Szexuális zaklatók a metaverzumban

Szerző: | szept 14, 2022 | Kriptovaluta

A dél-koreai hatóságok 4 év börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki a metaverzumban megismert kiskorúakról gyűjtött szexuális tartalmakat.

 

Börtönbüntetés vár a metaverzum szexuális zaklatójára

A dél-koreai hatóságok 4 év börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki a metaverzumban megismert kiskorú áldozatokról gyűjtött szexuális tartalmakat – jelentette be a dél-koreai MoneyS szeptember 11-én.

A jelentés szerint a 30 éves férfi egy dél-koreai metaverzum platformon keresztül ismerkedett meg kiskorúakkal és ajándékokkal vette rá őket, hogy videókat és képeket küldjenek neki. A meg nem nevezett férfi úgy követte el bűncselekményeit, hogy hazudott életkoráról és egy fiatalember avatar-ját használta. Tevékenysége 2021 decembere és 2022 márciusa között zajlott.

metaverzumban | Cryptofalka

lawnow.org

 

A négyéves börtönbüntetés mellett a férfit eltiltották a kiskorúakkal és fogyatékkal élőkkel foglalkozó szervezetekben való munkavégzéstől is. Emellett 80 órán keresztül részt kell vennie a szexuális bűnözők számára kötelező kezelési programban.

Az ítéletet főként kiskorúak megcélzásáért és szexuális kizsákmányolásáért kapta, mivel a férfi nem terjesztette a tartalmat, és nem is húzott hasznot belőle.

Nexo kriptovaluta váltó

 

A metaverzum és a szexuális zaklatás

A dél-koreai eset egy újabb akadályt jelent a metaverzum fejlődése előtt. Az elmúlt hónapokban egyre nagyobb aggodalomra adott okot a szexuális ragadozók általi visszaélés.

Az Independent számolt be arról, hogy egy nő azt állította, virtuálisan bántalmazták a Meta virtuális valóság platformján, a Horizon’s World-ön, miközben a többi résztvevő figyelmen kívül hagyta őt, annak ellenére, hogy látták, mi történik. Azt nyilatkozta, hogy ez a személyes korlátok beállításainak letiltása után történt.

metaverzumban | Cryptofalka

forkast.news

 

A Meta azután adta hozzá a funkciót, hogy Nina Jane Patel pszichoterapeuta és kutató felfedte, hogy a Horizon Venue-ben 3-4 férfi avatar gyakorlatilag csoportosan megerőszakolta. Egy másik felhasználó azt állította, hogy a Worlds bétatesztjében egy idegen megtapogatta az avatar-ját, de számos más, hasonló eset is történt a térben.

 

Dél-Korea megelőzési terve

Miközben a vállalatok olyan funkciókkal próbálják megelőzni a visszaélést, mint a személyes korlátok, a dél-koreai törvényhozók már a metaverzumban történő szexuális bűncselekmények szankcionálását fontolgatják. Az ázsiai ország Tudományos és IKT Minisztériuma elveket is felállított a kiskorúak védelmére a metaverzumban.

Ezek az elvek a következők: hitelesség, kölcsönösség, autonómia, méltányosság, a magánélet tiszteletben tartása, felelősség, befogadás és adatvédelem. Ezek az elvek három értéken alapulnak: sértetlen önazonosság, biztonságos szórakozás és fenntartható jólét.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.