Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A fejlődő országokban népszerűbb a metaverzum

A fejlődő országokban népszerűbb a metaverzum

A fejlett országokhoz képest, a fejlődő országokban több mint kétszer annyi ember gondolja, hogy a metaverzum pozitívan hat majd az emberek életére. 

 

A feltörekvő országokban népszerűbb a metaverzum

A Világgazdasági Fórum (WEF) számára készített felmérés szerint a fejlődő országokban sokkal nagyobb az érdeklődés a metaverzum és a virtuális vagy kiterjesztett valóság (VR/AR) iránt, mint a magas jövedelmű országokban.
 
Metaverzum felmérés | Cryptofalka Forrás: Ipsos
 
Az Ipsos piackutató cég május 25-én tette közzé a felmérés eredményeit, amelyek azt mutatják, hogy a 29 országban megkérdezett több mint 21 000 felnőtt 52%-a ismeri a metaverzumot, és 50%-uk pozitívan viszonyul hozzá. Kína, India, Peru, Szaúd-Arábia és Kolumbia volt az első öt ország, ahol a válaszadók kétharmada nyilatkozott úgy, hogy pozitív gondolatai vannak ezzel kapcsolatban. Kínában volt a legmagasabb, ahol 78% pozitívan értékelte a metaverzum napi használatát, ezt követi India 75%-kal.
 
A legalacsonyabb pontszámot elérő országok, ahol a válaszadók kevesebb mint egyharmada nyilatkozott pozitívan a metaverzumról a legmagasabb jövedelmű országok voltak. Japán érte el a legalacsonyabb eredményt, mindössze 22%-kal, amelyet az Egyesült Királyság (26%), Belgium (30%), Kanada (30%), Franciaország (31%), majd Németország (31%) követett.
 
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó
 
Érdekes módon a metaverzum, mint fogalom, némely magas jövedelmű országban kevésbé ismert, ilyen Franciaország, Belgium és Németország. A török emberek ismerik leginkább a metaverzum kifejezést (86%), ezt követi India (80%), Kína (73%) és a magasabb jövedelmű Dél-Korea (71%). Lengyelország érte el a legalacsonyabb szintet, 27%-ot.
 
A kutatás kitért arra is, hogy a válaszadók szerint az élet mely területein lehet hasznos a metaverzum. A fejlődő országok, például Dél-Afrika, Kína és India hasonlóan egyetértett abban, hogy olyan területeken, mint a virtuális tanulás, a szórakozás, a digitális szocializáció hatással lesznek az emberek életére.
 
A magas jövedelmű Japánban, Belgiumban és Franciaországban volt a legalacsonyabb azok aránya, akik egyetértettek azzal, hogy a metaverzum alkalmazásai jelentősen megváltoztatják az emberek életét.
 
Metaverzum felmérés | Cryptofalka Forrás: Ipsos
 
 

Alacsony jövedelmű országokban magasabb számban használják a kriptovalutákat

A Gemini kriptovaluta tőzsde áprilisi jelentése szerint a fejlődő országok lelkesebben fogadják a kriptovalutát és a blokklánc technológiát. Indiában, Brazíliában és az ázsiai csendes-óceáni térségben a válaszadók fele 2021-ben vásárolta meg első kriptovalutáját. A jelentésből az is kiderül, hogy az infláció és a valuta leértékelése a kripto elterjedésének mozgatórugója. Azokban a régiókban, ahol az 50%-os vagy annál nagyobb devizaleértékelés tapasztalható, ötször nagyobb valószínűséggel terveznek kriptovásárlást, mint az alacsonyabb inflációt tapasztaló országokban.
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.39% $62,010.07
Ethereum ETH -0.61% $3,421.87
BNB BNB -0.06% $410.73
Solana SOL 0.31% $129.44
XRP XRP 0.56% $0.631
Cardano ADA -2.38% $0.7317
Dogecoin DOGE -1.97% $0.1391
Litecoin LTC 1.69% $92.21
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!