Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Játszanál és befektetnél egyszerre? Ez az Initial Game Offering

Játszanál és befektetnél egyszerre? Ez az Initial Game Offering

A számítógépes játékok ipara, egyes számítások szerint már bőven meghaladja a filmipar teljesítményét is Amerikában. Jó ötletnek tűnik tehát, ha az ember megpróbál a trenddel haladva profitálni ebből. És mi van ha valaki történetesen játszani is szeretne? Nos annak itt van az IGO!

 

Hogyan működik az Initial Game Offering? 

Az Initial Game Offering (IGO) egy  olyan módszer amit  a blokklánc-játékprojektekben lévő tőke megemelésre szoktak használni a fejlesztők. Működését tekintve hasonló az Initial Coin Offering-hez (ICO), de a kriptovaluta tokeneken kívül az IGO résztvevői korai hozzáférést kaphatnak a játékhoz, miközben támogatják a játék korai fejlesztését. Az IGO-n megszerezhető elemek között gyakran mystery boxe-ot (rejtélyes doboz), speciális játékbeli karaktereket, skineket, kiegészítőket, fegyvereket és egyéb tárgyakat láthatunk. A legtöbb esetben NFT-k szükségesek a játék eléréséhez vagy játszásához.

Jelenleg számos IGO launchpad található a piacon, ilyen például a a Binance NFT, a BSCPad, a TrustSwap és az EnjinStarter. A különböző indítópultok különböző beállításokkal rendelkeznek egy IGO-hoz. Általában meg kell vásárolniuk a befektetőknek az indítópult platform natív tokentjét a részvételhez. Vegyük például a Binance NFT-n lévő IGO-kat. Annak aki részt akar ebben venni, első lépésként bizonyos mennyiségű BNB-t kell tartania a Binance Wallet-ban, hogy jogosult legyen a részvételre.

Mi az Initial Game Offering (IGO)? Forrás:https://www.youtube.com/watch?v=s-vV0nPGvYA

A szükséges érmék megszerzése után a résztvevőknek egy készletbe kell zárniuk azokat egy meghatározott időszakra. Az elosztási algoritmustól függően ezután megkapják a projekt tokent vagy NFT-ket az első körben zárolt tokenek mennyisége alapján.

Általában minden résztvevő egyenlő lehetőséget kap az NFT eszközeinek megszerzésére az IGO-tól. Néha külön kikötés, hogy a résztvevőknek egy ideig a megvásárolt játéktokent vagy NFT-ket kell tartaniuk, mielőtt a piacon kereskedhetnének vele.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 

 

Tippek az IGO-n való részvételre

Mint minden induló projekt esetében, itt sincs garancia arra, hogy az IGO-k egy fix megtérülést hoznak. Mielőtt bármilyen IGO mellett elköteleznéd magad, mindig végezd el a saját kutatásodat (DYOR-t), és fontos,  mérlegelni a kockázatokat is.

Például  fontos lenne megtekinteni a játékprojekt webhelyét vagy a közösségi médiát. Innen megtudhatod, hogy milyen fejlesztési ütemterv szerint haladnak. Továbbá azt is láthatod itt, hogy mennyire ismert/ jó hírű befektetők vagy partnerek támogatják az adott projektet.

Mi az Initial Game Offering (IGO)? Forrás:https://coinlive.me/instructions-to-participate-in-igo-initial-game-offering-on-%e2%80%8b%e2%80%8bgamefi-for-newbies-7632.html

 

Hogyan vehetek részt egy IGO-ban a Binance NFT-n 3 lépésben?

1. Lépj be Binance-fiókodba, és menj a Binance NFT kezdőlapjára. Kattints rá arra az IGO projekt bannerére, amelyben részt szeretnél venni. 
2. A rendszer ekkor átirányít az fizetési oldalra, ahol a projekt összes részletét megnézheted újra. Ahhoz, hogy jogosult legyél a részvételre, egy meghatározott minimum BNB-tulajdonnal kell rendelkezni. (Ez projektenként eltérő, és mindig fel van tüntetve.)
3. Az IGO-nak négy fázisa van: előkészítés, fizetés, jutalomszámítás és terjesztés. 

 

Összefoglalva

Az Initial Game Offering (IGO) az Initial Coin Offering (ICO) "ikertestvéreként" is értelemzhető. Az IGO-k innovatív módot kínálnak a játékfejlesztők számára, hogy projektjeik finanszírozhatóak legyenek a blokklánc technológia használatával. Az IGO-k jó beszállót nyújthatnak mindenki számára a játékprojektek korai szakaszában. Ugyanakkor jelentős pénzügyi kockázatot is hordoznak magukban. Mindig kellő gondossággal kell eljárni, mielőtt kockáztatnál, ha teheted járj utána a projeknek, és mindenképpen látogasd meg a webhelyüket is. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.00% $65,708.5
Ethereum ETH -3.83% $3,448.2
BNB BNB -1.61% $595.87
Solana SOL -7.62% $136.94
XRP XRP 0.75% $0.4933
Dogecoin DOGE -9.82% $0.1219
Cardano ADA -8.02% $0.3799
Litecoin LTC -5.93% $73.52
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!