Messari: Hatalmas a potenciál az intézményi befektetőkben

Szerző: | jún 27, 2020 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

A Messari kriptovaluta kutató szerint, ha az intézmények portfóliójuknak csak egyszámjegyű százalékát Bitcoinba raknák, az 50 000$-os egységárat is jelenthetne.

 

Messari: Egy billió dolláros piaci kapitalizáció is elépzelhető

A Messari egy cég, melynek küldetése, hogy átláthatóvá tegye a kriptogazdaságot, segítse a befektetőket, szabályozókat és a közösséget. Ehhez különböző adatkezelő eszközöket hoznak létre, melyek lehetővé teszik a megfelelő információk ismeretében a jó döntések meghozását.

Ryan Watkins, a messaris kutatási elemző egyik munkája arra kereste a választ, hogy milyen hatással lenne a BTC árra, ha az intézetek portfóliójuk egy alacsony, egyszámjegyű százalékát BTC-be fektetnék. Szerinte ezzel a Bitcoin piaci részesedése akár átléphetné az 1 billió dollárt is, illetve elérhetné az 50.000 dolláros egységárat is. Ez az apró százalék az alapítványok, családi cégek, szuverén befektetési alapok, nyugdíjalapok és befektetési alapok részéről egyenértékű lenne 480 milliárd dollár bevonásával a BTC piacra.

Egy Chris Burniske tanulmányt említett, miszerint a 2017-es bika trend mellett a fiat kriptóba áramlása tipikusan 2-25-szörösre növelte az árakat, a helyzet most is nagyon kedvező lenne.

Messari Bitcoin I Cryptofalka

Forrás: Messari

 

Feltöltést indíts! De ki is?

Annak ellenére, hogy Watkins szerint a BTC-nek nincsen feltétlenül szüksége az intézményekre, ha úgy alakul, hogy világszinten elfogadott fizetőeszköz lesz, akkor meg kell győznie az intézményeket, hogy értéket fektessenek bele.

Szerinte fedezeti alapok fogják elindítani a folyamatot. Ezzel szemben Ryan Radloff, a Kingdom Trust CEO-ja szerint ez inkább a 28 billió dolláros nyugdíjazási szektorból várható.

Röviden, Radloff szerint jelenleg 7,1 millió amerikainak van BTC-ja. Mivel az IRS (International Revenue Service) megadóztatja a Bitcoint, egyúttal lehetővé teszi, hogy a képesített letétkezelők és a nyugdíjalapok elfogadják. Ez a 7,1 millió amerikai kb. 3 éven belül rájön, hogy kriptovalutát is használhat ilyen jellegű megtakarításra.

Mások szerint, például a BOX Digital Markets-nél dolgozó Jay Fraser véleménye, hogy a kriptovalutákkal összefüggő még fejlettebb és szofisztikáltabb innovációk fogják ezt elhozni, mint a biztonsági token szektor.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka