Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ezért gúnyolják az aranypárti befektetők most a Bitcoint

Ezért gúnyolják az aranypárti befektetők most a Bitcoint

A spot arany ára történelmi csúcsot ért el, aminek következtében a nemesfém befektetői ismét gúnyolódni kezdtek a Bitcoinon.

Történelmi csúcson az arany ára

Az arany ára elérte minden idők legmagasabb szintjét, ami a Bitcoin kritikájának feléledését eredményezte az aranyimádók részéről. Április 3-án az arany ára unciánként 2304 dolláros történelmi csúcsot ért el az amerikai Hartford Gold Group szerint, 11,5%-os éves nyereséget hozva az általában lassan mozgó eszköz számára.

bitcoin arany csúcs | CRYPTOFALKA

A tavalyi évben az arany jelentős ingadozásokat tapasztalt, de összességében több valutával szemben is erős teljesítményt mutatott. Az év során az arany dollárban mért teljesítménye 14,6%-ra nőtt, a különböző devizapárok között jelentős eltérésekkel. Az eszköz teljesítményét elsősorban a geopolitikai kockázatok és a központi bankok kereslete hajtotta. (Csendben megjegyezzük, hogy a bitcoin árfolyama 156%-ot erősödött ugyanabban az évben.)

Az arany február közepén kezdett lendületet venni, az unciánkénti 2000 dollárról március végére 2200 dollár fölé emelkedett. Ez a lendület a globális feszültségek növekedésével, a lehetséges kamatcsökkentésekkel kapcsolatos bizonytalansággal és a dollármentesítéssel kapcsolatos tendenciákkal is összefüggésben állhat.

Élesednek a befektetői viták: Bitcoin vagy arany? 

A Bitcoint gyakran "digitális aranynak" nevezik, de az arany árának új csúcsa felpiszkálta a tüzet az aranyimádó Bitcoin kritikusok között. Peter Schiff egy április 3-i X bejegyzésben kijelentette, hogy a Bitcoin ára az év második negyedévében eddig 7%-kal csökkent, míg az ezüst 3,4%-kal, az arany pedig 8,7%-kal nőtt.

Azonban a fenti adatokra heves reakciók érkeztek, és rámutattak arra, hogy a Bitcoin idén már 55%-kot emelkedett, jelentősen túlszárnyalva az arany és az ezüst növekedését.

Egy következő bejegyzésben Schiff azt állította, hogy ez lehet "az utolsó esély arra, hogy mindenki eladja a bitcoinját, és kedvező áron vásároljon aranyat vagy ezüstöt."

Az irónia nem hagyta cserben a válaszadókat, "Quasar" kriptokereskedő például azt írta, hogy: 

"Nincs még 60 évem várni, hogy az arany újabb 1500 dollárral emelkedjen."

Lerágott csont: mi a helyzet a környezeti hatásokkal?

Schiff követőinek szembesítése után sokan úgy vélekedtek, hogy az aranyimádóknak nem lenne szabad elhamarkodottan kritizálniuk a Bitcoint. Charlie Morris, a Bytetree elemzője azonban megjegyezte, hogy az arany úgy érte el minden idők legmagasabb árát, hogy "nem fogyasztott áramot", ezzel utalva a Bitcoin bányászati folyamatára.

A Swan társalapítója, Brady Swenson válaszul hozzátette:

"Hogyan lehetsz aranypárti befektető, ha nem érted az arany bányászatának folyamatát? Egyszer meglátogattam egy aranybányát, apokaliptikus volt..."

Az aranypártiak állításait mások is cáfolták, rámutatva arra, hogy az arany kitermelése nagyobb környezeti hatással jár, mint a Bitcoin bányászata. Daniel Batten környezetvédő és Bitcoin ESG-kutató szerint az arany kitermelése többnyire fosszilis tüzelőanyagokból származó energiát igényel, ami nagyobb környezeti károkat okoz, mint a Bitcoin bányászata.

Az arany és a Bitcoin közötti viták tovább folytatódnak, a befektetők pedig kíváncsian szemlélik, hogy melyik eszköz bizonyulhat a legmegbízhatóbb hosszú távú értéktárolónak a jövőben.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.19% $63,754.31
Ethereum ETH -0.93% $3,052.92
BNB BNB 0.47% $555.37
Solana SOL 2.11% $143.98
XRP XRP -0.79% $0.4989
Dogecoin DOGE -0.64% $0.1505
Cardano ADA 2.22% $0.467
Litecoin LTC -1.02% $80.97
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!