Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Schiff: Megbántam, hogy korábban nem fektettem Bitcoinba

Schiff: Megbántam, hogy korábban nem fektettem Bitcoinba

Peter Schiff azt állítja, hogy "csendben maradt volna", ha korábban Bitcoinba fektet, mert soha nem hitt a digitális valuta fundamentumaiban. 

Peter Schiff megbánta, hogy nem fektetett Bitcoinba

A tőzsdeügynök és az arany hű támogatója, Peter Schiff sosem titkolta kritikus álláspontját a Bitcoinnal kapcsolatban. Azonban legutóbbi nyilatkozatai felvetik a kérdést: vajon bánja-e, hogy nem vásárolt Bitcoin-t korábban? 

Schiff szavai mindig is ellentmondást ébresztettek a BTC-vel kapcsolatban. Korábban hangoztatott véleménye szerint a Bitcoin "egyszerű Ponzi séma", melynek nincs valós alapja.

Azonban egy friss interjúban elárulta, hogy igazság szertint komolyan fontolóra vette a Bitcoin vásárlását még 2010-ben, amikor egy munkatársa először bemutatta neki a kriptovalutát. 

Mégis végül akkoriban úgy döntött, hogy "abszurd" befektetésnek tartja a lehetőséget.

Melyik lesz előbb: 0 vagy 1 millió dolláros bitcoin ár?

Döntése most visszhangot kelt, amikor a Bitcoin ára rekord magasságokba tör. Schiff elismeri, hogy ha befektetett volna Bitcoinba, akkor most érdekes számok lehetnének a bankszámláján. A mai árfolyamok mellett akár százmillió dollárnyi vagyonnal is rendelkezhetne.

"Azt kívánom-e, bárcsak úgy döntöttem volna, hogy 10 000, 50 000 vagy 100 000 dollárt rászánok? Persze..." - mondta Schiff az interjú során.

A beszélgetések során egyéb érdekes pontok is felmerültek. Schiff és Raoul Pal közötti vitában megfogalmazódott a kérdés, hogy a Bitcoin a nullához vagy az egy millió dollárhoz közelít?

Schiff egyértelműen kifejezte kételyét, miközben Pal a Bitcoin hatalmas növekedési potenciálját hangsúlyozta.

Mindezek fényében Peter Schiff útja a bitcoin-kritikus megjegyzésektől egészen a 2010-es befektetési lehetőség elszalasztásáig, és végül "megbánásáig" figyelemre méltó. A híres arany hívő vajon valóban hibát követett-e el, hogy figyelmen kívül hagyta a Bitcoin korai lehetőségeit? A mai árfolyamok alapján igencsak úgy tűnik.

Bitcoin vs Arany: melyik a jobb értékálló eszköz?

Peter Schiff hosszú ideje kiáll az arany mellett. A nemesfém hagyományosan az egyik legkedveltebb eszköz volt az infláció elleni védelemben és a portfólió diverzifikálására. Azonban a Bitcoin megjelenésével egyre többen kezdtek el vitatkozni az arany és a kriptovaluták közötti összehasonlításról.

Schiff, aki híres Bitcoin kritikus, továbbra is állítja, hogy az arany marad az egyetlen igazi értékálló eszköz, míg a Bitcoin csak egy "virtuális álom". A Bitcoinról alkotott véleményét "ponzi séma" és "piramisjáték" jellemezte, melynek nincs valós alapja, csak az a hit, hogy másoknak magasabb áron tudják eladni.

Az aranyhoz képest Schiff szerint a Bitcoin nem rendelkezik azzal a tényleges értékkel, amely az aranyhoz társul. Az arany valódi fizikai eszköz, melynek történelmi háttere és felhasználási lehetőségei vannak az iparban és a pénzügyi rendszerben.

A Bitcoin kezd kilépni az arany árnyékából

Bár a Bitcoin és az arany közötti viták egyre gyakoribbak, egyes elemzők szerint a Bitcoin kezd kilépni az arany árnyékából. A BTC népszerűsége és elfogadottsága növekszik a befektetők és az intézményi szereplők körében is, ami komoly versenyt jelenthet az arannyal szemben.

Peter Schiff Bitcoin tőzsde | CRYPTOFALKA

A Bitcoin jelenleg a világ nyolcadik legértékesebb eszköze. Forrás: companiesmarketcap.com

Az aranyhoz képest a Bitcoin kereskedése egyszerűbbé és gyorsabbá vált, különösen az új pénzügyi termékek, például a Bitcoin ETF-ek bevezetésével. Az ETF-ek lehetővé teszik a befektetők számára, hogy könnyen hozzáférjenek a Bitcoinhoz a hagyományos tőzsdéken keresztül, ami az aranyhoz képest nagyobb likviditást és átláthatóságot biztosít.

Összességében a Bitcoin és az arany közötti viták továbbra is folytatódnak, mindkét eszköznek vannak előnyei és hátrányai. Azonban az elkövetkező időszakban érdekes lesz látni, hogyan alakulnak az események, és milyen hatással lesz ezekre az eszközökre a globális piaci környezet változása.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.92% $64,152.93
Ethereum ETH -0.02% $3,424.02
BNB BNB -0.26% $572.19
Solana SOL 1.96% $162.3
XRP XRP -4.97% $0.5549
Dogecoin DOGE -1.82% $0.1201
Cardano ADA -3.27% $0.4245
Litecoin LTC -0.81% $71.36
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!