Mi az a BscScan és hogyan használhatod?

Szerző: | dec 13, 2021 | Kriptovaluta

A BscScan hatalmas segítség lehet számodra is, ha szeretnél elmerülni a BNB alapú Defi világában. Hogyan is kell használni? A következő cikkből kiderül!

 

A BscScan használata

A BscScan (BscScan.com) egy blokklánc explorer (felfedező), amelyet ugyanaz a csapat fejlesztett ki, mint  amelyik az Etherscan-t. A gyakorlatban egy analitikai platformot kínálnak a Binance Smart Chain (BSC) számára, de számos más hasznos funkcióval is kibővítették a rendszert. Ezek a megoldások jó információforrások lehetnek, ha például a BSC-re épülő DeFi projekteket szeretnéd figyelemmel kísérni. A BscScan a következőet tudja:

 • Tranzakciókat kereshetsz, és ellenőrizheted azok aktuális állapotát.
 • Megnézheted a blokklánchoz újonnan hozzáadott blokkokat.
 • Ellenőrizheted egyes pénztárcák egyenlegét és az általuk végrehajtott tranzakciókat is megnézheted.
 • Ha akarsz rákereshet a blokkláncban telepített intelligens szerződésekre és akár kommunikálhatsz is ezekkel.
 • Vagy Kutass fel a tokenek és nézd meg a kínálatot.

Mindezek az információk regisztráció nélkül és teljesen ingyenesen elérhetők mindenki számára.  A blokklánc-felfedező mindezt egyszerűen és könnyen navigálható módon jeleníti meg a transzparencia érdekében.

Mi a BscScan és hogyan használhatod?

Forrás:https://watcher.guru/news/how-to-use-bscscan

 

Mi értelme van ennek és hogyan tudom használni?

Ahogy arról már korábban szó volt a BscScan az EtherScan, egy népszerű Ethereum blokkfelfedező mögött álló megbízható fejlesztőcsapattól származik. A BscScan segíthet eligazodni a blokkláncon. Ezért érdemes lehet megtanulni a használatát, ami egyébként nem is bonyolult.  

A használatára vonatkozó alapvető ismeretek birtokában gyorsan meglépheted az alapvető lekérdezéseket. Ezzel pedig időt, és bizonyos esetekben pénzt is spórolhatsz magadnak.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

Például az okosszerződés megkeresésének ismerete a BscScan-en hasznos készség mindenki számára, aki DApps-ot használ. Megnézheted, hogy a különböző okosszerződéseiket ellenőrizték-e, és akár közvetlenül is kapcsolatba léphetsz ezekkel a szerződésekkel, ha a DApp API-ja (kulcsa) nem működik. A láncon belüli információk azonban jóval többet jelenthetnek, az okosszerződések és az alapvető tranzakciók ellenőrzésénél.

Beállíthatsz bálnariasztásokat a nagy tranzakciók figyeléséhez. Egyes esetekben a nagy mennyiségű BNB tőzsdére kerülése azt sugallhatja, hogy hamarosan értékesítésre kerül sor. Még a DeFi protokoll-alapítók pénztárcáját is nyomon követheted, hogy lásd, mozgatják-e a tokeneiket. Nézzünk meg néhány olyan leggyakrabban használt eszközt és mérőszámot, amelyeket a BscScan segítségével megkereshetsz.

Mi a BscScan és hogyan használhatod?

Hogyan találhatom meg a Binance Smart Chain napi tranzakciós összegét? 

Ez a diagram a Binance Smart Chain tranzakcióinak teljes számát mutatja egy adott napon. Elérhető a [Charts & Stats] részben.

Mi a BscScan és hogyan használhatod?

Forrás binance.com

Míg egyes okosszerződések végrehajtásához több tranzakcióra van szükség, mint másoknak, ez a diagram képet ad a hálózat tevékenységéről.  Valamint  arról, hogy az esetleg túlterhelt-e. Ez is egy egészséges, növekvő hálózat jó jele, amely hasznos információ lehet egy BNB-be fektető számára.

 

Hogyan találhatok meg Binance Smart Chain yield farmjait?

A BscScan yield farming irányítópultja megmutatja az összes aktuális stakelési lehetőséget. Ezt úgy érheted el, hogy az egérmutatót a Resources gombra kattintva megnézed  Yield Farms List részt.

Mi a BscScan és hogyan használhatod?

Forrás:Binance.com

 Itt megtekintheted a legújabb farmokat. Látod, hogy hol érhetők el, és hogyan működnek a dedikált webhelyeiken. A likviditás biztosítása egy módja annak, hogy meglévő kriptovalutádból még többet generálj. Az olyan platformok használatával, mint a PancakeSwap, hozamot generálhatsz a Binance Smart Chain segítségével. Mivel a BSC díjai alacsonyak az olyan alternatívákhoz képest, mint az Ethereum, a BSC ideális a kisebb szereplők számára, hogy belépjenek a hozamgazdálkodási színtérre, és méltányos részesedést szerezzenek a rendelkezésre álló farmokból. De légy óvatos, mert sok átverés van. Ügyelj arra, hogy csinálj saját kutatást (DYOR-t), és soha ne kockáztass olyan pénzt amire a közeljövőben nagy szükséged lehet!

 

BSC scan összefoglalva

Akár a DeFi veterán vagy, akár teljesen új, a BscScan használatának elsajátítása segít jobban megérteni a blokkláncot. Ne feledd azonban, hogy a piacok irracionálisak, kiszámíthatatlanok, és hajlamosak a szélsőséges volatilitásra. Különösen ha kriptovalutákban gondolkodik az ember.  A saját kutatás kulcsfontosságú a kereskedés vagy a befektetés sikerességéhez. Ez magában foglalhatja annak ellenőrzését, hogy a tokent hitelesítette-e a BscScan csapata, hogy a szerződés nyílt forráskódú-e, és auditálták-e.

Továbbá mindenképpen keresd fel  a projekt oldalát vagy a közösségi média fiókjait. Mert ez rengeteget elárul a projektről. Mit látsz? Névtelen fejlesztők és gmail-es email cím? Lehet, hogy ebben az esetben jobb lesz továbbállni és nem tenni pénzt az ilyen projektekbe.  Jó tanácsként pedig fontos meggyőződni arról, hogy megértetted a DeFi-ben való részvétel kockázatait, mielőtt belevágsz. Sok sikert!

 

További ajánlott cikkeink:

 1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
 2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
 3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
 4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
 5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
 6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.