Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Első metaverzum divathét a Decentralandban

Első metaverzum divathét a Decentralandban

A Decentraland újabb elsőséget söpörhetett be azzal, hogy megrendezte az első divathetet a metaverzumában. 

 

A divat a metaverzum egyik zászlóshajója

Az első metaverzum zenei fesztivál megrendezése után a Decentraland március 24. és 27. között rendezte meg az első metaverzum divathetet (metaverse fashion week - MVFW). Számos jelentős tervező képviseltette magát és digitális kollekció felvonult az első digitális divathéten. A decentralandben több ehhez köthető esemény és nyilvános verseny is lezajlott. 

fashion Cryptofalka forrás: Decentraland

Az MVFW-t a Decentraland Foundation kreatív igazgatója, Sam Hamilton és az MVFW vezetője, Giovanna Casimiro tervezte. A hagyományos divatbemutatókkal ellentétben, amelyek a hétköznapi polgárok számára nem elérhetőek, a Decentraland MVFW mindenki számára nyitott volt, aki be tud lépni a metaverzumba. Itt bárki bemutathatja a terveit, és beülhet az első sorba is.

Hamilton egy tavalyi interjú során említette, hogy a divat a metaverzum jelentős részévé vált. Hangsúlyozta azonban, hogy az MVFW-nél elsődleges céljuk, hogy egy mindenki számára egyformán elérhető, nyílt forráskódú eseményt biztosítsanak. Így fogalmazott:

"De végső soron amit csinálunk, az a közösségért van, tehát nagyon felhasználó-központú. Ingyenes, minden elérhető mindenki számára. Lesz néhány látványos előadás. Lesznek viselhető eszközök a legjobb felhasználóink számára, akik ilyen tartalmakat szeretnének látni".

 

Divatesemények 4 napon keresztül

A négy nap alatt Decentraland kifutó bemutatókat, divatélményeket, pop-up üzleteket, paneleket, kiállításokat és afterpartikat rendez.

A rendezvény a Decentraland új luxusdivat-negyedében kerül megrendezésre, ahol már számos olyan neves márka üzletei találhatók, mint például a Tommy Hilfiger. Az eseményeket a divatnegyedben található új Selfridges metaversum üzletének leleplezése nyitotta.

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 

 

A résztvevő márkák digitális ruhadarabokat állítottak ki a virtuális kifutókon sétáló avatárokon. A központi kifutó adott otthont a legtöbb luxusmárka bemutatójának. Ez a kifutó az egyes márkák témájához igazodott, ezen kívül volt egy második kifutó, ahol a mainstream, szélesebb rétegek számára elérhető márkák jelentek meg, a harmadikon pedig a közösségi tervezők színpada volt

Az esemény során a felhasználók a kiállított divatcikkeket NFT-ként vásárolhatták meg, hogy felöltöztessék saját avatárjaikat. Egyes NFT-ket az adott darab fizikai változatára is lehet majd cserélni.

 

fashion Cryptofalka forrás: hypebae.com

 

A művészet és a film is fontos szerepet kapott az esemény során. A CashLabs művészeti galériájában és vetítőtermében olyan neves divatfilmeket lehetett megtekinteni, mint a Chanel és a House of Lanvin.

 

Luxus divatmárkák és közösségi terek

Az eseményhez csatlakozott a  Paco Rabanne, Dolce & Gabanna, Etro, Tommy Hilfiger, Dundas, Cavalli, Nicholas Kirkwood és Elie Saab. A résztvevő márkák új kollekciókat vagy meglévő darabok új értelmezését mutatták be.

Az Evangelo Bousis egyike volt azoknak a márkáknak, amely megosztotta elképzeléseit az új metaverzum kollekcióval kapcsolatban. Híres darabjaik kísérleti replikáira koncentrálnak, amelyek nem feltétlenül követik a fizika szabályait. Az Evangelo Bousis alapítója az unortodox darabok tervezése iránti lelkesedésüket megosztva kijelentette:

"A metaverzum lényege, hogy megálmodjuk és megcsináljuk ezeket a fantasztikus kreációkat, amelyeket a való életben nem lehet viselni. Azt mondom [Peter Dundas tervezőnek], hogy fel kell ugranod a vonatra, különben lekésed azt. Úgy gondoljuk, hogy ez a jövő."

Auroboros Cryptofalka forrás: numeroberlin.de 

 

Az Auroboros kifejezetten digitális világra tervezett kollekciója olyan extravagáns darabokat vonultat fel, amelyek a fizikai valóság határait feszegeti. 

 

Aurosboros2 Cryptofalka forrás: numeroberlin.de

 

A tervezői márkák mellett számos híres digitális divatkollekció, mint például a The Fabricant, Az Auroboros és a DressX is csatlakozott a divathéthez. Emellett olyan márkák, mint a Coach, Axel Arigato, Ester Manas, Wandler, Eytys és Osoi is kiállítják digitális kiegészítőiket egy virtuális boltban.

A Fabricant arra kérte a résztvevőket, hogy a divathoz való nyílt hozzáférés keretében küldjék be a márka első kollekciójának átdolgozott terveit. A hat nyertes újraértelmezett terveket közönségszavazáson választották ki, és a kifutón mutatták be. A divathetet az Auroboros digitális haute couture márka Biomimicry kollekciója zárja, amelyet NFT-sorozat formájában árvereznek el.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.64% $60,944.78
Ethereum ETH -4.13% $2,966.57
BNB BNB -0.21% $542.89
Solana SOL -6.64% $130.8
XRP XRP -1.63% $0.4899
Dogecoin DOGE -7.41% $0.1445
Cardano ADA -3.56% $0.4413
Litecoin LTC 0.21% $79.13
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!