Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Metamask tárcáról egyenesen Visa kártyára utalás? Lehetséges!

Metamask tárcáról egyenesen Visa kártyára utalás? Lehetséges!

A MetaMask felhasználók mostantól közvetlenül a Visa kártyára küldhetnek ki kriptovalutát, így nincs szükség a centralizált tőzsdék használatára.

A Visa partnerségre lépett a Transakkal

A globális fizetési óriás tovább növeli a kriptopénzek elfogadottságát azzal, hogy egy újabb módszert tesz lehetővé a kriptovaluták fiat valutákra való cseréjére központi tőzsde használata nélkül.

A Visa partnerségre lépett a Web3 infrastruktúra szolgáltatójával, a Transakkal, hogy a Visa Direct megoldáson keresztül bevezessék a kriptopénz kivételt és fizetést - jelentette be a cég január 30-án.

"Azzal, hogy a Visa Direct-en keresztül lehetővé teszi a valós idejű kártyás kifizetéseket, a Transak gyorsabb és egyszerűbb élményt nyújt a felhasználók számára - megkönnyítve a kriptóegyenlegek fiatra való átváltását" - mondta Yanilsa Gonzalez-Ore, a Visa Direct észak-amerikai vezetője.

Az új integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kriptovalutákat, például Bitcoint utaljanak ki közvetlenül egy MetaMaskhoz hasonló tárcából a Visa bankkártyára, és több mint 130 millió kereskedőhelyen fizessünk vele, ahol a Visa kártyát elfogadják.

Az együttműködés jelentősen bővíti a kriptovaluták fiat pénznemekké való átalakításának lehetőségeit, és nagy mérföldkövet jelent a kripto és a hagyományos pénzügyi világok összekapcsolásában, jegyezte meg a Transak marketingvezetője és a befektetői kapcsolatok vezetője, Harshit Gangwar.

Magyarországon is elérhető a fiat valutára váltás

A partnerség lehetővé teszi a 145 országból származó felhasználók számára, hogy legalább 40 kriptovalutát közvetlenül fiatra váltsanak át anélkül, hogy központi tőzsdékre támaszkodnának. 

A támogatott országok között olyan joghatóságok szerepelnek, mint Ciprus, Málta, Szingapúr, Törökország, Portugália és Magyarország is - olvasható a Transak hivatalos oldalán.

"Ez egy jelentős lépés a kriptovaluták mainstream elfogadása és felhasználása felé" - mondta Gangwar, kiemelve az integráció által lehetővé tett tranzakciók könnyebben hozzáférhető és kényelmesebb jellegét.

A MetaMask felhasználók mostantól könnyedén, közvetlenül a pénztárcájukról a Visa kártyára utalhatnak, ami növeli a digitális vagyonuk használhatóságát és praktikusságát" - jegyezte meg.

Gangwar szerint az együttműködés jelentős előnyökkel jár az olyan decentralizált platformok és tárcák felhasználói számára, mint a MetaMask, a Ledger, a Trust Wallet. 

Mostantól Metamaskról is utalhatunk Visa kártyára

Lorenzo Santos, a MetaMask vezető termékmenedzsere szerint a Visa és a Transak közötti együttműködés valóban egy jelentős funkciót tesz lehetővé a MetaMask felhasználók számára. Elmondta:

"A Transak integrációja a Visa-val új távlatokat nyit a MetaMask felhasználók számára világszerte, nagyobb rugalmasságot biztosítva a kriptopénzek zökkenőmentes átváltásában a fiat pénznemekbe".

A platform több joghatóságban is rendelkezik engedélyekkel, és biztosítja a Know-Your-Customer (KYC) és a pénzmosás elleni technológia meglétét. Ez lehetővé teszi a Transak számára, hogy ellenőrizze a felhasználót, és jogilag lehetővé tegye az ilyen tranzakciókat, tette hozzá a vezető.

A Visa aktívan támogatja a blokklánc technológia térnyerését

A világ egyik legnagyobb fizetési iparági vállalata az elmúlt években aktívan vizsgálta a kriptovaluta felhasználási lehetőségeit. 2020-ban a Visa jelentős lépést tett a kripto területén, amikor partnerségre lépett a Circle blokklánc céggel, hogy támogassa az USDC stabilcoin egyes Visa-kártyákon.

2023 szeptemberében a Visa bevezette a Solana blokkláncon elszámolt USDC fizetések támogatását, miközben tovább bővítette a stabilcoin támogatását.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.37% $67,229.96
Ethereum ETH 0.06% $3,522.41
BNB BNB 0.42% $595.8
Solana SOL 3.38% $174.77
XRP XRP 2.91% $0.5943
Dogecoin DOGE 7.23% $0.1345
Cardano ADA -0.37% $0.4384
Litecoin LTC -0.36% $73.43
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!