Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Tavaszi nagytakarítás Vitalik Buterin módra

Tavaszi nagytakarítás Vitalik Buterin módra

Vitalik Buterin a napokban 700 ezer dollár értékű olyan shitcoint dobott a piacra, amit valójában soha nem is kért.

 

Vitalik Buterin shitcoin-okat borított a piacra

A kriptopénzpiac az ingadozásáról és kiszámíthatatlanságáról ismert, és ennek egyik aspektusa a "shitcoinok" megjelenése - olyan digitális tokenek, amelyeknek alig van valós értékük.

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin úgy gondolta, itt az ideje a tavaszi nagytakarításnak a tárcáiban, ugyanis shitcoin eladási körútra indult, ahol közel 700 000 dollár értékben cserélte el a korábban neki utalt tokeneket Etherre.

Az Etherscan szerint egy Buterinhez tartozó pénztárca március 7-én 500 billió SHIKOKU (SHIK)-t adott el 380,3 ETH-ért (kb. 595 448 dollár), közel 10 milliárd Cult DAO (CULT)-ot 58,1 ETH-ért (kb. 91 021 dollár) és 50 milliárd Mops (MOPS) tokent 1,25 ETH-ért (kb. 1 950 dollár).

Vitalik shitcoin I Cryptofalka

Mivel Vitalik Buterin birtoklása néhány token esetében a forgalomban lévő kínálat nagy részét tette ki, a tokenek alacsony likviditása miatt az eladások nagy hatással voltak az áraikra. A legnagyobb áresést a tokenek közül a SHIK produkálta, amely a CoinMarketCap adatai szerint 86%-os áresést könyvelhetett el Buterin eladását követően.

A SHIK teljes forgalomban lévő készlete 1 billió, a korábban Buterin birtokában lévő 500 billió pedig a jelenlegi kínálat 50%-át tette ki.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Néhányan csalódottak Vitalik döntése miatt

2021 májusában az Ethereum társalapítója hasonló kiárusítást tartott olyan tokenek eladásával, mint a Shiba Inu és a Dogelon Mars (ELON), amelyek 40%-os, illetve 90%-os áresést eredményeztek.

Míg a kriptopénz közösségen belül néhányan megosztották csalódottságukat Buterin eladási döntése miatt, figyelembe véve annak a tokenekre gyakorolt túlméretezett hatását, mások azt sugallták, hogy döntését valószínűleg az airdropok adóvonzatai motiválták, amelyek a legtöbb országban jövedelemadó hatálya alá tartoznak.

Vitalik shitcoin I Cryptofalka Forrás: Shutterstock

Bár furcsa lépésnek tűnik, több mint tudatában van annak, hogy ez az árak csökkenését és a likviditás csökkenését eredményezné. Az egyetlen feltételezésem az, hogy a könyvelője figyelmeztette, hogy ezek a tokenek jövedelemnek számítanak az adóbevallásában. Az eladással fedezi a kiadásokat.

- SecureZero (@securezero) March 7, 2023

 

Vitalik megerősítette tulajdonosi voltát

Buterin egy 2018-as tweetben megerősítette, hogy Ő a tárca tulajdonosa, miután azzal vádolták, hogy Ethereum társalapítójával, Joe Lubinnal együtt felhalmozták az Ether-készlet 75%-át a token bányászat előtti eladása során.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.82% $64,112.58
Ethereum ETH 0.08% $3,419.66
BNB BNB -0.06% $571.42
Solana SOL 1.68% $160.91
XRP XRP -6.15% $0.552
Dogecoin DOGE -1.90% $0.1197
Cardano ADA -2.93% $0.4235
Litecoin LTC -0.97% $71.15
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!