Nő a hash rate és tovább erősödik a Bitcoin hálózata

Szerző: | aug 31, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

A legrosszabbon túl van a Bitcoin, a hash rate júniusi mélypontja óta már duplázott egyet. Ezzel újra biztonságosabb lett a Bitcoin hálózata. 

Kína visszaszorítása a Bitcoin bányászati műveletekre kétségtelenül számos fennakadást okozott a BTC hálózatában, mivel a bányászok kénytelenek voltak leállítani a gépeket és elköltözni a régióból, hogy folytassák tevékenységüket. A bányászat országos tilalma nem maradt következmények nélkül. Mivel a Bitcoin bányászok több mint fele Kínában tartózkodott, a BTC hash rate több mint 60% -kal csökkent egy éves mélypontra júniusban. Nagyjából két hónappal később azonban a helyzet megváltozott, és a hash rate körülbelül 100%-kal nőtt.

 

Kína fennakadásokat okozott a Bitcoin hálózatban és a hash rateben

A hash rate (számítási teljesítmény) kritikus biztonsági mutatója a Bitcoin blokkláncnak. A növekvő számítási kapacitás nagyobb biztonságot jelent, ezért a hálózat ellenállóbb a támadásokkal szemben. Júliusban a bányászhiány körülbelül tíz év után először négy egymást követő kiigazítása negatív volt. Ez azt jelenti, hogy négyszer egymás után csökkent a Bitcoin bányászati nehézsége. 

Satoshi Nakamoto tervei szerint, a Bitcoin protokoll 2016 blokkonként nehezebbé válik, a bányászok számától és a blokklánc számítási teljesítményétől függően. A bányászati nehézség minden két hétben igazodik a megfelelő szintre. 

Satoshi_nakamoto_cryptofalka

Satoshi_nakamoto_cryptofalka

Egy jelentés megerősítette, hogy a kínai tiltás csúcspontján a Bitcoin hálózat a történelem leglassabb blokkgyártását élte meg, és a bányászok bevételük jelentős részét elvesztették. Az időszak alatt csak 58 új Bitcoin blokkot bányásztak ki a 144-es alapérték helyett. Emellett a bányászok bevétele a májusi mindenkori csúcsról, 70 millió dollárról júniusban 13 millió dollárra csökkent, ami több mint 80% -os csökkenést jelent.

 

Duplájára nőtt a Bitcoin hash rate azóta

Lassan a Bitcoin bányászati ágazat kezd talpra állni a kínai tiltásból. Sok bányász már áttelepült más, barátságosabb régiókba, például Európába és az Egyesült Államokba, hogy folytathassa tevékenységét. Így csökkentet Kína dominanciája, és decentralizáltabbá lett a Bitcoin hálózat.

Mostanra a hash rate megduplázódott a júniusi mélypont óta. A Bitinfocharts adatai azt mutatják, hogy a hálózat számítási teljesítménye visszatért 130 GH/s fölé, ami 100% -os növekedést jelent a két hónappal ezelőtti legalacsonyabb, nagyjából 67 GH/s szinthez képest.

Bitcoin hash rate 08. | Cryptofalka

Forrás: Bitinfocharts

A BTC blokklánc más kulcsfontosságú mutatói, mint például a bányászok bevétele és nehézségei, szintén kezdenek helyreállni a hanyatlásból. A hónap elején a bányászok hashenkénti bevétele visszatért 8,8 BTC/EH -ra, miután 9,5 BTC/EH -ról 2021 -re 5,6 BTC/EH -ra csökkent.

Bitcoin bányászati nehézség 08. | Cryptofalka

Forrás: Bitinfocharts

A bányászati nehézség, amely július végén többéves mélypontra süllyedt 14T alá, most három egymást követő pozitív kiigazítás után 17,6 T-ra emelkedik. Ennek ellenére a mutató még messze van a májusi rekordok óta.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.