A SWIFT teszteli a CBDC-k küldését

Szerző: | máj 23, 2022 | Kriptovaluta

A SWIFT a különböző CBDC rendszerek összekapcsolásán dolgozik, hogy megkönnyítse a határokon átnyúló digitális fizetéseket. 

 

A SWIFT a határokon átnyúló digitális fizetéseken dolgozik

A biztonságos pénzügyi üzenetküldési szolgáltatások globális szolgáltatója, a SWIFT több feltörekvő CBDC hálózat összekapcsolását teszteli a határokon átnyúló tranzakciók érdekében. A belgiumi székhelyű hálózat, amely lehetővé teszi, hogy a pénzintézetek kommunikáljanak egymással a globális fizetések során, a francia Capgemini informatikai szolgáltató és tanácsadó céggel kötött partnerséget.
 
SWIFT I Cryptofalka

Forrás: paymentscardsandmobile.com

 
A hivatalos bejelentés szerint a CBDC-k határokon átnyúló használata egyelőre vakfolt az ilyen típusú digitális valuták számára, mivel azt elsősorban a hazai rendszerek számára fejlesztették ki. Thomas Zschach, a SWIFT innovációs igazgatója úgy véli, hogy a CBDC-k különböző rendszereinek együtt kell működniük a „súrlódásmentes” határokon átnyúló tranzakciók érdekében, és ebben a SWIFT-nek is szerepe van.
„A világszerte fejlesztés alatt álló különböző CBDC-k közötti interoperabilitás és összekapcsolás elősegítése kritikus fontosságú lesz, ha teljes mértékben ki akarjuk használni a bennük rejlő lehetőségeket. Napjainkban fennáll annak a veszélye, hogy a globális CBDC ökoszisztéma széttöredezett, mivel számos központi bank fejleszti saját digitális valutáját különböző technológiák, szabványok és protokollok alapján.”
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó
 
 

Globális szerepe van a SWIFT-nek

A SWIFT innovációs részlegének vezetője, megjegyezte, hogy mivel a CBDC-ket egyre inkább „a fiat valuták új formájaként” értelmezik, a hagyományos fizetési rendszerrel párhuzamosan több ilyen platformot fognak kifejleszteni. A rendszerek célja, hogy integrálódjanak a hagyományos pénzügyi infrastruktúrába. A SWIFT, amelynek technológiai megoldásait több mint 200 ország több mint 11 000 pénzintézete éri el, skálázható és könnyen integrálható megoldást tenne lehetővé a CBDC-n keresztüli nemzetközi fizetésekhez. A SWIFT kísérletének fő eleme egy átjáró (getway) kifejlesztése a jegybanki digitális valutahálózaton.
“Az átjáró felismeri a határokon átnyúló tranzakciókat a hálózaton, lefordítja azokat, és elküldi a SWIFT platformra, hogy továbbítsa őket egy másik CBDC hálózathoz vagy beépített fizetési rendszerhez.”
A Capgeminivel együttműködve a SWIFT három felhasználási eset kezelésére összpontosít. A CBDC-től a CBDC-ig, a fiat-tól a CBDC-ig, és a CBDC-től a fiat-ig. Távolabbi tervek között szerepel, hogy a fizetési processzor a CBDC-ken túl megpróbálja lehetővé tenni az együttműködést más digitális eszközök és pénznemek között is. 
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.