Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Megugrott a Solana NFT-k kereskedési volumene

Megugrott a Solana NFT-k kereskedési volumene

A Solana NFT-k értékesítési volumene csaknem megduplázódott a múlt hónapban, ugyanakkor a tágabb piac nagyjából változatlan marad.
 
 

Teret nyernek a Solana NFT-k az Ethereumon

A folyamatban lévő kriptopiaci visszaesés közepette szeptemberben, a globális NFT eladási volumen nagyjából változatlan maradt. Bár a teljes mennyiség stagnál, az egyes NFT eladások fellendültek. Az Ethereum nagy értékű NFT-i továbbra is fogynak, a Solana NFT-k pedig egyre nagyobb lendületet kapnak.
 
Solana vs ethereum | Cryptofalka Forrás: Youtube
 
A DappRadar adatai szerint szeptemberben 947 millió dollár értékű NFT cserélt gazdát – és ez a szám kifejezetten nem tartalmazza a feltételezett wash trading ügyleteket. Augusztusban 927 millió dollár, míg júliusban közel 916 millió dollár volt az kereskedési volumen.
 
Ugyanakkor az NFT piac továbbra is jelentős hanyatlásban van a 2021 végén és az év elején tapasztalt őrülethez képest. Januárban például a DappRadar mintegy 5,36 milliárd dollár értékű organikus NFT kereskedési volument regisztrált. Más szóval, az NFT piac USD-ben mérve 82%-kal kevesebb kereskedési volument produkált szeptemberben.
 
A cég vezető blokklánc-elemzője, Pedro Herrera rámutatott néhány lehetséges okra az NFT piac hanyatlását illetően. Egyrészt a kriptopénz árak jelentősen estek az év eleje óta. Az Ethereum (ETH) például dollárban mérve 65%-kal esett vissza az év eleje óta. A kriptopiaci zűrzavar és a szélesebb makrogazdasági trendek közepette a befektetők is kockázatkerülőbbnek tűnnek, mint korábban. Noha az év elején néhány vásárló számára vonzónak tűnhetett a drága NFT-k megszerzése, az utóbbi időben kevesebb a nagy értékű értékesítés.
 
Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka
 
 
De egyes NFT-ket továbbra is dollár milliókért adják el, az alacsonyabb ár és a csökkenő ETH érték ellenére. Valójában az eladott NFT-k darabszáma az utóbbi időben növekszik, szeptemberben mintegy 8,78 millió NFT értékesítést bonyolítottak le – az augusztusi 7,68 millió és a júliusi 5,89 millió értékesítéshez képest.
„Az NFT-k iránti kereslet nem csökken. Csak a piac módosítja egyes NFT-k értékét. Minden bizonnyal volt egy buborék abban a tekintetben, hogy bizonyos kollekciókat hogyan áraztak be, ami millió dolláros eladásokhoz vezetett.” -mondta a DappRadar vezető blokklánc-elemzője
Elindult néhány érdekes trend is: a Solana NFT eladásai megugrottak az elmúlt hetekben, köszönhetően az olyan projekteknek, mint a y00ts  vagy az ABC. A DappRadar csaknem 133 millió dollár értékű Solana NFT értékesítést regisztrált a múlt hónapban, ami az augusztusi 68,5 millió dollár közel kétszerese. Sőt, a DappRadar adatai azt sugallják, hogy az OpenSea egykori piacvezető szerepe csökkenni látszik.
 
Az NFT piactér 350 millió dolláros szeptemberi kereskedési volumene még mindig felülmúlja a riválisokat, de az X2Y2 piactér már 297 millió dollár értékű organikus forgalmat bonyolít. A Magic Eden, a Solana piac legnagyobb piaca 127 millió dollár értékű volt szeptemberben.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

Aktívak az NFT kereskedők

A múlt héten az NFT piacon nagy horderejű, nagy értékű eladások és visszaesések történtek, ami azt mutatja, hogy a nyomott általános számok ellenére még mindig van élet a területen.

Tyler Hobbs legújabb generatív művészeti kiadványai szerdán például közel 17 millió dollárt hozott az elsődleges eladásokból, a másodlagos eladások pedig meghaladták a 27 millió dollárt az azóta eltelt napokban. Eközben a múlt héten egyetlen CryptoPunk NFT 4,5 millió dollárért kelt el a másodlagos piacon. Az NFT piac jövőbeli prognózisaira vonatkozó kérdésre Herrera azt mondta, hogy nem hiszi el, hogy ismét 5 vagy 6 milliárd dollár körüli havi végösszeget fogunk látni – ez a spekulációs buborék kipukkant. De arra számít, hogy a piac innentől kezdve növekedni fog, és idővel visszakúszik a havi 2 milliárd dolláros tartományba.
 
Az előre jelzett növekedést az olyan márkák növekvő aktivitásához köti, mint a Starbucks és a Ticketmaster, valamint a potenciálisan jelentős szegmenshez, a játékiparhoz.
„A játékokból származó összes piaci tevékenység hatalmas lesz” – mondta. „Úgy gondolom, hogy egy éven belül az NFT-piac egészen másképp fog kinézni a játékok NFT eszközeinek felhajtása és dominanciája miatt.”
 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.22% $51,011.78
Ethereum ETH -1.63% $2,940.18
BNB BNB -1.89% $375.89
Solana SOL -2.89% $101.05
XRP XRP -1.86% $0.5386
Cardano ADA -1.13% $0.5894
Dogecoin DOGE 0.00% $0.08501
Litecoin LTC -0.52% $68.71
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!