Tegnap 950 dollárért lehetett váltani az Ethereumot

Szerző: | jún 14, 2022 | Kriptovaluta

Miután egy bálna tegnap a 65 000 Ethereumot öntött a piacra, az ár megingott és rövid ideig 950 dollárra esett. 

 

950 dollárért lehetett Ethereumot váltani

Az Ethereum ára közel 20%-ot esett az elmúlt nap során, ma reggel az árfolyam 1200 dollár körül mozog. Sok kriptobefektető és iparági szereplő számít arra, hogy a kriptovaluta ára három számjegyűvé váljon. Azonban ez már tegnap meg történt egy rövid időre, ugyanis a decentralizált tőzsdén, a Uniswapon bár rövid ideig, az ETH ára elérte a 950 dollárt, miután egy bálna több mint 65 000 ETH-t dobott a piacra.
 

Az eseményre sokan felfigyeltek, mivel ez az ár lényegesen alacsonyabb volt, mint más tőzsdék spot árfolyama, ahol ugyanabban az időben 1 ETH-ért körülbelül 1300 dollárt adtak. Azonban az árfolyam rövid összeomlásának bizonyult, és a piac többi részéhez igazodva visszapattant.
 
Az Ethereum pillanatnyi 1000 dollár alá esését elsősorban egy egyszeri nagymennyiségű eladás váltotta ki. A tranzakció során 65 104 ETH-t adtak el a DeFi alkalmazás Oasis tárolójából, az átlagos eladási ár pedig közel 1 156 USD ETH-ként. Mindent összevetve, ez több mint 75 millió dollár ezen az áron. Az ETH-t dollárhoz kötött stabil érmék kötése miatt adták el, beleértve a DAI-t, az USDC-t és az USDT-t.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

Piaci ár alatt értékesítették az Ethereumot

Mariano Conti, egy befektető és az Ethereum projekt tanácsadója a Twitteren azt írta, nyilvánvalóan eladtak egy nagyobb ETH készletet, hogy „kifizessék az adósságot és csökkentsék a kockázatot” a DeFi MakerDAO hitelezési platformon – talán azért, hogy fedezzék a kölcsönt. Azzal azonban, hogy ekkora mennyiségű ETH-t egyetlen tranzakcióban mozgatott, az eladó láthatóan kevésbé kívánatos árat kapott.
 
Amint az Oasis trezor adatai mutatják, az ára akkoriban több mint 200 dollárral magasabb volt, mint a tranzakció átlagos eladási ára. Az eladó közel 152 000 dollár díjat fizetett az Oasisnak a tranzakcióval.
 
Ethereum I Cryptofalka

Forrás: bitcoinist.com

 
Néhány órával később ugyanaz a trezor tulajdonosa további 27 947 ETH-t adott el egyenként 1181 dolláros átlagáron – további 33 millió dollár értékű ETH-t. Az eladó ismét alacsony árat kapott ahhoz képest, ami az akkori piaci érték volt.
 
A CoinMarketCap adatai szerint 1220 dollár körüli jelenlegi áron az Ethereum, az elmúlt 24 órában árának közel 20%-át, az elmúlt héten pedig 34%-át vesztette el. Mostanra 75%-kal zuhant a 2021. novemberi rekordhoz képest, ami közel 4892 dollár volt. A legnépszerűbb kriptovaluta, a Bitcoin árfolyama is jelentősen csökkent az utóbbi időben, tegnap 17%-ot, az elmúlt héten pedig 25%-ot esett.
 
Jelenlegi 23 366 dolláros árfolyamán a Bitcoin értéke 66%-ot esett saját, tavaly novemberben beállított, közel 68 790 dolláros minden idők legmagasabb árához képest.
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.