Hírességek a kriptovilágban

Szerző: | szept 19, 2022 | Kriptovaluta

Az elhúzódó medvepiac és a kriptovaluták árának nyilvánvaló csökkenése ellenére a hírességek továbbra is támogatják a kriptoipart.

 

A hírességek is érdeklődnek a kripto iránt

Az inkluzív kripto-ökoszisztéma az évek során számos A-listás hírességnek adott otthont – elsősorban a 2021-es NFT hype miatt. Az elhúzódó medvepiac és a kriptovaluták árfolyamának nyilvánvaló visszaesése ellenére a hírességek továbbra is támogatják a kriptoipart. Az elmúlt évben a celebek elkezdték az NFT-ken túli AI-ökoszisztémák feltárását, és megpróbálták diverzifikálni jelenlétüket a kereskedelem, a játék és más befektetési lehetőségek terén. Nézzünk néhány példát!

Az UFC szupersztárja, Connor McGregor, az egyik legjobban fizetett sportoló, nemrég partnerségre lépett a Tiger.Trade kriptokereskedő alkalmazással. Az üzlet része, hogy McGregor szerepel egy házon belüli játékban, amellyel a felhasználók exkluzív nyereményekért játszhatnak. Mielőtt a Tiger.Trade nagyköveteként aláírta volna a szerződést, McGregor kriptovalutákkal való érintettsége közvetve a Crypto.com-mal kötött UFC-partnerségeken keresztül történt, amelyekben a bónuszokat kriptovalutákban fizették ki a bunyósoknak.

hírességek | Cryptofalka

prnewswire.com

 

Eminem azon ritka hírességek egyike, akik azzal kerültek a címlapokra, hogy ahelyett, hogy saját gyűjteményüket próbálnák eladni, inkább befektetnek NFT-be. A tizenötszörös Grammy-győztes 460 000 dollárért vásárolta meg a Bored Ape ‘EminApe’ NFT-t, amely egy olyan aranyláncot és khaki színű katonai sapkát ábrázol, amelyet Eminem a való életben is visel.

Eminem kapcsolata a kriptoval még 2018-ra nyúlik vissza, amikor a rapper megemlítette a Bitcoin-t (BTC) a nemrég megjelent Kamikaze című albumán. Az ezt követő NFT-vásárlás azonban megalapozta érdeklődését a kripto befektetések iránt.

2022 júniusában Eminem kiadott egy Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT-témájú zenei videót, amelyben a raplegenda és a kriptoért rajongó Snoop Dogg is közreműködött. Bár Eminem nyilvánosan nem osztotta meg affinitását egyetlen konkrét kriptoeszköz iránt sem befektetések céljából, a rapper továbbra is együttműködik a BAYC-vel élő fellépései alkalmával.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Többségben a sportolók és a zenészek

A teniszlegenda Maria Sharapova, valamint más A-listás hírességek, például Gal Gadot, Bruce Willis és Justin Bieber is befektetett a Moonpay kriptofizetési platformba. A vállalat nyilvánosságra hozta, hogy több mint 60 közéleti személyiség és híresség a zene-, sport-, média- és szórakoztatóiparból összefogott, hogy 2021 novemberétől 87 millió dollárt fektessenek be egy Series A finanszírozás keretében.

A befektetéssel Sharapova belépett a kriptovilágba. A szupersztár azonban még nem árulta el, hogy milyen tervei vannak a kriptoeszközökbe történő befektetésekkel kapcsolatban.

Snoop Dogg OG pozíciója a kripto világában is igaznak bizonyul. Snoop első interakciója a kriptoközösséggel azzal kezdődött, hogy figyelmeztette őket a Snoop Dogg-brandelt tokeneket és NFT-ket forgalmazó hamisítókra. Miután ismereteket szerzett az iparágról, a rapper számos kriptoprojekttel működött együtt, köztük kriptotőzsdékkel, Web3-mal, játékokkal és NFT-kkel, hatékonyan katalizálva a kripto mainstream elfogadását.

Nemrégiben azt is bejelentette, hogy Los Angelesben egy új, a BAYC NFT-k által inspirált éttermet indít Bored and Hungry néven. Annak ellenére, hogy az NFT-k körüli felhajtás egyre inkább alábbhagy, a füstkirály továbbra is kimutatja szeretetét az ökoszisztéma iránt.

hírességek | Cryptofalka

cryptotimes.io

 

 

Milyen hatással lehetnek a hírességek a kriptoiparra?

A legendás bokszbajnok Floyd Mayweather 2018-ban lépett be a kriptovilágba, és egy Centra Tech nevű, nagy feltűnést keltő kripto átverést népszerűsített. Az át nem vizsgált kriptoprojektek promóciójának jogi következményei miatt Mayweather-nek és társpromóterének, DJ Khaled-nek 600 000, illetve 150 000 dolláros bírságot kellett fizetnie. Hibáiból tanulva Mayweather elindított egy új NFT projektet Mayweverse néven, amely 5000 NFT-ből áll. Korábbi botlása miatt a közösség vegyes érzelmekkel fogadta az új kezdeményezést.

A hollywoodi szupersztár Matt Damon 1 millió dollár adományt kapott a Crypto.com kriptotőzsdétől a Water.org, egy tiszta víz biztosításával kapcsolatos kezdeményezés számára, amelyet Damon és Gary White alapított 2009-ben. Az üzlet részeként a Crypto.com javasolta felhasználói bázisának, hogy adakozzanak az ügy érdekében.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Záró gondolatok

A hírességek által támogatott NFT-projektek növekvő tendenciájával szemben a Truth in Advertising (TINA.org) nevű fogyasztóvédelmi csoport 19 hírességet nevezett meg, akik anélkül népszerűsítik az NFT-ket, hogy felfednék a projektekkel való kapcsolatukat. A nonprofit fogyasztóvédelmi szervezet nyilvánosságra hozta szándékát, hogy kivizsgálja a “megtévesztő” kripto befektetéseket népszerűsítő hírességeket. A weboldal szerint:

“A promóterek gyakran nem hozzák nyilvánosságra a támogatott NFT-vállalattal való lényeges kapcsolatot.”

A TINA.org leveleire válaszolva Justin Bieber jogi csapata úgy reagált, hogy tagadta, hogy bármi rosszat tett volna a híresség. Azt azonban megerősítették, hogy frissítik a közösségi médiában megjelent posztokat.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.