Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A kriptopiac követi a részvénypiac emelkedését

A kriptopiac követi a részvénypiac emelkedését

FED kamatemelése után a részvénypiac nagyjából 5, míg a kriptovaluta piac körülbelül 6%-ot erősödött az elmúlt 24 órában. 

 

Erősödött a kriptovaluta piac

A FED fél százalékponttal emelte a kamatokat. A kriptovaluta piaci közel 6%-ot erősödött 24 óra alatt, együtt a két legnagyobb piaci kapitalizációval bíró kriptovaluta is, a Bitcoin és az Ethereum. A top 10 legnagyobb növekedése Cardano ADA-jának volt, amely 13%-os növekedést ért el. A BNB, az XRP, a SOL és a LUNA legalább 5%-os növekedést könyvelhetett el.

Kriptovaluta I Cryptofalka Forrás: bitcoinist.com

 
A felfelé történő kiigazítás jól illeszkedik a Dow Jones Industrial Average és a technológiailag erős Nasdaq részvényeinek hozamaihoz, amelyek 2,8%-ot és 3,2%-ot erősödtek a kereskedés zárása előtt. A számokat mind a kripto-, mind a részvények esetében a legnagyobb befolyásoló tényező a Federal Reserve (FED) döntése, miszerint fél százalékponttal emelte a kamatot, ami 2000 óta a legnagyobb növekedés.
 
Amikor a FED kamatot emel, az megnöveli a pénzintézetek hitelfelvételi költségeit, aminek dominóhatása van egészen a magán fogyasztók hitelkártya kamatáig. Az általános elképzelés az, hogy lelassítsák vagy megfordítsák az infláció szintjét, a pénz drágításával.
 

Miért emelkednek mégis az árfolyamok?

A gyors válasz az, hogy sok befektető úgy gondolta, hogy a kamatemelés, bár nagy, de még nagyobb lesz. Alison Boxer közgazdász szerint a bejelentés fő híre az volt, hogy a FED elnöke Powell visszaszorította a 75 bázispontos emelést, amelyet a piacok elkezdtek beárazni. Sőt, bár a FED készen áll a további kamatemelésre az elkövetkező hónapokban, Powell jelezte, hogy a jövőbeni 0,75 százalékpontos emelés valószínűleg nem lesz terítéken.
 
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó
 
A bitcoint egykor az arany digitális alternatívájának tekintették, mivel ellenáll az inflációnak, jó értéktároló. De mostanában a kriptovaluta piac a hagyományos tőzsdékkel korrelál. Az Arcane Research múlt havi jelentése szerint a BTC és a Nasdaq közötti 30 napos korreláció 0,70 volt, ami a legmagasabb szint 2020 júliusa óta. A bitcoin korrelációja az arannyal eközben -0,45 volt. (A korreláció -1-től 1-ig terjedő skálán fut, az előbbi azt jelenti, hogy az eszközök ára teljesen ellentétes irányba, az utóbbi pedig azt jelenti, hogy párhuzamosan mozognak.)
 
A bitcoin árfolyamának mozgása szintén erősen korrelál a kriptovaluta piac többi részével. Bár a kripto piac ma emelkedett, az elmúlt hét napban többé-kevésbé változatlan maradt, 1800 milliárd dolláros piaci kapitalizáció mellett. És mint a technológiai részvények, amelyek idén egyre inkább rosszul teljesítettek, a teljes piaci kapitalizáció, amely az évet 2,2 billió dollárral kezdte, kétszámjegyű százalékkal csökkent.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.76% $64,226.16
Ethereum ETH 0.16% $3,429.43
BNB BNB -0.04% $572.46
Solana SOL 2.16% $161.38
XRP XRP -8.78% $0.5581
Dogecoin DOGE -1.94% $0.1206
Cardano ADA -3.28% $0.4254
Litecoin LTC -0.56% $71.63
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!