Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A kripto szerepe a bűnözés visszaszorításában

A kripto szerepe a bűnözés visszaszorításában

Szakértők szerint a blokklánc lehetővé teszi a nyomozók számára, hogy könnyen nyomon kövessék és visszaszerezzék az ellopott pénzeket.

 

A kripto és a bűnözés közötti kapcsolat

Míg a Bitcoin-t és más kriptovalutákat egyre gyakrabban használják a bűnözők, a blokklánc technológia nyitott természete a hatóságok számára is „kulcsfontosságú” új módot kínál a szervezett bűnözés elleni küzdelemhez. Ez volt az általános konszenzus a kriptospecialisták és a pénzügyi nyomozók között, akik múlt héten a Bázeli Kormányzási Intézet támogatásával az Europol által rendezett 6. Bűnügyi Pénzügyi és kriptovalutákkal foglalkozó globális konferenciára gyűltek össze Hágában.

Az európai szabályozó hatóságokat, bűnüldöző szerveket, a Binance kriptotőzsde szakértőit, valamint a Chainalysis, a CypherTrace és a TRM Labs blokklánc-sleuth-okat képviselő előadók szerint a kriptovaluták használata „gyakorlatilag minden országba és szektorba” terjeszkedik, ami elősegíti a bűnözés új formáinak létrejöttét is.

bűnözés | Cryptofalka amlintelligence.com

 

Számtalan példa létezik olyan tiltott tevékenységekre, ahol kriptot használnak: a kábítószer-csempészet, a mérkőzések eredményének megállapítása a sportban, valamint a tömegpusztító fegyverek gyártásának, beszerzésének, birtoklásának és exportjának finanszírozása. Emellett egyre több a hivatásos pénzmosók száma, akik kihasználják a digitális eszközök nyújtotta lehetőségeket a fizikai és számítógépes bűncselekményekből származó bevételek tisztára mosására.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Hogyan segíthet a kripto a bűnözés visszaszorításában?

A legtöbb blokklánc hálózat álneves jellegére és a kriptovaluta tranzakciók bizonyos mértékig nyomon követhetőségének képességére utalva az előadók azonban abban is egyetértettek, hogy „ezek az egyedi jellemzők „példátlan lehetőséget kínálnak” a szervezett bűnözés és a pénzmosási hálózatok felderítésére, valamint arra, hogy végül visszaszerezzék az ellopott pénzeket. A szervezett bűnözés elleni küzdelemhez azonban „megfelelő eszközökre, kapacitásra és együttműködésre is szükség lesz” – mondták a szakemberek.

Az Europol szerint a bűnözés elleni küzdelemben részt vevő összes fél, mint például a bűnüldözés, a szabályozó hatóságok és a magánszektor, „keményen dolgozik azon, hogy megelőzze azokat, akik visszaélnek kriptoeszközökkel bűncselekmények elkövetésére és pénzmosásra”. A szervezet az új európai jogszabályokra is számít annak biztosításában, hogy a kriptoeszközöket a pénzmosás elleni szabályozás és felügyelet szempontjából úgy kezeljék, mint bármely más eszközt.

bűnözés | Cryptofalka threatpost.com

 

Az idén júniusban véglegesített új szabályok előírják a szolgáltatóknak, például a kriptotőzsdéknek, hogy gyűjtsenek és tároljanak olyan információkat, amelyek azonosítják a kripto tranzakciókban érintett személyeket, valamint átadják az információkat a vizsgálatot végző hatóságoknak. Az új szabályozás azonban nem írja elő azokat a nyomkövetési követelményeket a privát, nem hosztolt pénztárcák számára, amelyeket az EU Parlament eredetileg márciusban tervezett.

 

Záró gondolatok

Mindazonáltal, mivel a bűnüldöző és igazságügyi hatóságok jogi szempontból egyre inkább úgy kezelik a kriptoeszközöket, mint bármely más vagyontárgyat, a kriptovaluták lefoglalása, kezelése és esetleges fiat pénzzé való konvertálása manapság sokkal könnyebbé válhat – zárta a gondolatmenetet az Europol.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.42% $64,496.68
Ethereum ETH -4.27% $3,399.67
BNB BNB -4.99% $578.84
Solana SOL -9.34% $131.96
XRP XRP -7.53% $0.4786
Dogecoin DOGE -10.55% $0.1195
Cardano ADA -11.79% $0.3702
Litecoin LTC -8.38% $71.36
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!