HTC Exodus mobiljával ezt a koint biztosan bányászhatjuk

Szerző: | ápr 11, 2020 | Kriptovaluta

2020 második negyedévétől a HTC Exodus blokklánc telefonja képes lesz egy vezető kriptovaluta bányászására a HTC áprilisi bejelentése szerint. Valószínűleg nem lesz hatékony rendszer, de nagy potenciál van benne és a decentralizációban is segíthet!

 

Monero (XMR) bányászat érkezik a HTC Exodus-ra

A mobiltelefon gyártó a HTC április 10-ei bejelentése szerint, 2020 második negyedévétől képes lesz a HTC Exodus a Monero (XMR) bányászatára.

A bejelentés szerint a Midas Labs ASIC gyártóval kötött együttműködésük teszi lehetővé majd a HTC Exodus segítségére a Monero bányászatot. A DeMiner névre hallgató applikáció 2020 Q2-től lesz elérhető.

HTC exodus 1s cryptofalka

Alapvetően a Proof of Work (PoW)-re épülő blokklánc rendszereket gyakran éri kritika a hatalmas energia szükségletük miatt. A HTC állítása szerint a költségek csökkenthetőek azzal, hogy ha ezt a munkát mobiltelefonokba ruházzuk át. (Erre azért kíváncsiak leszünk)

 

A HTC-nél pozitvan látják a mobilos kriptovaluta bányászatot

Egyelőre szerintem mindenkiben rengeteg kérdőjelet és piros lámpát gyújt ki maga az új ötlettel kapcsolatba. Milyen lesz a hatékonysága, mi lesz a telefon aksijával stb. Ennek ellenére a HTC-nél magabiztosak a mobilos kriptovaluta bányászattal kapcsolatban. Az applikációt például úgy tervezik, hogy autómatikusan leállítása a bányászatot a HTC Exodus-on ha az használatban van vagy nem csatlakozik a töltőhöz.

Phi Cen a HTC decentralizálásért felelős vezetője így nyilatkozott:

A mobiltelefonokkal történő kriptovaluta bányászat egy nagyon izgalmas fejlesztési téma. Például nagy kihívásokat kíván a biztonságos blokklánc rendszerek futtatása, de ha azt nézzük, hogy 2020-ban közel 3,5 milliárd mobiltelefon van használatban, akkor rájövünk mekkora potenciál is van az ötletben. Ezekkel igazán decentralizált, megfelelően elosztott hash rate-et lehetne elérnünk. A HTC Exodus ennek a jövőbeli hatékony kriptovaluta bányászatnak lehet az előfutára.

HTC exodus 1s cryptofalka

 

A mobilos kriptovaluta bányászat megtörhetné a jelenlegi egyeduralmat

A hatalmas kriptovaluta bányászfarmok a hatékony hardwares támogatás és az olcsó elektromos áram miatt jelenleg dominálnak a hash rateben. A hash rate nagy részét jórészt centralizált bányászfarmok adják. 

A HTC szerint a jelenlegi decentralizált rendszer veszélyben van a hash rate-ben domináló bányászfarmok miatt. A mobiltelefonos kriptovaluta bányászat nagyban segítene a decentralizáció elősegítéséhez.

A fejlesztett DeMiner applikáció segítségével a mobiltelefonunk egy asztali géppel megegyező hash ratetet fog tudni produkálni, jóval kisebb energia szükséglet mellett. Ez fogja lehetővé tenni például a HTC Exodus számára a Monero bányászatot. 

A HTC Exodus mobiltelefonjáról, amivel akár BTC node-ot is tudunk majd futtatni itt olvashattok: A blockchain telefon, ami képes teljes Bitcoin node futtatására

Monero bányászattal foglalkozó cikkeinket pedig itt: Monero bányászat, hogyan hozd ki a maximumot a gépeidből

A cikk és a háttérkép tulajdona a cointelegraph.com oldal.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Itt lenne a következő pénzügyi világválság? A számok azt mutatják!
  3. Elérte a pánik a kripto tőzsdéket, tanácsok zuhanás közepette
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.