Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Trump ismét lendületbe hozta a politikai memecoinokat

Trump ismét lendületbe hozta a politikai memecoinokat

Miután Donald Trump találkozott az NFT-gyűjteményének birtokosaival, az őt és riválisát, Joe Bident karikírozó memecoinok ismét felpörögtek.

Kilőttek a TREMP és a MAGA memecoinok

Miután Donald Trump találkozott az NFT gyűjteményének tulajdonosaival, az őt és riválisát, Joe Bident ábrázoló meme érmék iránti érdeklődés 24 óra alatt robbanásszerűen növekedett. 

Az élen a Solana-alapú meme érme, a Doland Tremp (TREMP), amely 24 óra alatt 155%-os ugrással elérte a 0,69 dolláros árat. Az Ethereum-alapú meme érme, a MAGA is 42%-ot emelkedett egy éjszaka alatt, átlépve a 6 dolláros árat.

Még a BODEN mémérmére is hatással volt Trump

A politikai színtér másik oldalán a Jeo Boden (BODEN) szintén szerényebb 23,2%-kal, 0,37 dollárra emelkedett. A Joe Biden-t karikírozó mémérme annak ellenére emelkedett, hogy Trump a Trump NFT kollekció tulajdonosainak tartott kérdezz-felelek során kijelentette, hogy "nem tetszik ez a fajta befektetés".

A BODEN és a TREMP mémérmék az év elején lőtték be magukat a köztudatba, és áprilisban 473 millió, illetve 83 millió dolláros piaci kapitalizációra emelkedtek, mielőtt a jelenlegi 246 millió, illetve 67 millió dolláros piaci kapitalizációjukra zuhantak.

A memecoinok, azaz az internetes mémeken és aktuális eseményeken alapuló kriptovaluták jellemzően korlátozott likviditással és magas volatilitással rendelkeznek, ami a hírciklusokban való kiemelkedésükhöz kapcsolódik.

A BODEN és a TREMP mémérmék a "Spoderman Politicians" sorozat részei, amelyet eredetileg a Spoderman mém - egy Microsoft Paint karakter - ihletett.

Top Meme Coins in Crypto - Top 50 List | Coinranking

Trump hozzáállása a Bitcoinhoz és más kriptovalutákhoz

Trump szerdán késő este a floridai Mar-a-Lago üdülőhelyén találkozott a Trump Trading Card NFT gyűjteményének tulajdonosaival, és kijelentette, hogy véget vetne a "kriptóval szembeni ellenségeskedésnek", amely állítása szerint most a kripto-cégek elhagyják az Egyesült Államokat.

A volt amerikai elnök hozzátette, hogy a Demokrata Párt és az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke, Gary Gensler "nagyon is ellenzi" a kriptót, "de ő maga jóban van vele". Hozzátette, hogy szívesen fogadná a kriptopénzben történő kampányadományokat.

Az ex elnök stratégiájában némi fordulat vehető észre a kriptopénzekkel kapcsolatban. Még 2019-es hivatalba lépése idején kijelentette, hogy "nem rajong a Bitcoinért és más kriptovalutákért", hozzátéve, hogy azok "rendkívül volatilisek", "légből kapottak" és "nem igazi pénzek".

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.27% $67,400.82
Ethereum ETH -2.31% $3,763.5
BNB BNB -0.87% $595.88
Solana SOL 0.70% $169.41
XRP XRP -0.03% $0.5293
Dogecoin DOGE 0.46% $0.1644
Cardano ADA -0.04% $0.4567
Litecoin LTC 1.41% $84
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!