Kripto-függőség? Már erre is van megoldás!

Szerző: | febr 6, 2023 | Kriptovaluta

A spanyol rehabilitációs központ becslései szerint a kriptovaluta-kereskedők körülbelül 1%-ánál alakul ki “extrém” függőség a kripto-kereskedés iránt.

 

Terápiás kezelés kripto-függőknek

Egy spanyolországi luxus rehabilitációs központ a közelmúltban egy viszonylag újfajta függőség – a kriptokereskedés – kezelésére irányuló szolgáltatásokkal bővült.

A “The Balance” nevű központ egy svájci alapítású wellness-központ, amelynek fő létesítménye a spanyolországi Mallorca szigetén található, londoni és zürichi fiókokkal együtt. Már régóta kezel olyan függőségeket, mint az alkohol, a drogok és a különböző mentális problémák, viszont a cég nemrég kezdett el olyan szolgáltatásokat nyújtani, amelyek célja a kriptokereskedési függőség leküzdése.

kripto-függőség I Cryptofalka

Forrás: Reddit

A hírek szerint a központ egyik ügyfele sikeresen “lejött a kriptóról”, miután állítólag hetente 200 000 dollár értékű kereskedéseket hajtott végre. A kezelés négyhetes tartózkodással jár, amely terápiát, masszázst és jógát is foglal magában. A sikeres kezelés végén a számla meghaladhatja akár a 75 000 dollárt is.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Nem csak Spanyolországban kezeltethető a “kripto-függőség”

A világ egy másik részén, a Castle Craig kórházban – egy skót székhelyű függőségi rehabilitációs klinikán mindenféle függőséget kezelnek, az alkoholizmustól a szerencsejáték-függőségig. 2016-ban ez lett az első olyan rehabilitációs klinika, amely diagnosztizálja és kezeli a kriptofüggőséget. Azóta közel 250 pácienssel dolgozott, és több mint 100 ügyfél érkezett már “veszélyes” kriptovaluta-problémákkal, ezért bentlakásos kezelési kurzust hozott létre azok számára, akik kriptofüggőnek vallják magukat.

Szakértők elmondták, hogy a kripto-kereskedés a viselkedésfüggőség egy formájává válhat, a kereskedők megszállottan ragaszkodnak a “percről-percre” történő piaci ingadozásokhoz. A kidolgozott kezelési program ezért közelebb áll a szerencsejáték-függőségek kezelésére szolgáló, már létező módszerekhez, mint a kábítószerrel való visszaélést kezelő programokhoz

kripto-függőség I Cryptofalka

Forrás: castlecraig.co.uk

A klinika vezetője elmondta, hogy amint 2016-ban, az első páciens megjelent, maga is elkezdett kutatni a kripto után és azonnal belemerült a témába.

“Azon kaptam magam, hogy órákat töltök a különböző kriptók nézegetésével, és napról-napra, óráról-órára visszamegyek, hogy ellenőrizzem az árfolyamokat. Az agyam pontosan ugyanoda került, ahová a szerencsejáték is vinne”.

Ázsiában a Diamond Rehabilitation – egy 2019 óta működő thaiföldi székhelyű wellness-központ – szintén hozzáadott kriptovaluta-függőséggel kapcsolatos rehabilitációs és kezelési szolgáltatásokat. Úgy vélik, hogy a gyors tempójú, 24/7-es kriptopénz-kereskedelmi aréna eufórikus magasságai és elsöprő mélypontjai valódi keresletet teremtettek a kereskedési függők részére szolgáltatásokat nyújtó rehabilitációs központok számára.

 

Adrenalin löket, hatalmas nyereségek és veszteségek

A szakértők a szerencsejáték-zavarok statisztikái alapján úgy becsülik, hogy a kriptopénz-kereskedők körülbelül 1%-ánál alakul ki súlyos kóros függőség, míg 10%-uknál a pénzügyi veszteségen túl egyéb mentális problémák is jelentkeznek. A  függőségnek a tünetei közé tartozik az árfolyamok állandó online ellenőrzése – különösen az éjszaka közepén.

Chris Burnt, a Castle Craig Kórház szerencsejáték-terapeutája szerint:

“A magas kockázatú, ingadozó kriptopénzpiac vonzó a problémás szerencsejátékosok számára. Izgalmat és menekülést nyújt a valóság elől. Rengeteget kereskedtek, hatalmas nyereségek és veszteségek keletkeztek. A kezelés első lépése, hogy a résztvevők más függőkkel együtt csoportterápiára járnak, majd megosztják egymással élettörténeteiket. Ez segít nekik azonosulni egymással, és rájönnek, hogy nincsenek egyedül”.

Persze nem mindenki válik a kripto-kereskedés rabjává, de nem nehéz belátni, hogy miért lehet függőséget okozó a változékony árfolyammozgás, a soha nem alvó piac, és a végtelennek tűnő újabb és újabb token kínálat.

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.