2022-re érkezik a kínai állami kriptovaluta a digitális jüan

Szerző: | ápr 20, 2021 | Kriptovaluta

Akár már jövőre élesben elindulhat a Kínai állam saját kriptovalutája. A Kínai Központi Bank elnöke szerint, viszont a magáncégek által kibocsátott stabil eszközöket szigorú kriptovaluta szabályozás alá kell vetni. 

 

Kínai kriptovaluta szabályozás pontosítása

Li Bo, a Kínai Népi Bank (PBoC) nemrégiben kinevezett helyettes kormányzója, állítólag a kriptográfia, mint befektetési eszköz előnyeiről beszélt, miközben kiemelte a kriptovaluták szabályozási bizonytalanságát.

A helyettes kormányzó elmondta, hogy a Központi Bank továbbra is látja a szabályozási kockázatokat, hivatkozva a kezdeti érmekínálat és a kriptovaluta-cserék korábbi tiltására. Li azt nyilatkozta, hogy a PBoC “továbbra is fenntartja a jelenlegi intézkedéseket és gyakorlatokat”, de úgy tűnik, hogy elismeri a kriptográfia befektetési potenciálját.

kriptovaluta szabályozás I Cryptofalka

Forrás: https://theblockchainland.com/

Úgy gondoljuk, hogy a Bitcoin és a stabil eszközök titkosított eszközök. A titkosított eszközök alternatív befektetési lehetőségek, nem pedig valuták. Ezért úgy gondoljuk, hogy a kriptográfiai eszközök a jövőben nagy szerepet fognak játszani, akár befektetési eszközként, akár alternatív befektetésként. – mondta Li

A PBoC helyettes kormányzója hozzátette, hogy a magáncégek által kibocsátott stabil állományokhoz szigorúbb szabályokra lehet szükség, mint a Bitcoin (BTC) esetében.

A jövőben, ha bármelyik stabilcoin kibocsátó azt reméli, hogy coinja széles körben használt fizetési eszközzé válik, akkor szigorú felügyeletre és kriptovaluta szabályozás előírásokra kell készülnie, akárcsak a bankoknak és pénzintézeteknek.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Yi Gang, a PBoC kormányzójának egy másik, frissen kinevezett helyettese és a kínai Csungking önkormányzat volt alpolgármestere látszólag erősebb álláspontot képvisel a központi bank számára abban, hogy a kriptovalutát értéktárként ismerje el. Bár pozitívan nyilatkozott a kriptovaluták értékét illetően, azonban ő is azon az állásponton volt mint felettese. Különbséget tesz a „reálgazdaság” és a között, amelyben a digitális pénznemek szerepet játszanak.

 

2022-re érkezik a digitális jüan

Kína központi bankja jelenleg jól halad az első, 2014-ben javasolt digitális jüan projektjének fejlesztésével és kipróbálásával. Jelenlegi fázis szerint, az ország nagyobb városaiban teszteli a digitális valutát. Li elmondta, hogy a PBoC által kiadott digitális jüan “elsősorban a belföldi felhasználásra összpontosít”, mondván, hogy Kína “hosszú távon” fontolóra veheti a határokon átnyúló fizetéseket és tranzakciókat. Állítólag, az ázsiai ország a CBDC használatát már a 2022-es téli olimpiai játékokon tervezi használni. 

Digitális Jüan I Cryptofalka

Forrás: https://www.china-briefing.com/

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.