Tovább esik a világ tőzsde, hogy teljesít eközben a Bitcoin?

Már 17, 2020 | 0 hozzászólás

Lazítást és 700 milliárd dolláros mentőcsomagot jelentett be tegnap a FED, a tőzsde mégis rég nem látott minuszokat könyvelt el. Hogyan teljesít ebben a nehéz időszakban közben a Bitcoin?

 

Rég nem látott minuszokat szenvedett el a legtöbb tőzsde

4 napja jelentkeztünk az “Itt lenne a következő pénzügyi világválság? A számok azt mutatják!” című cikkünkkel, ebben összefoglaltuk, hogy mennyire nagy is a baj jelenleg a tőzsdéken. Nos azóta még tovább esett a legtöbb tőzsdei termék, legyen az részvény, arany, olaj, vagy akár kriptovaluta.

Ma ismét górcső alá vesszük a “nagyokat” S&P 500, arany, olaj, majd ezután térünk rá ismét a Bitcoinra. Szándékosan haladunk a “nagyok” felől a “kicsi” felé, fontos tisztán látni, hogy a kriptovaluta és bitcoin tőzsde egy iszonyatosan kis hal a nagy tengerben. Ahhoz pedig, hogy érdemben felkészülhessünk a nagyobb viharokra, célszerű picit kitekinteni, hogy mi a helyzet a ” mi kis világunkon” kívül is.

 

Le állt a tőzsde, kétszámjegyű csökkenés az S&P 500-nál

Az S&P 500 a tőzsde olyan amerikai tech cégeinek nevét foglalja magába, mint az Apple, Microsoft, Amazon vagy akár a Facebook. Az index ennek az 500 nagyvállalatnak a mozgásait követi, teljes piaci kapitalizációja pedig jócskán felülmúlja a kriptovaluták számait. Viszonyításképpen az S&P 500 teljes piaci kapitalizációja durván 200-szor nagyobb, mint a Bitcoiné.

A tegnapi napon az S&P500 kétszámjegyű csökkenést szenvedett el, aminek következtében nagyjából 3 perc alatt le kellett állítani a tőzsdei kereskedést. (Mesterségesen megszakítva a kereskedést) Mindezt azután, hogy a FED durván 700 milliárd dolláros “mentőcsomagot” hirdetett a gazdaság élénkítése érdekében. 

tőzsdei kereskedés

SP500-1d-20200317

Ez az ábra önmagában szépen szemlélteti, hogy a jelenlegi pénzügyi világ és a tőzsde milyen nehéz helyzetben van. Ugyan ez köszönhető részben a koronavírus miatti nehéz helyzetnek, de sok szakértő szerint érett már a túlhajtott pénzügyi rendszer lufijának kipukkanása.

 

Zuhan a “menedéknek” elkönyvelt fizikai arany is

A részvények és kriptovalutákkal szemben sokáig húzta és jól teljesített az arany árfolyama. Sokan “menedéknek” kiáltották ki a fizikai aranyat, vagyis az egyetlen lehetőségnek, amivel ki lehet bekkelni a jelenlegi nehéz helyzetet. Korábbi cikkünkben azt firtattuk vajon meddig bírja az arany a nyomást? Úgy néz ki megkaptuk rá a választ!

2011 óta nem volt ilyen rossz hete az aranynak, tőzsdei ára 1700 dollárról közel 1500 dollárra esett néhány nap alatt. Ez a kétszámjegyű csökkenés persze egy bitcoin tőzsdéhez szokott kereskedőnek nem egy kiugró érték, viszont mindig tartsuk figyelemben a marketcapet is!

arany tőzsde

GOLD-1d-20200317

 

Az olaj kapitulált a tőzsdén

Az olaj tőzsdei ára közel 64 dollárról 30 dollárra esett a tőzsdén, ez nagyjából 50%-os csökkenés néhány nap alatt. Ilyet még az altcoinoktól sem látunk bármikor!

olaj tőzsde

OIL-1d-20200317

 

Egyelőre együtt mozog a Bitcoin tőzsde a hagyományos piacokkal

Rég nem látott esést láthatunk a Bitcoin tőzsde világában is! Néhány nap alatt közel 40%-os esést tapasztalt a Bitcoin árfolyam. Ez egy olyan érték, amire évek óta nem volt példa. Egyértelmű, hogy a pénzügyi válság a kriptovaluta tőzsde életébe is begyűrűzik. Úgy gondolom, hogy amíg a világpiaci helyzet hasonlóan nehéz lesz persze a kriptovaluta piacot is fogja súlytani ez a válság. Végső módon a kriptóval is pánikoló és a pénzüket akaró emberek kereskednek. Rövid távon ezért biztosan elkerülhetetlen az, hogy függetlenül mozogjon a világ tőzsdétől. Viszont néhány dolgot itt is fontos tisztázni!

bitcoin tőzsde

BTCUSD-1d-20200317

Minél kisebb egy adott tőzsdei termék marketcapje, az általában annál volatilisebb. Vagyis nagyon nem mindegy, hogy mondjuk az S&P500 esik 10%ot vagy egy apró altcoin. Kicsit úgy lehet ezt felfogni, hogy nem mindegy, hogy egy kisautó száguld 300-al vagy egy fullon megpakolt kamion. 

Ha figyelembe vesszük a Bitcoin apró marketcapjét és a volatilitását, akkor azt lehet mondani, hogy igazán jól teljesített az elmúlt nehéz időszakban, semmiképpen sem rosszabbul, mint a hagyományos tőzsdei termékek! (Nehéz összemérni a volatilitásokat, de szakértők szerint az S&P 500 10%-os csökkenése durván 50% Bitcoin volatilitással feleltethető meg)

Ez mellett a Bitcoin és a kriptovaluták piacán nincsenek több száz milliárd dolláros mentőcsomagok, kényszerből leállított tőzsdék… Tehát, aki azt mondja, hogy a Bitcoin elbukott és rosszul teljesített ezen nehéz idők alatt szerintem iszonyatosat téved. Pontosan a jelenlegi pénzügyi rendszer mutatja be, hogy még “lélegeztető gépekkel” is elbukik, ezzel szemben a Bitcoin hasonlóan, ha nem jobban tartja magát, mint a többiek mindenféle külső segítség nélkül.

Szerintem fontos, hogy ne rövid, hanem hosszú távon vizsgáljuk majd a korrelációt a Bitcoin tőzsde és a hagyományos pénzügyi termékek között. Ez a jelenlegi helyzet mindenképpen egy hatalmas esély a decentralizált Bitcoin és kriptovaluták számára. Ha sikerül bemutatniuk, hogy sokkal hamarabb és rugalmasabban talpra állnak, az hatalmas siker és előretörés lesz.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Itt lenne a következő pénzügyi világválság? A számok azt mutatják!
  3. Elérte a pánik a kripto tőzsdéket, tanácsok zuhanás közepette
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

 

Cryptofalka háttér

 

Elérhetőségek:

Privát kereskedő csoport: https://cryptofalka.hu/privat-csoport/

CryptoFalka oktatási csomagok: https://cryptofalka.hu/uzlet/#csomagok

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/

Twitter: https://twitter.com/CryptofalkaH

Instagram: https://www.instagram.com/cryptofalka/

Támogass minket: Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat biztosítja az olvasók számára, a következő címeken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük!

Bitcoin donate (BTC): 35tHyC7NEBrZZ4iqR3t44USnyYeNqyWFkD
Ethereum donate (ETH): 0xB21D62e01474DAd0c11007f0e2385699520610f5
Litecoin donate (LTC): LRp3T4gxZbep6U1bjeDZ9CxKpb8xbnDZr6

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Előző fél év átlagos havi profitjai

Facebook Libra: se vele, se nélküle

Abban talán minden kripto hívő egyetért, hogy a digitális valuták széleskörű elterjedéséhez (és ezáltal az árfolyam emelkedéséhez) elengedhetetlen, hogy a...

Fő a biztonság! Mi is az a nyilvános kulcsú titkosítás?

A nyilvános kulcsú titkosítás (Public-Key-Kryptographie PKC), más néven aszimmetrikus kriptográfia, olyan keret (Framework), amely mind a privát, mind a...

Hogyan tároljuk a kriptovalutáinkat! – Kriptotárca ismertető

A kriptovaluta megvásárlását követően a következő ,,gond”, hogy hol tároljuk, hol tartsuk azokat biztonságosan, erre lehet alkalmas egy kriptotárca. Ahogyan...

A kripto befektetések új dimenziója – Mi az az STO?

Az STO (Security Token Offering) magyar fordításban; értékpapír token kibocsátás. Hasonlóan az ICO-hoz, a befektető kap egy Coin-t vagy egy tokent, amely a...

Kriptovaluta, a jövő pénze vagy egy megfoghatatlan vagyontárgy?

A modern kor emberének 21. századi termékekre van szüksége. Igaz ez a technikai kütyükre, a közlekedési eszközök változatosságára, a lakóhelyünk, élőhelyünk...

Kriptovaluta tőzsde ismertető! Minden, amit tudnod kell a nagyokról

A mai cikkünkben tartunk egy kriptovaluta tőzsde körképet! A jelenleg két talán legfontosabb kriptovaluta tőzsdét, a Binancet és a Bitmexet vesszük górcső alá...

Blokklánc a gyakorlatban: logisztika, ellátási lánc

A logisztika, mint iparág az előrejelzések szerint 2023-ra 15,5 trillió dolláros ágazattá fog nőni. Ez nem csak egy hatalmas értékű tevékenység, hanem...

Mi az a TA? Bevezető a technikai analízis világába

A technikai analízis (TA) egyfajta elemzés, amelynek célja a jövőbeli piaci magatartás előrejelzése, a korábbi ármozgások és mennyiségi adatok alapján. A TA...

Mi az az altcoin?

A Bitcoinon kívül az összes kriptovalutát, amik blokkláncon futnak altcoin-nak hívjuk (alternative coin). Jelenleg a Bitcoinon kívül több ezer kriptovaluta...

Hogyan részesülj passzív jövedelemben, mi is az a staking?

Manapság 3 módszerrel tudunk profitot elérni a kriptovaluták használatával:  kereskedéssel, bányászattal, illetve a staking adta lehetőséggel. Na de mi is az...

Coin burn – Hogyan működik a Binance Coin égetés?

Az égetés azt jelenti, hogy a kriptopénzt egy nem létező, hibás wallet címre küldik, amihez így soha többé nem lehet hozzáférni. Ezzel csökken a forgalomban...

Bitcoin vásárlás: Hol tudunk hozzájutni kedvenc kriptovalutánkhoz?

A mi az a Bitcoin és a blokklánc első, illetve második részében már megismerkedhetünk a Bitcoinnal, illetve a blokklánc technológiával. Ebben a cikkben pedig...

A blokklánc alkalmazásának lehetőségei az egészségügyben

A blokkláncot és kriptovalutákat bemutató cikkeinkben már részletesen tárgyaltuk a technológia működését és a különböző projektekben rejlő lehetőségeket....

Nodes – Csomópontok a Bitcoin ökoszisztémában

A "Nodes" (csomópont) meghatározása nagyban változhat attól függően, hogy milyen környezetben használjuk. A számítógépes vagy telekommunikációs hálózatok...

Mi a Bitcoin és a Blokklánc? (1/2 rész)

Mi a Bitcoin? A legtöbb embernek kevés, vagy egyáltalán nincsen tapasztalata a digitális valutákkal, ezért gyakran hallhatjuk a következő kérdést: „Mi az a...

Mi is az az okos szerződés avagy smart contract?

A smart contract magyarul okos szerződést jelent. Az okos szerződés egy olyan szerződés, amely az előre meghatározott feltételek érvényesülése esetén...

Blokklánc a kormánynál: mit profitálhat az állam a technológiából

Már számos cikkünkben ismertettük, hogy miként válik a mindennapjaink részévé a blokklánc technológia és milyen módon lesz biztonságosabb, ellenőrizhetőbb és...

Satoshi Nakamoto, a titokzatos programozó a Bitcoin mögött!

A kriptovilág domináns valutája, a Bitcoin kapcsán jogosan merülhet fel bennünk, hogy miként jött létre, ki áll mögötte. A létrehozó, ötletgazda személye után...

Mi is az a kriptovaluta bányászat? (1/2 rész)

Ebben a részben a kriptovaluta bányászattal fogunk megismerkedni, illetve azokkal az eszközökkel, amelyekkel passzív jövedelemre lehet szert tenni. Elsőre...

Claymore bányászprogram szakszerű beállítása érthetően

Egy részletes útmutató hogyan hozd ki a Claymore bányászprogram segítségével a maximumot a kriptovaluta bányászáshoz használt kártyáidból!    Claymore...

Kriptovaluta projekt ismertető

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.