Növekvő Bitcoin árfolyamot vízionál Paul Tudor Jones is

Szerző: | nov 30, 2020 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

Paul Tudor Jones összehasonlította az arany és a Bitcoin árfolyam változását! Bemutatjuk milyen összefüggéseket talált!

 

Paul Tudor Jones: Arany vs. Bitcoin

A robbanásszerűen növekvő árfolyamnak bármikor megvan az esély, mint ahogy a hirtelen zuhanásának is. Az előbbinek hosszú távon azonban nagyobb esélyt tulajdonítanak az elemzők. Mindez a vélekedés egyébként bika piac esetén nem túl ritka. Az elmélet azonban nem teljesen légből kapott! Megmutatjuk az okokat!

Paul Tudor Jones az ismert befektető, egy-egy görbén ábrázolva összevetette az arany 70-es évekbeli mozgását a Bitcoin árfolyamának 2016-ig visszanyúló változásaival. Arra a manapság nem túl meglepő következtetésre jutott, hogy ha a történelem ismételi önmagát, akkor jó eséllyel a Bitcoin középtávon erős emelkedés előtt áll. Szerinte ugyanis a Bitcoin ott tart most, ahol az arany tartott a 70-es évek végén.

arany-bitcoin-árelemzés I Cryptofalka

Mint arról már korábban írtunk, alapvetően két fő ok miatt valószínűsítik az elemzők, hogy a jövőben növekvő árfolyam várható és ami miatt elképzelhető, hogy az aranyhoz hasonló útvonalat járhat be a vezető kriptovaluta is. Az egyik a kínálati oldal rögzítettsége. Mint az köztudott, 21 millió darab van a Bitcoinból és ennyi. Nincs a ,,pénznyomtatáshoz” hasonló művelet, a kriptovaluta eszköztárában, amivel további mennyiség önthető a piacra. Másrészt a Bitcoin is rendelkezik az elemzők szerint azokkal a kvalitásokkal, amelyek miatt az aranyhoz hasonlóan egyfajta biztonságos menedékként tekinthetnek rá a befektetők. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Paul Tudor Jones: Bitcoin, mint értékörző eszköz

A fentiek alapján adódik a kérdés, hogy miként bízhatunk a Bitcoinban, mint értékörző eszközben. A választ a kriptomilliárdos Winklewoss testvérek egy 2020 augusztus végén megjelent tanulmányában is olvashatjuk. A Bitcoin ugyanis jelen ismereteink szerint az egyetlen olyan eszköz a világon, amelyről pontosan tudjuk, hogy mennyi van belőle. Sem az olaj, sem az arany nem képes erre. Ez utóbbiakkal kapcsolatban mindig is jelentek meg a készlet végességét jelző információk, majd kiderült, hogy a kitermelésükhöz szükséges technológia fejlődésével további készletek váltak elérhetővé. Ilyen a Bitcoinnál nincs!

További rendkívüli bika jelnek tekinthető, ha a két eszköz piaci értékét hasonlítjuk össze. Amennyiben a Bitcoinra, digitális aranyként gondolunk, úgy az értékének van még hova fejlődni. A Bitcoin piaci értéke az arany piaci értékének kevesebb mint 4%-a jelenleg. Befektetők ezzel is azt sugallják, hogy közép-hosszú távon bőven van még tér az emelkedésnek.

 

Összefoglalás

Bika piac idején, növekvő árfolyam mellett természetes, hogy egyre többen tekintenek jövőbeli hat vagy akár hétszámjegyű értékkel bíró eszközként a Bitcoinra. Ennek fundamentális okait mutattuk be a kriptovilág meghatározó személyiségeinek gondolatai formájában. A piac reményteli jövő előtt áll, azonban mindenkinek körültekintőnek kell lennie a befektetéseikkel. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka