Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Webaverse: Meghackeltek egy szálloda lobbijában!

Webaverse: Meghackeltek egy szálloda lobbijában!

A Webaverse társalapítója elmondta, hogy valahogyan meghackelték a tárcájukat egy találkozó során két magát befektetőnek kiadó emberrel.

 

A Webaverse hack

A Web3 metaverzum játékmotor társalapítója, a Webaverse felfedte, hogy egy 4 millió dolláros kriptohack áldozatai lettek, miután egy római szálloda lobbijában találkoztak befektetőknek álcázott csalókkal. Ahad Shams társalapító szerint az a bizarr a történetben, hogy a kriptót egy frissen létrehozott Trust Wallet-ből lopták el, és a hackelés valamikor a találkozó alatt történt.

Állítása szerint a tolvajok nem láthatták a privát kulcsot, és nem is csatlakozott nyilvános wifi-hálózathoz az adott időpontban. Shams szerint a tolvajok valahogy úgy tudtak hozzáférni az összeghez, hogy lefényképezték a tárca egyenlegét.

Webaverse | Cryptofalka online.stanford.edu

 

A levél, amelyet február 7-én osztottak meg a Twitter-en, a Webaverse és Shams nyilatkozatait tartalmazza, amelyekben kifejtik, hogy november 26-án találkoztak egy "Mr. Safra" nevű férfival, miután több héten át tárgyaltak a lehetséges befektetésről. "E-mailben és videohívásokon keresztül vettük fel a kapcsolatot "Mr. Safra-val", és arról beszélt, hogy izgalmas Web3-cégekbe szeretne befektetni" - magyarázta Shams.

"Elmondta, hogy korábban verték már át kriptoval foglalkozó emberek, ezért begyűjtötte a személyi igazolványainkat a KYC miatt, és követelményként szabta meg, hogy Rómába repüljünk, hogy találkozzunk vele, mert fontos volt számára, hogy személyesen találkozzunk és 'összebarátkozzunk' azzal, akivel üzletet kötünk" - tette hozzá.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

A teljes sztori

Bár kezdetben szkeptikus volt, Shams beleegyezett, hogy személyesen találkozzon "Mr. Safra-val" és "bankárával" egy római szálloda halljában, ahol Shams-nak meg kellett mutatnia a projekt "pénzeszközöket igazoló bizonylatát", amelyre "Mr. Safra" állítása szerint a "papírmunka" megkezdése miatt volt szükség.

"Bár vonakodva beleegyeztünk a Trust Wallet "bizonyításába", otthon létrehoztunk egy új Trust Wallet-fiókot egy olyan eszközzel, amelyet nem elsősorban a velük való kapcsolattartásra használtunk. Úgy gondoltuk, hogy a privát kulcsaink és a seed phrase-k nélkül a pénzösszegek úgyis biztonságban lesznek" - mondta Shams.

"Amikor találkoztunk, leültünk ezzel a három férfival szemben, és 4 millió USDC-t utaltunk át a Trust Wallet-be. 'Mr Safra' megkért, hogy megnézhesse az egyenlegeket a Trust Wallet alkalmazáson, és elővette a telefonját, hogy 'készítsen néhány képet'"."

Shams úgy érezte, ez rendben volt, mert "Mr. Safra" számára nem kerültek nyilvánosságra privát kulcsok vagy seed phrase-k. Miután azonban "Mr. Safra" kilépett a tárgyalóteremből, hogy állítólag konzultáljon banki kollégáival, nem tért vissza. "Soha többé nem láttuk őt. Percekkel később pedig a pénz eltűnt a tárcáról."

Shams szinte azonnal bejelentette a lopást a római rendőrségen, majd néhány nappal később internetes bűnügyi panaszt (IC3) nyújtott be az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodának. Elmondása szerint még mindig fogalma sincs, hogyan követte el "Mr. Safra" és csaló csapata a rablást:

"A folyamatban lévő vizsgálatok időközi frissítése az, hogy még mindig nem tudjuk biztosan megállapítani a támadás vektorát. A nyomozók áttekintették a rendelkezésre álló bizonyítékokat, és hosszas interjúkat folytattak az érintett személyekkel, de további technikai információkra van szükség ahhoz, hogy magabiztos következtetéseket tudjanak levonni."

"Konkrétan, több információra van szükségünk a Trust Wallet-től a pénztárcán végzett tevékenységgel kapcsolatban, amelyet lecsapoltak, hogy technikai következtetést vonjanak le, és aktívan üldözzük őket az adatokért. Ez valószínűleg jobb képet fog nyújtani számunkra arról, hogyan történt ez a dolog" - tette hozzá.

 

Webaverse | Cryptofalka webaverse.com

 

Mihez kezd ezek után a Webaverse?

A Webaverse társalapítója úgy véli, hogy az exploit-ot hasonló módon hajtották végre, mint azt az NFT átverést, amelyet Jacob Riglin osztott meg 2021. július 21-én. Akkor Riglin elmondta, hogy Barcelonában találkozott potenciális üzleti partnerekkel, bebizonyította, hogy elegendő pénzeszköz van a laptopján, majd 30-40 percen belül lecsapolták a pénzét.

Shams azóta megosztotta az Ethereum-alapú tranzakciót, ahol Trust Wallet-jét meghackelték, megjegyezve, hogy a pénzösszegeket gyorsan "hat tranzakcióra osztották és hat új címre küldték, amelyek közül egyiknek sem volt korábbi aktivitása". A 4 millió dollár értékű USDC-t ezután szinte teljes egészében Ether-re, wrapped-Bitcoin-ra (wBTC) és Tether-re váltották át a 1inch swap funkcióján keresztül.

Shams elismerte, hogy "az esemény a mai napig kísérti", és hogy a 4 millió dolláros exploit "kétségtelenül visszaesés" a Webaverse számára. Hangsúlyozta azonban, hogy a veszteség és a folyamatban lévő vizsgálat nem lesz hatással a cég rövid távú kötelezettségvállalásaira és terveire:

"Jelenlegi előrejelzéseink alapján 12-16 hónapos stratégiával rendelkezünk, és jól haladunk a terveink megvalósításával."

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.95% $66,823.88
Ethereum ETH 1.98% $3,630.39
BNB BNB 0.66% $611.2
Solana SOL 4.26% $151.43
XRP XRP -0.01% $0.4895
Dogecoin DOGE 0.85% $0.1376
Cardano ADA 0.81% $0.417
Litecoin LTC 0.03% $79.11
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!