Mégsem tiltják be a kriptovalutákat Indiában

Szerző: | márc 9, 2021 | Kriptovaluta

Indiában mégsem lesz kripto-tilalom: a pénzügyminiszter egy ‘kalibrált’ álláspontot javasol, zöld utat kaphatnak a kriptovaluta projektek. 

Nemrég arról számoltunk be, hogy az India kormány nagy eséllyel betiltja az országban a kriptovalutákat. A törekvés nagy felháborodást keltett, néhányan az internet betiltásával tették egyenértékűvé. A döntés nem érintette volna az állami stabilcoin kutatás-fejlesztési részlegét. Minden más kriptovaluta projekt parkolópályára került volna. 

 

Felülvizsgálták az indiai kriptovaluta-szabályozási tervezetet

A titkosítási tilalmi kedv átmenetinek bizonyult. Reggel, a CNBC-nek adott interjút Nirmala Sitharaman indiai pénzügyminiszter, aki arról számolt be, hogy a kriptovaluták általános tilalmáról szóló eddigi szabályozások túlzásnak tekinthetők. 

A közeljövőben enyhébb szabályozásra számít, mint az ipar teljes tiltása:

Sok a tárgyalás a témában, megbeszélések zajlanak a Reserve Bankkal is. A tartalékbank nyilvánvalóan határozatképes lesz arról, hogy mit nevezünk majd hivatalosan is kriptovalutának, és hogyan kell azt szabályozni. De arról is meg akarunk győződni, hogy van-e elegendő infrastruktúra a kripto-világban, a mindennapi használathoz. 

Tovább még hozzátette, hogy a szabályozás nem lesz olyan szigorú, mint azt korábban emlegették. A hatóságok törekednek az optimális működésre, és nagyon kalibrált álláspontot képviselnek. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Nem lehet a technológiai újításokat akadályozni

A világ gyorsan halad a technológiával. Nem tehetünk úgy, mintha a technológia nem létezne. Csak azt tudjuk tenni, hogy nem zárjuk el magunk a lehetőségektől. Új módszereket vizsgálunk, amelyeken keresztül kísérletezhetnek a digitális világban, a kriptovalutákkal.

A Bitcoin és a kriptovaluták “betiltása” viszonylag lerágott csont amúgy a szegmensben. 2016-2017-ben Kínából szinte havonta röppentek fel hírek, hogy “Kína betiltja a Bitcoint”. Ezeknek a híreknek kezdetben még volt ereje és az árfolyamra is hatása, viszont a sokadik bejelentés után elkezdtek rájönni az emberek, hogy nem tud mit betiltani a kínai állam. Nincs egy iroda, egy vezető vagy valamilyen központi szervezet, amelyet le tudna állítani. Amit egy állam csinálni tud az az, hogy a köztes csatornákat torpedózza meg. A hasonló korábbi kínai tiltások is csak annyit értek el, hogy a Kínában használt VPN kapcsolatok az egekbe szöktek és az emberek egy kerülő úttal használták a kriptovalutákat.

Azóta a legtöbb ország rájött, hogy már nem tud mit tenni ez az új iparág ellen és inkább az élére szeretnének már állni, hogy ők is kiszakítsanak egy jókora szeletet a tortából. Lásd kínai digitális jüan fejlesztése.

 

Összegzés

Sitharaman észrevételei kétség kívűl megkönnyebbülést jelentenek a világ második legnépesebb országában a kripto-közösségek számára. Minden fejlesztés és projekt ami kriptovalutával kapcsolatos az folytatódhat tovább Indiában is. 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka