A G7 megvitatja a CBDC-t és a digitális valuták adózását

Szerző: | febr 9, 2021 | Kriptovaluta

A G7 február 12-én digitális pénznemek témájú ülést tart, ahol szó lesz a CBDC szabályozásokról és a digitális valuták adózásról is.

A G7 csoportja egy olyan kormányközi szervezet, melynek az Egyesült Államok, Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán és Nagy Britannia a tagja. A pénteki találkozót Nagy Britannia vezeti, a világ legnagyobb gazdaságainak képviselői megbeszélik a koronavírus-járvány okozta globális gazdasági válságból való kilábalás stratégiáit. A találkozón többek közt szó lesz a digitális valuták ökoszisztémájáról, adózási lehetőségeiről, kriptovaluták szabályozásáról.

 

G7 tárgyalások a kriptovaluták szabályozásáról, adózásáról

A G7 már októberben és decemberben is szorgalmazta a tárgyalások megkezdését a digitális valuták terén. A társaság arra jutott, hogy az ökoszisztéma folyamatos szabályozására van szükség. 

Az Egyesült Államok képviselője nyilatkozta:

A G7 országai között erős támogatást élvez a digitális pénznemek szabályozásának szükséglete. 

A korábbi találkozókon kijelentették, hogy a CBDC jelentős hatékonyságmegtakarítást érhet el, és csökkenti nehézségeket a G7 tagországok fizetési szektoraiban. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

CBDC-k, vállalati coinok terjedése

Nagy előrelépést ért el Kína a digitális jüan fejlesztésével. A kínai állam létrehozta a Blockchain Network Service (BSN) blokklánc hálózatot. Ezen az állami fejlesztésű blokklánc hálózaton fut a digitális jüan. Több kínai nagyvárosban is megkezdődtek az éles tesztek, melyek pozitív eredménnyel zártak. Ha minden jól megy Kína még idén bevezetheti a digitális jüant.

A G-7 tagjai – csakúgy, mint a Nemzetközi Valutaalap, a Pénzügyi Stabilitási Testület és a Világbank vezetői – részt vettek Steve Mnuchin, az Egyesült Államok kincstári titkára által vezetett találkozón. A találkozót követően a német pénzügyminiszter kifejezetten aggodalmának adott hangot a Facebook Libra coinból lett Diem digitális eszközével kapcsolatban, és „bárányruhás farkasnak” nevezte. 

CBDC I Cryptofalka

Forrás: https://blockchain.news/

A pletykák szerint, Mnuchin azt tervezi, hogy a következő néhány hétben olyan kriptográfiai döntést hoz, amely a digitális eszközök pénztárcáival kapcsolatos. Spekulációk szerint, a szabályozás lényegében megtiltaná a felhasználók számára, hogy a személyes kriptotárcákat a szabályozott tőzsdéken kívül használják fel.

A világ nagy kriptovaluta szabályozás előtt áll. Ahhoz, hogy az országok bevezessék és a nemzetközi kereskedelemben is használják a CBDC-ket és stabilcoinokat mindenképpen világos és egyértelmű szabályozásra van szükség. Látszik, hogy még egyenlőre nincs egy olyan nagyobb összefogás a hatóságok részéről, hogy átfogó szabályozásnak vessék alá a kriptovalutákat. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.