A SWIFT partnerséget köt a ChainLink-kel

Szerző: | szept 30, 2022 | Kriptovaluta

A SWIFT tervei szerint, a hagyományos pénzügyi szereplők egyetlen hálózaton hozzáférhetnek majd a digitális és hagyományos eszközökhöz.

 

A SWIFT interoperabilitás fejlesztésébe kezdett

A bankközi üzenetküldő rendszer, a SWIFT, a Price Oracle szolgáltatóval, a Chainlink-kel együttműködve dolgozott ki egy koncepcióbizonyítási (PoC) projektet, amely lehetővé teszi a hagyományos pénzügyi cégek számára, hogy blokklánc hálózatokon keresztül bonyolítsák le a tranzakciókat.
 

 

A Chainlink társalapítója, Sergey Nazarov, Jonathan Ehrenfeld Solé SWIFT stratégiai igazgatóval a New York-i SmartCon 2022 konferencián jelentette be a projektet.
 
A konferencián Solé elmondta, hogy „tagadhatatlan az intézményi befektetők érdeklődése a digitális eszközök iránt”, hozzátéve, hogy ezek a hagyományos pénzügyi szereplők egy platformon szeretnének hozzáférni a digitális és hagyományos eszközökhöz. A PoC a Chainlink cross-chain interoperabilitási protokollját (CCIP) használja, amely lehetővé teszi a SWIFT üzenetek számára, hogy szinte minden blokklánc-hálózaton keresztül tokenátvitelt hajtsanak végre. Ez Nazarov szerint felgyorsítja az elosztott főkönyvi technológia (DLT) blokkláncok alkalmazását a tőkepiacokon és a hagyományos pénzügyekben.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
 

A legnagyobb bankközi üzenetküldő rendszer

A SWIFT bankközi üzenetküldő rendszer a hagyományos, határokon átnyúló fiat tranzakciók legszélesebb körben használt platformja, amely több mint 11 000 bankot köt össze világszerte. Augusztusban a rendszer átlagosan napi 44,8 millió tranzakciót rögzített. A SWIFT hálózatán végzett tranzakciók azonban több napot is igénybe vehetnek. A vállalat a blokklánc- és DLT-technológiát, valamint a központi banki digitális valutákat (CBDC) vizsgálta a gyorsabb fizetés érdekében.
 
Sergey Nazarov még elmondta, hogy a SWIFT-tel való együttműködés lehetővé teszi a pénzintézetek számára, hogy blokklánc képességet szerezzenek anélkül, hogy új csatlakozási lehetőségeket fejlesztenének és integrálnának a régi rendszerekbe. Az új rendszerek tekintetében jelentős módosításokra lenne szükség „kivételesen magas” költségek mellett.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.