonatkoznak majd azokra a P2P átutalásokra, amelyekben nem vesz részt kötelezett szervezet [...] A CASP-knek kockázati alapon információkat kell gyűjteniük és fokozott átvilágítási intézkedéseket kell alkalmazniuk minden olyan átutalás tekintetében, amelyben önállóan kezelt tárcák vesznek részt"."

 

Hogyan tovább?

Az AMLA ötlete tavaly júliusban merült fel előszőr, 2024-ben kell működőképessé válnia. Az Európai Bizottság szerint "valamivel később kell elkezdeni a közvetlen felügyeletet". A pénzügyi felügyelet az egyik első olyan szabályozó intézmény lesz, amely Európában nagy régiókban felügyelheti a pénzmosást, koordinálva az adott országok pénzügyi hírszerző egységeivel és együttműködve a helyi szabályozókkal.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 7.68% $61,269.54
Ethereum ETH 5.81% $3,432.96
BNB BNB 4.77% $413.72
Solana SOL 12.93% $121.76
XRP XRP -1.26% $0.5746
Cardano ADA 1.97% $0.6351
Dogecoin DOGE 16.78% $0.1133
Litecoin LTC 1.94% $75.47
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!