A nemesfémek helyett a kriptovaluták felé fordulnak az indiaiak

Szerző: | jún 30, 2021 | Kriptovaluta

Az aranykedvelő indiaiak 2021-ben 200-szor többet fektettek kriptovalutákba, mint 2020-ban, ezzel elkezdték maguk mögött hagyni a nemesfémeket.

Az indiaiak arról is ismertek, hogy szeretik az aranybefektetéseket. India lakói, a tavalyi 200 millió dollárról az idén már 40 milliárd dollárra növelték digitális eszközberuházásaikat. Az exponenciális növekedés lenyűgözőnek hangzik, szem előtt tartva az ellenséges kriptográfiai korlátozásokat, amelyeket a központi bank fenntart.

 

Aranytól a kriptovalutákig

A Chainalysis blokklánc-elemző cég arról számolt be, hogy az indiai lakosság 2021-ben elkezdett tömegesen befektetni a kriptográfiába. Az adatok szerint, a tavalyi beruházások 200 millió dollárt tettek ki, míg az ideiek 40 milliárd dollárra nőttek, pedig még csak 2021 közepe van. 

A legfrissebb statisztikák azt támasztják alá, hogy a kriptovalutákat aranypótlónak vagy értékraktárnak lehet tekinteni. Az elemzés kitért arra, hogy az indiaiak kedvenc befektetése az arany, melyből az országban nagyjából 25 000 tonnát tartanak.

Aranyból kriptovalutába I Cryptofalka

Forrás: https://www.fool.com.au/

Richi Sood egyike azoknak a befektetőknek, akik aranyból digitális eszközökre váltottak. A 32 éves vállalkozó, aki 2020 vége óta körülbelül 1 millió rúpiát (13 400 USD) allokált Bitcoinban (BTC), Ethereumban (ETH) és Dogecoinban (DOGE), elmagyarázta, miért jobb a kriptopiac, mint a sárga nemesfém:

Inkább kriptóba teszem a pénzemet, mint aranyba. A kripto átláthatóbb, mint az arany és rövidebb idő alatt magasabb hozamot hoz. – nyilatkozta a befektető

Egy kutatás során kiderült, hogy Indiában nagyjából 15 millió ember tart kriptovalutát. Az ország jelentősen felülmúl olyan fejlett nyugati országokat, mint Anglia, ahol 2,3 millió ember tart valamilyen kriptovalutát. Indiát az USA éppen megelőzi, ott 23 millió ember lépett be a kripto-piacra.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Sandeep Goenka, a ZebPay társalapítója elárulta, hogy miért növekedett meg Indiában a kriptovaluta befektetés: 

Sokkal könnyebb befektetni kriptovalutába, mint aranyba, mert a folyamat sokkal egyszerűbb. Online vásárolhatsz kriptovalutát, amit az arannyal ellentétben nem kell hitelesíteni.

 

Indiában ellentmondásos a kriptovaluták szabályozása

A világ második legnépesebb országának hatóságai az utóbbi időben nagyon szigorúan viszonyultak a kriptovalutákhoz. Először, idén márciusban életbe léptettek egy törvénytervezetet, amely bűncselekménnyé nyilvánítja a letétkezelést, a bányászatot, valamint a Bitcoin és  az alternatív érmék kereskedelmét.

India CBDC I Cryptofalka

Forrás: https://www.ledgerinsights.com/i

A jogszabály célja a kriptovaluta-tulajdonosok és bányászok pénzügyi szankciókkal vagy épp börtönbüntetéssel való büntetése. Az indiai kormány nem hozta nyilvánosságra az eddig kiszabott bírságok pontos összegét, de azt elárulta, hogy azok, akik megszegik a szabályokat, akár 10 évet is eltölthetnek rács mögött.

Június elején azonban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a digitális eszközök betiltása helyett a tisztviselők a Bitcoint, mint eszközosztályt kívánják törvénybe foglalni. Nandan Nilekani, az indiai milliárdos azt is tanácsolta az indiai kormánynak, hogy enyhítsen a szabályokon. Az Infosys társalapítója azzal érvelt, hogy a kriptovaluta piacban hatalmas lehetőségek rejlenek, és a hatóságoknak nem szabad korlátozniuk a „kriptográfusokat, hogy vagyonukat India gazdaságába helyezzék”.

OKEX_banner_Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka