Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mi az a medve piac és, hogy tudod átvészelni?

Mi az a medve piac és, hogy tudod átvészelni?

Nagyot csökkent a Bitcoin ára és egyre többször halljuk a medve piac kifejezést, de pontosan most tartogat néhány értékes lehetőséget a piac.

 

A medve piac megismerése

A Bitcoin rekord emelkedése az év kezdetének 29 300 dollárjáról április közepén 64 800 dollárra emelkedett. Az ezt követő hatalmas piaci korrekció, ennek az emelkedésnek egy részét törölte el. 

Június 15-től a BTC átmenetileg visszatért a 40 000 dollár feletti szintre. Ebben az időszakban ez volt az első alkalom, hogy ez az elmúlt 25 napban megtörtént. Magát az úgynevezett medve piacot az árak folyamatos csökkenése jellemzi. Ez általában egy ördögi kört idéz elő, amelyben az árak kezdeti csökkenése miatt a kereskedők pánikba esnek, és saját pozíciójuk (gyakran veszteséges) eladásával, short pozícióik nyitásával vagy akár piaci kilépésekkel reagálnak, ami dominóhatást válthat ki a piacon.

Ilyenkor a kereskedők többsége "medvés" tehát arra számítanak, hogy az árak esni fognak a piacon a közeljövőben. Egy, a medve piacot igazoló trendforduló azonban nem az első alkalom lenne a BTC történelmében.

Számos "hideg tél" köszöntött már be, nézzünk a korábbi nagy esések közül néhányat.

  • 2014-ben a Bitcoin 1200 dollárról 200 dollárra ment vissza, ami 86% -os esésnek tekinthető.
  • 2018-ban a Bitcoin 20 000 dolláros csúcsról 3000 dollár mélypontra ereszkedett.
  • 2020 márciusában, a globális piacokon világszerte a COVID járvány által okozott pánik során a Bitcoin pár nap alatt 9000 dollárról 4500 dollárra csökkent.

A viszonylag magas korrekció ellenére még nem jelenthető ki egyértelműen, hogy a Bitcoin medve piacra lépett volna, ugyanis a hosszú távú trendünk továbbra is masszív emelkedő trend.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Lehetséges medve piaci forgatókönyvek

Még a negatív piaci körülmények között is, a tapasztalt kereskedők számos tippet adhatnak a medve piacon való túléléshez. Ezek a tippek némelyike ​​általános kereskedési elveket, míg mások egy fokkal nagyobb tapasztalatot igényelnek.

Buy the dip. Ez gyakorlatilag, az egyik leggyakrabban ismételt mantra. Fontos törekedni a következő alapelvre: "Vegyél alacsony áron és add el drágán". Következtetésképpen egyszerű, de rendkívül hatékony megoldás lehet, türelmesen várni az ilyen pillanatokat, amikor az árak tényleg szélsőségesen alacsonyan vannak. Általában ezek azok a pillanatok, amikor jelentősen túladott még a napi RSI indikátor is és a közösségi média teli van az emberek "segélykiáltásaitól".

Ne akarjunk beállni a hulló kések alát! Fontos, hogy ne próbáljuk meg elkapni az alját, mert erre nagyon kevés esélyünk van. Kezdőként érdemes lehet, meghatározott időnként egy fix összeggel vásárolni. A DCA segítségével egy jó átlagot érhetünk el komolyabb szakmai tapasztalat nélkül is.

Ha a csúcson vettél, és nem adtad el, akkor a tőke ezen részével érdemes lehet felfedezni a staking nyújtotta lehetőségeket. Itt éves szinten jelentős mértékű kamatot lehet kapni. 

Kereskedés gyakorlása. Mivel a medve piac számos alacsony belépési pontot kínál az utazás megkezdéséhez, érdemes ezt az időszakot felhasználni az előnyben részesített kereskedési stratégia finomítására. Ez az itt megszerzett tudás később bőségesen megtérülhet.

A realizált nyereség stable coinban tartása. Valljuk be: a legtöbb kriptokereskedő továbbra is fiatban értékeli a nyereségét és veszteségét. Ennélfogva egy medve piacon körültekintő lehet a portfólió egy részét stabilcoinba konszolidálni.  Ezzel a veszteséget elkerülve léphetünk be újra amikor a piac helyreáll.

Kezdőként érdemes lehet távol maradni a tőkeáttétes kereskedéstől illetve a shortolástól, mert ez hatalmas veszteségektől mentheti meg a tapasztalatlanokat. Ugyanakkor, a gyakorlott kereskedők jelentős profitot realizálhatnak ezek segítségével, akár a medve piacon is. 

OKEX_banner_Cryptofalka

 

Összefoglalva

Az uralkodó piaci hangulaton kívül legyen az bika vagy medve piac, számos más tényező befolyásolhatja a kriptovaluták árát. A kriptopénzpiac a múltban is volatilis volt. Talán a legfontosabb gondolat, hogy mindenki csak annyi pénzt fektessen be, aminek az esetleges elvesztését ki tudja heverni. Fontos lenne elkerülni az "all in crypto" helyzetet, mert ez rendkívüli pszichológiai nyomást helyez az egyénre, amit hosszú távon csak kevesen bírnak majd. El kell végezni egy saját kutatást, és ehhez egy fenntartható stratégiát választani, ami összeegyeztethető a mindennapi élettel. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.31% $67,369.37
Ethereum ETH -3.40% $3,686.91
BNB BNB -2.68% $595.47
Solana SOL -6.10% $165.58
XRP XRP -0.38% $0.5239
Dogecoin DOGE -4.66% $0.1587
Cardano ADA -3.85% $0.4615
Litecoin LTC -0.53% $85.45
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!