A G7 sürgeti a kriptovaluta szabályozást

Szerző: | máj 20, 2022 | Kriptovaluta

A Terra összeomlása nyomán a kriptopiacon kialakult káosz miatt a miniszterek egyre sürgetőbbnek ítélik meg a kriptovaluták szabályozását.

 

Kriptovaluták szabályozása is téma volt a G7 csúcson

A G7-es országok, a legnagyobb fejlett ipari gazdaságoknak legkiválóbb pénzügyi tisztségviselői felszólították a Pénzügyi Stabilitási Tanácsot, hogy gyorsítsa fel a kriptovaluták szabályozását. Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok tisztviselői a németországi Koenigswinterben találkoztak a hét elején a G7-ek külügyminisztereinek találkozóját követően.
 
Bitcoin szabályozás I Cryptofalka

Forrás: unsplash.com

„A kriptoeszközök piacán a közelmúltban tapasztalható zavarok fényében a G7 sürgeti az Pénzügyi Stabilitási Tanácsot, hogy segítse elő a következetes és átfogó szabályozás gyors kidolgozását és végrehajtását.”
Az említett zűrzavar a TerraUSD (UST) stabilcoin esete volt, amely május 8-án kezdődött, és összeomlása végigsöpört az egész kriptopiacon. Várható volt, hogy a G7-ek miniszterei találkozójukon foglalkoznak a problémával. François Villeroy de Galhau, a Bank of France elnöke a párizsi feltörekvő piacok fórumán kedden azt mondta:
„A kripto eszközök megzavarhatják a nemzetközi pénzügyi rendszert, ha nem szabályozzák, felügyelik és nem interoperábilisak a joghatóságok között. Valószínűleg megvitatjuk ezeket a kérdéseket sok más mellett a héten a németországi G7-találkozón.”
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó
 
A Pénzügyi Stabilitási Tanács a Nemzetközi Fizetések Bankjához kapcsolódó tanácsadó testület. Tagjai 24 ország intézményeit és számos nemzetközi szervezetet képviselnek. Nincs végrehajtó hatósága.
 
A Terra algoritmikus stabilcoin összeomlása a világ törvényhozásaira is hatással volt. Janet Yellen, az Egyesült Államok pénzügyminisztere május 10-én a szenátus bankbizottságában megismételte a stabil érmékkel kapcsolatos „konzisztens szövetségi keretrendszerre” vonatkozó korábbi felhívásait, mondván, a helyzet „egyszerűen azt mutatja, hogy ez egy gyorsan növekvő termék, és hogy vannak kockázatok a pénzügyi stabilitásra és a pénzügyi stabilitásra.”
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.