Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Így tegyél tönkre egy közel 50 millió Ft értékű NFT-t

Így tegyél tönkre egy közel 50 millió Ft értékű NFT-t

Brandon Riley korábban 77 Ethereumot fizetett a CryptoPunk NFT-ért, majd visszafordíthatatlanul elégette azt.

 

Égetési címre küldték ki a CryptoPunk NFT-t

Az NFT kereskedő, Brandon Riley pénteken dühösen tapasztalta, hogy a 77 Ethereumért vásárolt CryptoPunk NFT-je füstbe ment, miután véletlenül elküldte a műalkotást egy égési címre.

A burn-címek, amelyek olyan digitális pénztárcák, amelyek nem rendelkeznek privát kulccsal, egyirányú átjárók, amelyek csak olyan eszközöket fogadhatnak, mint a kriptovaluták és az NFT-k. Ennek eredményeképpen az NFT-t végleg kivonták a forgalomból, megakadályozva, hogy valaha is újra kereskedni lehessen vele vagy birtokolhassák.

NFT Cryptopunk I Cryptofalka

Brandon Riley, aki két héttel ezelőtt vásárolta meg a CryptoPunk #685-öt, a Twitteren azt mondta, hogy hibát ott követette el, amikor megpróbálta becsomagolni az NFT-t, hogy letétként kölcsönt tudjon rá később felvenni.

Egy dolgot szeretnék tisztázni. Nem azért csomagoltam be ezt a punkot, hogy eladjam. Ez lett volna az én "örök punkom". Csak azért csomagoltam be, mert szükségem volt némi likviditásra belőle. Annyira arra koncentráltam, hogy pontosan kövessem az utasításokat, hogy elcsúsztam, és egyetlen tranzakcióval elpusztítottam az NFT-t. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

A CryptoPunk az egyik legnépszerűbb NFT projekt

A CryptoPunk #685 körülbelül 129 000 dollárt ért Ethereumban, amikor Riley megszerezte, az Ethereum block explorer Etherscan szerint.

Az eredetileg 2017-ben létrehozott CryptoPunksot széles körben "blue chip" gyűjteményként tartják számon, a Yuga Labs - Bored Ape Yacht Clubhoz hasonlóan. A több mint 1 milliárd dolláros piaci kapitalizációval a legolcsóbb CryptoPunk alig több mint 109 000 dollárt ér az NFT Price Floor szerint.

NFT Cryptopunk I Cryptofalka

A CryptoPunkokat azonban még azelőtt hozták létre, hogy az ERC-721-et az NFT-k tokenszabványaként létrehozták volna, ami miatt nem kompatibilisek egyes decentralizált pénzügyekre tervezett piacterekkel és alkalmazásokkal - például az NFTfi.com-mal.

Egy online talált útmutatót használva Riley megpróbálta a punkját ERC-721-es tokenként csomagolni, létrehozva egy új digitális tokent, amely bizonyította, hogy a CryptoPunk #685 tulajdonosa, de kompatibilis a DeFi piacterekkel. A rossz cím beírásával azonban a CryptoPunk #685-nek most már örökre nyoma veszett.

 

Visszafordíthatatlan az NFT tranzakció

Riley üzent a Yuga Labs-nek, hogy megvásárolhatja-e a CryptoPunk #685 v1-es verzióját. A CryptoPunks v2 azután jelent meg, hogy az eredeti gyűjtemény okosszerződésében hibát találtak, ami miatt vásárláskor az Ethereumot az eladó helyett a vevőnek osztották ki. Más szóval, a vevő azonnal visszakapta a vételárát, és megtarthatta a Punkot.

A pórul járt NFT kereskedő helyzete jól jelzi azokat a problémákat, amelyekkel sokan szembesülnek a digitális eszközök iparágában a tranzakciók gyakran összetett és visszafordíthatatlan jellege miatt. És mivel nincsenek pénzügyi közvetítők, Riley semmit sem tehet azért, hogy visszakapja elveszett CryptoPunkját, amit úgy jellemzett, mint "az öngondoskodás szépsége és átka egyszerre".

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.45% $66,413.11
Ethereum ETH 1.46% $3,612.74
BNB BNB 0.46% $607.57
Solana SOL 3.04% $149.1
XRP XRP -0.29% $0.4874
Dogecoin DOGE 0.25% $0.1364
Cardano ADA 0.62% $0.4154
Litecoin LTC -0.69% $78.62
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!