Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Roaring Kitty visszatért: lesz-e GameStop 2.0 és meme rali?

Roaring Kitty visszatért: lesz-e GameStop 2.0 és meme rali?

"Roaring Kitty" visszatérésével feléledhet a kereskedők és kriptorajongók reménye egy újabb GameStop-szerű ralira. Ám az elemzők óvatosságra intenek.

Keith Gill visszatért: lesz-e GameStop 2.0?

Keith Gill - akinek széles körben tulajdonítják a 2021-es GameStop short squeeze elindítását - hirtelen és váratlan visszatérése miatt a spekulánsok egy kérdést tesznek fel: lesz-e GameStop 2.0? Sokan reménykednek, de az elemzők óvatosabbak.

Gill állt a GameStop dráma középpontjában a COVID-19 járvány idején, amikor a Reddit kereskedői meglepték a hedge fundokat. Ezek a befektetési alapok azzal próbáltak profitálni, hogy shortolták a részvényeket egy olyan hanyatló játékboltláncban, amelynek erősen csökkenőnek hitték az értékét. A történések eredményeként a GameStop részvények árfolyama egy hónap alatt több mint 1000%-kal emelkedett.

Kilőtt a GameStop részvény, a DOGE és a SHIB árfolyama is

Egyesek úgy vélik, hogy a GameStop short squeeze megalapozta a memecoinok, például a Dogecoin és a Shiba Inu árfolyamának emelkedését, miután a kiskereskedelmi forgalom máshová fordította figyelmét.

Gill 2021. június 19-én eltűnt a közösségi médiából, de közel három év szünet után május 13-án visszatért, és egy tipikusan rejtélyes mém posztolásával egy székében ülő játékosról, hogy bejelentse visszatérését. 

Gil X-be való visszatérését követő 24 órában a GameStop részvényei 111%-os ralit produkáltak, míg a DOGE és a SHIB 6,2%-ot, illetve 5,4%-ot erősödött ugyanebben az időszakban. Most a kriptórajongók abban reménykednek, hogy Gill visszatérése hasonló mániát válthat ki.

Forrás:TradingView

Elemzők szerint kicsi az esély egy új GameStop ralira

Az eToro piaci elemzője, Josh Gilbert azt nyilatkozta, hogy valószínűleg ezúttal nem lesz olyan könnyű a rakéták begyújtása.

"Biztosan elindít néhány rövid távú mozgást ezekben az eszközökben, de egyenlőre nem látni a hosszútávú lehetőségeket. A környezet nem hasonlítható össze a 2021-es évvel, amikor az irányadó kamatlábak mélyponton voltak, a kormányok globálisan fiskális intézkedéseket hajtottak végre, és a fő gazdaságoknak alig vagy egyáltalán nem volt inflációja."

Egyszerűen fogalmazva, a fogyasztók valószínűleg nincsenek ugyanabban a helyzetben, mint 2021-ben, és ez hatással van a pénzügyi döntésekre.

A kriptorajongók mégis bizakodnak

A kriptó-rajongók egyszerűbb érveket hoztak a bikás hangulatra. A Robinhood kereskedési platform és az Uniswap a decentralizált tőzsde közötti friss integrációra hivatkozva, TraderTravis X-en fejtette ki véleményét, miszerint reális a lehetőség egy új GameStop hullámra.

Azonban Gilbert szerint sok más tényező között a legtöbb befektető most már tudja, hogyan végződnek a spekulatív ralik, és valószínűleg sokkal nagyobb mértékű óvatosságot fognak mutatni. 

"Szerintem teljesen más helyzetben vagyunk, mint 2021-ben, ami azt jelenti, hogy hasonló rali valószínűleg kevésbé valószínű. Ugyanakkor az utóbbi években a WallStreetBets 15 millió felhasználója bebizonyította, hogy bármi lehetséges." 

Több GameStop memecoin, melyeknek nincs hivatalos kapcsolata a vállalattal, hatalmas mértékben emelkedett a folyamatban lévő trend közepette. A GME memecoin például egyetlen nap alatt több mint 3650%-kal emelkedett, a Birdeye adata szerint.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.42% $67,637.66
Ethereum ETH -1.41% $3,785.41
BNB BNB -0.49% $596.34
Solana SOL 0.55% $168.77
XRP XRP 0.31% $0.5294
Dogecoin DOGE 1.65% $0.1656
Cardano ADA 0.63% $0.458
Litecoin LTC 0.90% $83.62
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!