Mastercard: Növekvő érdeklődés a kriptovaluták iránt

Szerző: | máj 7, 2021 | Kriptovaluta

Mastercard felmérés: Növekszik az érdeklődés a kriptovaluták iránt, a felmérésben résztvevők kripto vásárlási hajlandóságát is vizsgálták.

 

Mastercard felmérés szerint a megkérdezettek közel felét érdeklik a kriptovaluták

A Mastercard a közelmúltban végzett egy kutatást, amelyben vizsgálta a felmérésben résztvevők kripto vásárlási hajlandóságát. A felmérésből az is kiderült, hogy melyik generáció érdeklődik legjobban a kriptovalutákban rejlő lehetőségek iránt. A pénzügyi óriás 15,569 vásárlót kérdezett meg egy internetes felmérésben. Itt 18 országból, 40 % válaszolta, hogy a következő évben a kriptovalutát tervezik használni. A felmérésben többek között részt vett Észak-Amerika, Latin-Amerika, valamint a Karib-térség, a Közel-Kelet és Afrika is.

A Mastercard felmérése bíztató. A piackutatási adatok alapján növekvő érdeklődés mutatkozik a kriptovaluta használat tekintetében az egész világon. Még, ha csak kísérleti jelleggel is történt a nem reprezentatív felmérés.

kártya

Növekvő érdeklődés a kriptovaluták iránt a Mastercard kártyabirtokosok körében.

 

Az Y generáció körében volt a legnagyobb az érdeklődés: 67 % azt válaszolta, hogy sokkal nyitottabbak a technológia használására, mint amennyire egy évvel ezelőtt voltak; 77 % azt mondta, hogy szívesen tanulnának többet a kriptoról, és 75 % azt válaszolta, hogy azért is szeretnének használni a kripto valutát, hogy ezáltal jobban megértsék a működését.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Európa kimaradt a Mastercard felmérésből 

A The Harris Poll és a Mastercard kutatócsoportja február 26-tól március 10-ig végezte a felmérést: Észak-Amerika, Latin-Amerika, és a Karib-térség, Közel-Kelet és Afrika, és az ázsiai Csendes-óceán vidékén. A felmérés helyszínét pedig négy meghatározott régióra osztotta. Az összesen 18 országból ötben legalább 500, a másik 13-ban pedig legalább 1000 válaszadó volt. A Mastercard sajtóközleményében arról nem nyilatkozott, hogy Európa miért nem került bele a felmérésbe (ami a biometrikus, érintés nélküli és QR-kódos fizetésekről is kérdezett).

A beszámoló nem említette a tömeges elfogadás hosszú távú akadályait, mint például a kripto- és fiat-valuták közötti árfolyamok nagymértékű volatilitását. A legnagyobb és legismertebb kriptovaluta a bitcoin (BTC) várható emelkedése közben bekövetkező vásárlási kedv csökkenését (az emberek kevésbé költik el a pénzüket ha az szerintük többet fog érni a jövőben), vagy az Egyesült Államok adótörvényét, amely előírja, hogy jelentsék be és fizessenek adót még a végrehajtott kisebb vásárlások után is.

A vállalat érdeklődése az ágazat iránt több, mint egyszerű piackutatás. A CoinDesk februári beszámolója szerint, a vállalat azt tervezi, hogy az idén lehetőséget ad a kereskedőknek arra, hogy kriptovalutában kapjanak fizetéseket. Újabban a Gemini kriptotőzsde közölte, hogy a közelgő hitelkártyája a Mastercarddal közösen kibocsájtásra kerülő lesz majd.

OKEX_banner_Cryptofalka

 

Mastercard komolyan érdeklődik a kriptovaluták iránt

Ezek alapján feltételezhető, hogy az 55 éves Mastercard azt keresi, hogyan lehetne a hagyományos pénzügyi megoldások mellett a lehető legstabilabban nyitni a digitális valuták felé. A Mastercard egyébként korai befektető volt a Digital Currency Group-ban, ami a CoinDesk anyavállalata.

A Visa rivális kártyahálózat szintén beszállt a versenybe. Több projektet is indítottak. Ezen kezdeményezések egyike közös az USDC-vel, ami Circle startup által létrehozott amerikai dollár alapú stablecoin.

 Mindeközben a PayPal lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy  kriptot vásároljanak, eladjanak illetve költsenek a platformján (de deposit és withdraw opció nincs még egyenlőre).

Háttérkép forrása: https://techstory.in

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka