Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Meta-nak többet kell tennie a kriptocsalások ellen

A Meta-nak többet kell tennie a kriptocsalások ellen

Az amerikai szenátorok megkérdőjelezik a Meta elkötelezettségét a Facebook-on elkövetett kriptocsalások felszámolása iránt.

 

Mitől tartanak a szenátorok?

Miközben a Facebook anyavállalata, a Meta folytatja új metaverzum vállalkozásának kiépítését, több amerikai szenátor felkérte Mark Zuckerberg vezérigazgatót, hogy bizonyítsa be, hogy a közösségi média óriás komolyan veszi a platformjain folyó kriptocsalások elleni küzdelmet. Pénteken a New Jersey-i demokrata, Bob Menendez által vezetett csoport levelet intézett Zuckerberg-hez, amelyben arra kérte a céget, hogy adjon tájékoztatást a kriptovalutákkal kapcsolatos csalások kivédésére irányuló erőfeszítéseiről olyan platformokon, mint a Facebook, Instagram és WhatsApp.

A levélben Menendez és kollégái azt állítják, hogy „a Meta táptalajt biztosít a kriptovaluta csalásokhoz, amelyek jelentős károkat okoznak a fogyasztóknak”. A Szenátus Bankbizottságának elnöke, Sherrod Brown, Elizabeth Warren, Dianne Feinstein, Bernie Sanders és Cory Booker szenátorokkal együtt írta alá a levelet.

Meta | Cryptofalka forkast.news

 

"Míg a kriptocsalások általánosságban elterjedtek a közösségi médiában, a Meta számos webhelye különösen népszerű vadászterület a csalók számára" - írták a szenátorok. Azon fogyasztók közül, akik arról számoltak be, hogy ellopták tőlük kriptoeszközeiket, 32% azt mondta, hogy a csaló tevékenység az Instagram-on, 26% pedig a Facebook-on és 9% a WhatsApp-on történt.

Menendez szenátor weboldalán közzétett közleményben hivatkozik a Facebook-kal szembeni hosszú múltra visszatekintő kritikájára, amely ellentmondásos tartalmat enged meg a platformján, beleértve a COVID-19-ről, a választásokról és az ukrajnai orosz invázióról szóló félretájékoztatást. A szenátorok azt is írták, hogy aggódnak amiatt, hogy a Meta milyen keveset tesz azért, hogy megakadályozza a félretájékoztatás spanyol nyelvű terjedését. Megkérdezték, biztosít-e a Meta figyelmeztetéseket vagy oktatási anyagokat a kriptocsalásokkal kapcsolatban az angoltól eltérő nyelveken is.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Mit várnak a szenátorok a Meta-tól?

A szenátorok azt kérik, hogy a Meta részletezze a vállalat jelenlegi irányelveit, beleértve a kriptocsalók proaktív felkutatásának és eltávolításának gyakorlatát, valamint azt, hogy miként ellenőrzi, hogy a kriptohirdetések nem csalások. Szintén kérdéses a vállalat politikája a felhasználók proaktív oktatására és védelmére, a bűnüldöző szervekkel való együttműködésre, valamint a csalók eltávolítására a platformokról.

A levélben a szenátorok hivatkoznak arra, hogy a Facebook 2018 januárjában betiltotta a kriptovalutákkal kapcsolatos hirdetéseket a platformján. Akkoriban a Facebook azt mondta, hogy sok bináris opciókat, ICO-kat és kriptovalutákat hirdető vállalat nem „jó szándékúan” működik, és azt állította, hogy a tilalom megakadályozhatja, hogy a csalók hasznot húzzanak a platformon való jelenlétből.

Meta | Cryptofalka techcrunch.com

 

"Ez a tilalom egyértelműen azt mutatja, hogy Ön is érti az ilyen típusú tartalmak által a felhasználók számára jelentett kockázatokat" - írták a szenátorok, hozzátéve, hogy a kriptovaluták körül fokozottabb ellenőrzésre van szükség.

 

Záró gondolatok

A Meta a közelmúltban megkezdte az NFT-k integrálását is platformjaiba, lehetővé téve az Instagram és a Facebook felhasználók számára, hogy közzétegyék az Ethereum, a Polygon és a Flow hálózatok saját műalkotásait és gyűjteményeit. Még mindig nem világos, hogy a blokklánc hálózatok és a kriptovaluták mekkora szerepet játszanak majd a Meta metaverzumra irányuló nagyszabású ambícióiban, bár Zuckerberg azt mondta, hogy nyitott az interoperábilis eszközök használatára.

A kriptopiacon egyesek tartanak attól, hogy egy olyan centralizált óriás, mint a Meta gyökeret verhet a metaverzumban, így például Yat Siu, az Animoca Brands játékkiadó társalapítója „fenyegetésnek” nevezte a céget.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.25% $67,171.38
Ethereum ETH 0.47% $3,129.69
BNB BNB -0.06% $581.52
Solana SOL 0.64% $174.44
XRP XRP -0.36% $0.5225
Dogecoin DOGE -0.32% $0.1558
Cardano ADA -0.43% $0.4826
Litecoin LTC 0.04% $84.33
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!