Svájc befagyasztja az orosz kriptoeszközöket

Szerző: | márc 13, 2022 | Kriptovaluta

Svájc, a történelmileg semleges ország is szankcionálja Oroszországot. Sőt tovább mennek, ezt a kriptovalutákra is kiterjesztik.

 

Megszületett a döntés, Svájc is szankcionál

A Financial Times egy korábbi jelentése szerint a svájci szövetségi kormány befagyasztja az orosz állampolgárok és Svájc határain belül lévő vállalkozások kriptovaluta eszközeit. A befagyasztás iránya egybeesne azokkal a szankciókkal, amelyeket az Európai Unió már bevezetett Oroszország ukrajnai inváziója miatt.

 

Svájc befagyasztja az Orosz kriptoeszközöket

Forrás:pymnts.com

 

A Financial Times arról számolt be, hogy Guy Parmelin svájci pénzügyminiszter szerint 223 orosz, köztük Vlagyimir Putyin elnök közeli munkatársainak bankszámláját és tárgyi eszközeit zárolta Svájc az elmúlt időszakban. A kriptovaluták korlátozása az uniós szankciókon túlmutató további büntetés lesz.

A pénzügyminisztérium egyik magas rangú tisztviselője azt nyilatkozta a Financial Timesnak, hogy a kriptoeszközök befagyasztására azért volt szükség, mert Svájc meg akarja védeni blokklánc iparának integritását. A CV VC, egy svájci kockázati tőkéscég jelentése szerint 2021 decemberében körülbelül 1 128 blokklánc vállalat nevezte Svájcot vagy a szomszédos Liechtensteint otthonának.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

Az EU is csatlakozhat a kriptovalutákat érintő szankciókhoz

Az Európai Unió bejelentette, hogy korlátozni akarja Oroszország azon képességét, hogy kriptovaluták segítségével kikerülje a gazdasági szankciókat.

“Intézkedéseket hozunk, különösen a kriptovaluták vagy kriptoeszközök tekintetében, amelyeket nem szabadna a 27 EU-tagország által elrendelt pénzügyi szankciók megkerülésére használni” – mondta Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter.

A kriptotőzsdék, mint pl. Coinbase és a Binance elleni felhívások, hogy tiltsák be és fagyasszák be az orosz hozzáférést a kriptopénzekhez, rávilágítottak a digitális eszközök határok nélküli jellegére. Egy váltó természetesen könnyen befagyaszthatja a nála tárolt tárcák egy bizonyos részét. Ugyanakkor egy hideg tárcában tárolt kriptovaluta befagyasztása vagy elkobzása sokkal nagyobb kihívást jelentene. 

Svájc befagyasztja az Orosz kriptoeszközöket

Forrás:thenewscrypto.com

“Ha valaki saját maga tárolja a kriptokulcsát, akkor bárhol is legyen, gyakorlatilag lehetetlen lesz azonosítani” – mondta a megbízott illetékes. “De ha kriptoszolgáltatásokat használnak – alapokat, tőzsdéket és így tovább – akkor ezeket a szolgáltatási pontokat megcélozhatjuk.”

Összefoglalva

Kezdetben a nagyobb tőzsdék (úgy mint a Binance, Coinbase, Kraken) ellenálltak az oroszok szankcionálásának. Arra hivatkoztak, hogy a kriptovaluták természetével ellentétes lenne egy ilyen centralizált döntés meghozása. Most azonban úgy tűnik, hogy ez a kérdés nemzetállami szinten halad tovább. Ha egy adott ország megköveteli, akkor várhatóan az ott működni kívánó kriptotőzsde engedni fog. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.