Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
MetaMask X CoinLedger: adóbevallás egyszerűen

MetaMask X CoinLedger: adóbevallás egyszerűen

A partnerség lehetővé teszi a MetaMask felhasználóinak, hogy egyetlen kattintással exportálják az adóinformációikat a CoinLedgerbe.

MetaMaskon keresztül készített adóbevallás

A CoinLedger, egy kriptovaluta adóbevallási szoftverekre specializálódott technológiai platform, március 18-án bejelentette együttműködését a tárcaszolgáltató MetaMask-kal. Az együttműködés egyszerűsített funkcionalitást hoz a MetaMask felhasználóinak.

Egy sajtóközlemény szerint azok a felhasználók, akik összekapcsolják fiókjukat, most egyetlen kattintással betölthetik tranzakciós előzményeiket a CoinLedger adóbevallási szoftverébe. Ez megkönnyítheti a különböző számlákból és/vagy pénztárcákból származó adójelentések összegyűjtésével, átvitelével és kombinálásával járó gondokat.

"A felhasználók mostantól közvetlenül szinkronizálhatják portfóliójukat a CoinLedgerrel, majd automatikusan generálhatnak adóbevallásokat közvetlenül a MetaMask Portfólióból." - nyilatkozott David Kemmerer, a CoinLedger társalapítója és vezérigazgatója

Egy sajtónyilatkozatban Kemmerer hozzátette, hogy "az adók kiszámításával és bejelentésével kapcsolatos súrlódások csökkentésével mindenki számára elérhetőbbé tesszük a kriptopénz-ökoszisztémát".

metamask and coinledger Cryptofalka

Közeledik az adóbevallás időpontja Amerikában

A legtöbb amerikai adófizető számára április 15 az adóbevallás határideje, és azok, akik kriptovalutát és más digitális eszközöket, például NFT-ket vagy Ordinals-okat vásároltak, kaptak, eladtak vagy ajándékoztak, jogszabályi kötelezettségük alkalmazkodni a változó pénzügyi környezethez.

A bányászat után való adózás is előtérbe került nemrég a Fehér Házban. A Biden-adminisztráció jelenleg azt a javaslatot vetette fel, hogy 30%-os jövedéki adót vetnek ki a kriptovaluta bányászatra. A javaslat arra törekszik, hogy az adót minden olyan cégre kivesse, amely számítógépes erőforrásokat használ digitális eszközök bányászatához.

Tax Cryptofalka

Ez attól függetlenül vonatkozna, hogy a cégek tulajdonában vannak-e a berendezések és a helyiségek, vagy bérlik azokat. Az adót három év alatt vezetnék be, a kulcs 10%-on kezdődne, a második évben 20%-ra emelkedne, és végül a harmadik évben elérné a teljes 30%-ot.

Pierre Rochard, a Riot Platform munkatársa szerint az adó a bányászati cégekre vonatkozna, függetlenül attól, hogy a hálózatról veszik-e az áramot, vagy hálózaton kívüli erőforrásokat, például nap- és szélenergiát használnak.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.30% $63,968.03
Ethereum ETH -4.16% $3,070.32
BNB BNB -4.61% $550.38
Solana SOL -0.24% $138.04
XRP XRP -5.76% $0.487
Dogecoin DOGE -4.43% $0.1518
Cardano ADA -4.67% $0.4517
Litecoin LTC -3.98% $77.83
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!