Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Vitalik: az emberek alulértékelik a kriptofizetést

Vitalik: az emberek alulértékelik a kriptofizetést

Az Ethereum társalapítója szerint a kriptofizetések hasznosak a nemzetközi üzleti életben és az országokon belüli fizetésekben is.

 

A kriptofizetések megkönnyítik a pénzmozgást

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin azt nyilatkozta, hogy a kriptovaluta fizetési szempontból való felsőbbrendűségét gyakran "alulértékelik" a fiathoz képest. A nemzetközi fizetések és a jótékonysági szervezeteknek történő kifizetések kényelmét emeli ki kulcsfontosságú példaként.
 

[embed]https://twitter.com/VitalikButerin/status/1562542183562878976[/embed]

 

Buterin augusztus 24-én egy twitter posztban fejtette ki véleményét arról, hogy nem csak a cenzúrával szembeni ellenállás, hanem a kényelem is „felsőbbrendűvé” teszi a kriptovalutákat, ha a nemzetközi üzletről, a jótékonyságról és még az országokon belüli fizetésekről van szó.
 
A kriptofizetési módok alkalmazása világszerte növekszik. A PYMNTS adatplatform „Paying With Cryptocurrency” című, júliusi jelentése megállapította, hogy az 1 milliárd dollárt meghaladó éves bevétellel rendelkező vállalkozások 85%-a nyilatkozott úgy, hogy kriptofizetést alkalmaz új ügyfelek megtalálása és megszerzése érdekében.
 
Kriptofizetés | Cryptofalka
 
A kriptobetéti kártyák elérhetősége is gyorsan növekszik, a Binance a közelmúltban a Mastercarddal együttműködve bejelentett egy új kártyát az argentinok számára. Sok ilyen kártya, mint például a Wirex, még kriptopénz-visszatérítéssel is jutalmazza a felhasználókat a kártyával történő fizetésért, és megkönnyíti számos jelentős kriptovaluta, fiat valuta elköltését, valamint készpénzfelvételt az ATM-ekből.
 
Amint arra Vitalik rámutatott, a kriptovaluták különösen hasznosak nemzetközi pénzátutalások és jótékonysági adományok esetében is. Hagyományosan fiat valutával történő nemzetközi fizetések feldolgozása hosszú időt vehet igénybe, és jelentős díjakat eredményezhet. Az ukrajnai háború e tekintetben a hasznosságának egyik nagyszerű példája. Mikhajlo Fedorov miniszterelnök-helyettes augusztus 18-án Twitteren közölte, hogy csak az Aid For Ukraine nonprofit és aktivista csoport 54 millió dollárt gyűjtött össze kriptovalutában.
 
 
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

Nem mindenki áll a kriptofizetések pártján

Azonban nem mindenki ennyire buzgó a kriptofizetések használatával kapcsolatban. A kritikusok gyakori kifogása az áringadozás, a szabályozási kockázat, valamint a magas tranzakciós díjak bizonyos kriptovalutáknál. De például sokszor említik a Bitcoin tranzakciók hosszú feldolgozási idejét is. Bár ez változhat, a Bitcoin blokklánc körülbelül öt tranzakciót kezel másodpercenként (TPS), és jelenleg átlagosan 0,819 USD a tranzakciós díja, míg az Ethereum jelenleg körülbelül 29,3 TPS-t kezel 1,57 USD átlagos díjjal. A Visa viszont azt állítja, hogy másodpercenként 24 000 tranzakciót tud kezelni, és tranzakciónként 1,4 és 2,5% közötti díjat számít fel.
 
A Lightning hálózat fejlesztése, a Bitcoin blokkláncára épülő 2. rétegű technológia, megoldást jelenthet a Bitcoin lemaradó TPS-ére, míg az Ethereum a 2. rétegű roll-up technológiát, például a ZK-rollupokat keresi, hogy jelentősen csökkentse díjakat és tranzakciók feldolgozási idejét.
 
A stabil érmék, amelyeket úgy terveztek, hogy egy másik eszközhöz (például az amerikai dollárhoz) kapcsolódjanak, szintén népszerű csereeszközzé váltak, különösen a feltörekvő gazdaságokban.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.33% $51,125.72
Ethereum ETH 0.97% $2,957.9
BNB BNB 1.44% $379.41
Solana SOL 0.88% $102.07
XRP XRP 1.62% $0.5434
Cardano ADA 1.34% $0.5904
Dogecoin DOGE 1.80% $0.08604
Litecoin LTC 2.61% $70.18
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!