Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Politikai téma lett a kriptó - a Consensys inkább kimaradna

Politikai téma lett a kriptó - a Consensys inkább kimaradna

Egyes cégek milliókkal támogatják a kriptopárti jelölteket, de a Consensys, a 7 milliárd dolláros Ethereum szoftveróriás ellenállt. Íme az okok.

Joe Biden nem sok választást hagy a kriptopárti cégeknek

Ahogy a kripto egyre inkább pártpolitikai kérdéssé válik a 2024-es elnökválasztáson - Donald Trump közeledik az iparág felé, Joe Biden elnök pedig azzal tűnik ki, hogy vétózza az iparág védelmét célzó jogszabályokat -, az amerikai kriptovállalatok lázasan költekeznek a kriptopárti jelöltek kampányainak támogatására országszerte.

Olyan iparági főszereplők, mint a Coinbase, Andreessen Horowitz és a Ripple Labs már több tízmillió dollárt fordítottak arra, hogy befolyásolják az idei kulcsfontosságú szenátusi és képviselőházi küzdelmeket. Eközben a kriptovezetők olyan nyíltan kezdték felkarolni Trumpot, ami négy évvel ezelőtt még elképzelhetetlen volt.

De a kriptoiparnak az amerikai választási adománygyűjtésben való felemelkedése közepette az ország egyik legértékesebb kriptocége úgy döntött, hogy teljesen kimarad a pártpolitikából. 

A 7 milliárd dolláros Ethereum szoftveróriás, a Consensys nevezetesen tartózkodott attól, hogy kripto-barát jelölteket támogasson a 2024-es választásokon. A cég alapítója és vezérigazgatója, Joe Lubin szerint ez egy tudatos döntés, amelynek célja a kriptoipar hosszú távú sikerének biztosítása.

Politikai pártok helyett az igazságszolgáltatásra támaszkodna a szoftveróriás

Egy politikai pártra vagy frakcióra támaszkodni a kripto támogatásában nem olyan fenntartható hosszú távú stratégia, mint az iparág törvényességének megszilárdítása az igazságszolgáltatáson keresztül, véli az Ethereum társalkotója. 

„Politikai szempontból szerettünk volna semlegesek maradni. Nincs értelme számunkra, hogy egyik pártot válasszuk a másik helyett. A bíróságokra támaszkodunk.” - mondta Lubin.

A múlt hónapban a Consensys megelőző pert indított az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) ellen, azzal érvelve, hogy a szabályozónak nincs jogi felhatalmazása arra, hogy az ETH-t értékpapírnak minősítse - ez az álláspont eddig nem került ilyen mértékben nyilvánosságra, és már több mint egy éve tart, derült ki a keresetből.

A Consensys pártatlanul, a kriptodevizák mellett kampányol

„A SEC-vel folytatott per jó platform számunkra, hogy segítsünk az embereknek megérteni a technológia előnyeit” - mondta Lubin.

„Nem hiszem, hogy politikai adományokat kell adnunk ahhoz, hogy nagyon világos és hangos véleményt adjunk ebben a témában.”

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a vállalkozó teljesen elzárkózik a politikától - távolról sem. A Consensys rendszeresen folytat zárt ajtók mögött beszélgetéseket politikusokkal és szabályozókkal a kriptovaluták fontosságáról Amerika jövője szempontjából. 

A legfontosabb azonban az, hogy ezek a beszélgetések a kriptodevizák körüli széleskörű konszenzus megteremtésére irányulnak.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.35% $61,353.34
Ethereum ETH -0.56% $3,389.51
BNB BNB -0.13% $574.39
Solana SOL 7.72% $136.02
XRP XRP 0.56% $0.4781
Dogecoin DOGE 1.96% $0.1233
Cardano ADA 2.48% $0.3879
Litecoin LTC -1.57% $70.69
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!