Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Románia NFT piactérrel csatlakozik a Web3-hoz

Románia NFT piactérrel csatlakozik a Web3-hoz

A Romániai Informatikai Intézet egy intézményi NFT kereskedési platformot indít, amely a Web3 segítségével kapcsolatot teremt az állami és a magánszektor között.

 

Román NFT marketplace indul

A Romániai Nemzeti Informatikai Kutatási és Fejlesztési Intézet (ICI Bucharest) célja, hogy egy házon belüli NFT kereskedési platform elindításával ösztönözze a Web3 bevezetését az országban.

Az ICI D|Services néven futó intézményi NFT platform április 26-án lesz élesítve, és célja, hogy kapcsolatot teremtsen a magán- és közszféra intézményei és a felhasználók között. A platform elsősorban egy NFT piactér, amely lehetővé teszi a nyilvános és intézményi felhasználók számára, hogy NFT-ket minteljenek, kezeljenek és kereskedjenek velük.

NFT | Cryptofalka addevice.io

 

Az ICI Bucharest blokklánc laboratórium koordinátora, Dr. Paul Niculescu-Mizil Gheorghe nyilatkozott a Web3-alapú technológiák bevezetésére irányuló országos erőfeszítések mögött álló lendülettel kapcsolatban. Az ICI Bukarest az elmúlt öt évben elsősorban a kutatásra és fejlesztésre összpontosított, de figyelmét a blokklánc, a Web3 és a non-fungible tokenek feltárására irányította át, ahogy a tér világszerte egyre nagyobb teret nyer.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Az ötlet kialakulása

Gheorghe szerint az NFT-k az elmúlt években jelentős népszerűségre tettek szert, mivel képesek egyedi és ritka digitális eszközök létrehozására, amelyek számos felhasználási területen alkalmazhatók. Ez értékes eszközökké is tette őket az intézmények számára, ami 2021 végén a bukaresti ICI-n belül az NFT platformra vonatkozó javaslathoz vezetett.

Az intézmény a MultiversX-szel partnerségben 2022 közepén kezdte meg a marketplace rendszer architektúrájának fejlesztését és megvalósítását, amely az első stratégiai projekt a blokklánc-infrastruktúra szolgáltató felhasználásával. A partnerség egy decentralizált domainnév-rendszer (DNS) és felső szintű domain (TLD) ökoszisztéma fejlesztését is magában foglalja.

 

NFT | Cryptofalka ecopolitic.ro

Gheorghe, aki blokklánc-technológiából és ipari mérnöki tudományokból doktorált, elmondta, hogy a projektet a román kormány a Főtitkárságon, valamint a Román Kutatási, Innovációs és Digitalizációs Minisztériumon keresztül támogatta:

"Intézményünk hidat kíván teremteni a fiatal generációk és a közintézmények értékei között, komfortzónát teremtve a digitális térrel való interakciók számára."

A platform elindítása során öt egyedi NFT kollekciót mutatnak be, amelyeket néhány kiemelkedő román sportolóval, szervezettel és intézménnyel együttműködve fejlesztettek ki. Ezek közé tartozik a Román Olimpiai és Sportbizottság, a 18 éves 100 méteres gyorsúszás világcsúcstartó David Popovici, az Agerpres román hírügynökség, a Romfilatelia nemzeti filatéliai szervezet és a bukaresti Központi Egyetemi Könyvtár.

 

Hogyan segítheti az NFT projekt az országot?

Gheorghe úgy véli, hogy az ICI D|Services-hez hasonló innovatív projektek romániai kormányzati támogatása növeli az ország gazdasági potenciálját azáltal, hogy új bevételi forrásokat teremt, elősegíti a gazdasági növekedést, valamint az innovációs és vállalkozói kultúrát:

"A blokklánc-technológia növeli az intézmények hatékonyságát, hogy a digitális vagyonkezelésen, az átláthatóságon és a biztonságon alapuló szilárd felhasználási eseteket közelítsük meg a különböző intézményi műveletekben, például az oktatásban, az egészségügyben, a közlekedésben, a földhivatali nyilvántartásban, az ellátási láncok kezelésében."

Mincu visszhangozta ezeket az érzéseket, kiemelve a román kormány elkötelezettségét a technológia felkarolása mellett, elősegítve a polgárok, a vállalkozások és az intézmények közötti felhasználói interakció új lehetőségeit.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.08% $66,956.72
Ethereum ETH -0.16% $3,512.14
BNB BNB -0.15% $593.68
Solana SOL 2.56% $173.56
XRP XRP 3.53% $0.5952
Dogecoin DOGE 6.47% $0.1336
Cardano ADA -0.61% $0.4368
Litecoin LTC -0.55% $73.16
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!