Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Fizikai tárgyból NFT?

Fizikai tárgyból NFT?

Manapság gyakorlatilag bármit lehet tokenizálni - több vállalat pedig már el is kezdte fizikai termékeik NFT-vé alakítását.

 

Segíthet az NFT technológia a vásárlás során?

Ha valaha is vásároltál már lakást, akkor bizonyára tudod, milyen fáradságos és időigényes ez a folyamat - rengeteg papírmunkával és elavult rendszerekkel. Az NFT-ket úgy hirdetik, mint a dolgok modernizálásának egyik módját, a tulajdonjogot pedig a blokkláncon rögzítik. Ez felgyorsíthatja a folyamatokat, csökkentheti a viták számát, és segíthet a csalások megakadályozásában is. Továbbá megnyitja a lehetőséget arra is, hogy a házvásárlásokat fiat helyett kriptovalutákkal bonyolítsák le.

Az NFT-k a való világban létező tárgyak digitális reprezentációinak létrehozására is használhatók. Ez segíthet a hamisítás visszaszorításában, valamint kristálytiszta tulajdonosi nyilvántartást hozhat létre. Létrejöttek már olyan kriptovállalatok, amelyek a blue-chip gyűjtemények megőrzési szolgáltatásait is kínálják, hogy azokat biztonságos helyen és újszerű állapotban lehessen tárolni. Bár ez elsőre ellentmondásosnak tűnhet, különösen meggyőzőnek bizonyulhat, ha ezeket a tárgyakat befektetési lehetőségnek tekintjük. Nem utolsó sorban pedig a másodlagos piacokon történő kereskedési folyamatot is egyszerűsíthetik az NFT-k.

fizikai | Cryptofalka finxpd.com

 

 

Nexo kriptovaluta váltó

 

Népszerű fizikai nft projektek

A Nike uralja a rangsort, ha az NFT-kből származó bevételt generáló mainstream márkákról van szó. A legújabb kutatások szerint a sportruházat óriáscég 185 millió dolláros bevételre tett szert, miután fejest ugrott a digitális tornacipők világába. A Nike erőfeszítései azonban nem csak arról szólnak, hogy a metaverzum avatárjai jól nézzenek ki a legmodernebb virtuális ruhákban. A Nike olyan NFT kollekciókkal is próbálkozik, amelyek során a digitális dizájnok fizikai megfelelőit is elkészítik. Ez a divatipar területén egy új hullámot hozhat el.

Egy másik jelentős kezdeményezés a zenerajongók számára a koncertek után megőrzendő jegyek sorsához kapcsolódik. A jegyek maradandó emlékek, amelyeket a falukra ragaszthatnak és amelyek azt üzenik, hogy "én ott voltam". A Ticketmaster ebből merítve inspirációt jelenleg olyan NFT-jegyek létrehozásával próbálkozik, amelyek a blokkláncon örökre megőrzött emlékként szolgálhatnak a koncertekről.

fizikai | Cryptofalka cryptotimes.io

 

Mik a nehézségek és mi történik, ha valami rosszul sül el?

Alapvető fontosságú annak biztosítása, hogy egy eszköz eredetiségét, származását, állapotát és tulajdonjogát ellenőrizni lehessen - így a vásárlók biztosak lehetnek abban, amit vásárolnak. Amikor az NFT-t alátámasztó fizikai tárgyak egy széfbe kerülnek, rendkívül fontos, hogy kristálytiszta legyen, ki rendelkezik majd a joggal, hogy kivegye őket onnan. Külső auditorok is megbízhatók a tranzakció hátterének értékelésével, a tárgy állapotára vonatkozó információkat pedig be lehet építeni a metaadatokba.

Mindennél fontosabb, hogy az NFT-platformok megbízható és hiteles hírnevet szerezzenek. Nemcsak hatékony marketingeszköz a szájpropaganda, hanem megerősítheti a fogyasztókat azzal kapcsolatban is, hogy biztos kezekben lesznek, ha valamelyik ilyen platformon keresztül vásárolnak.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Néha könnyű megfeledkezni arról, hogy az NFT-k világa még mindig egy születőben lévő technológia, amely azt jelenti, hogy a jogrendszerek még nem értik, hogyan működik. Ennek következtében előfordulhat, hogy a digitális eszközökkel kapcsolatos szempontokat a polgári peres eljárások során esetleg nem veszik figyelembe, de a perben érintetteknek így is komoly jogi számlákkal kell majd számolniuk.

Több cég elkezdett már dolgozni ezen a problémán, lássunk egy példát! A Mattereum egy új protokoll, amely a digitális tulajdonjog átruházható igazolását biztosítja, jogi technikai lehetőséget kínál ügyfeleinek, hogy megbízható NFT-ket hozzanak létre fizikai eszközeikhez, valamint jogilag kötelező erejű mechanizmusokat biztosít a vitarendezéshez. Az ilyen intelligens szerződések összekötik az NFT és a fizikai eszköz tulajdonjogát, legyen szó akár hat üveg vörösborról, egy luxusautóról vagy ritka hangszerekről.

Bár elsőre úgy tűnhet, hogy ez a megközelítés több időt vesz igénybe, számos előnye is van. Az érvényes hitelességi dokumentáció megléte jelentősen növelheti egy eszköz értékét, ezáltal pedig az eladás valószínűségét. Mindemellett szilárd jogi keretet is teremt a jövőre nézve.

 

Záró gondolatok

Egyértelműen látható tehát, hogy a nagy márkák a medvepiac ellenére is beszállnak a fizikai NFT-kbe. Mivel egyre több blue-chip vállalat fedezi fel ezt a területet, a hétköznapi fogyasztók körében az elfogadás várhatóan ezzel arányosan egyre inkább az egekbe fog szökni.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.03% $58,669.38
Ethereum ETH 3.49% $3,165.76
BNB BNB 3.70% $538.87
Solana SOL 4.42% $140.61
XRP XRP 10.76% $0.5127
Dogecoin DOGE 4.30% $0.1099
Cardano ADA 5.65% $0.4226
Litecoin LTC 2.40% $70.46
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!