Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Arany vs Bitcoin: melyik jobb befektetés recesszió esetén?

Arany vs Bitcoin: melyik jobb befektetés recesszió esetén?

A recessziós várakozások közepette minduntalan előkerül a kérdés, hogy a Bitcoin (BTC) vagy az arany most a jobb befektetési lehetőség?

Előtérben a Bitcoin ETF

Különösen a BTC ETF-ek lehetséges jováhagyása okán aktuális a kérdés. A mainstream média továbbra is a közelgő “soft landing”-ről beszél, míg egyes szakértők állítják, a helyzet mégsem olyan rózsás.

A VanEck befektetési menedzser szerint az USA gazdasága az év első negyedévében recesszióba esik, jóval azelőtt, hogy a FED elkezdené a kamatvágást. Az általános lassulás a nyersanyagok és foglalkoztatás területén, a szenvedő kiskereskedelmi részvények, és a fordított hozamgörbe, azaz, hogy a hosszabb lejáratú USA államkötvények kamata alacsonyabb mint a rövid lejáratúaké, mind-mind egyre csökkenő növekedésre engednek következtetni.

A makrógazdasági helyzet az aranynak kedvez

Joseph Cavatoni (World Gold Council) szerint a piaci kockázat és bizonytalanság közepette az arany virágozni fog. Egyre több központi bank diverzifikál az amerikai dollártól az arany felé, ami minden bizonnyal növelni fogja a szinesfém iránti keresletet.

„Az befektetők egyre inkább figyelnek az aranyra, mert fel akarnak készülni a 2024-re” - mondta.

GOLD-arfolyam-20231212.png

Cavatoni azt várja, hogy az eszköz teljesítményét a következő hónapokban inkább a makrogazdasági tényetők befolyásolják majd.

A múlt héten az eszköz az unciánkénti 2150 dolláros mindenkori csúcsot érintette, de az eladók hamar visszahúzták az árat.Ha a vevők ismét fölénybe kerülnek, akkor átlépheti az 1990 és 2010 dolláros szintet is, de ha a medvés forgatókönyv teljesül, az ár beeshet a 200 napos mozgóátlag alá, 1950-1930 dolláros szintre.

A Bitcoin esetleg ellensúlyozhatja a recesszió hatásait

A VanEck szerint a BTC Spot ETF-ek jóváhagyása segíteni fogják a Bitcoin drágulását 2024-ben.

Erősebb volatilitás hiányában az eszköz valószínűleg nem esik majd 30 000 USD alá az első negyedévben, és fontos részévé válhat a befektetési portfólióknak.

bitcoin spot etf btc I Cryptofalka

A pénzügyi vállalat szerint az első negyedévben 2,4 milliárd dollár tőke kerülhet BTC ETF-ekbe, és várható, hogy az arany befektetési állományból is kerül majd át a legnagyobb kapitalizációjú kriptovalutába. Az átlag amerikaiak is tisztában lesznek azzal, hogy a pénznyomtatás által csökkeni fog a nemzeti valutájuk értéke, így keresni fogják az alternatív lehetőségeket, úgy mint a kriptó valuták és a nemesfémek. 

Az első két évre pedig 40,4 milliárd dolláros tőke BTC ETF-ekbe való befolyását prediktálják.

Romló valuta helyett BTC vagy arany

Tehát összefoglalva, a Bitcoin ETF jóváhagyások ellensúlyozhatják a Fed pénznyomtatási hatásait, ha recesszió következik be.

Az arany pedig hasznot húzhat a kamatcsökkentésekből, ha az amerikai gazdaság súlyosabb esésbe kerül, és a központi bankok az aranyat választják az amerikai dollár fölött - mondta Cavatoni.

A napokban ül össze az Amerikai Központi Bank ismét, amelyet a piaci résztvevők izgatottan várnak. A FED dönteni fog arról,  hogyan módosítja az irányadó kamatlábakat annak érdekében, hogy az inflációt a 2%-os célnak megfelelően csökkentse. A piac jelenlegi várakozása az, hogy nem lesz változás a kamat tekintetében.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.56% $64,168.58
Ethereum ETH 2.19% $3,063.68
BNB BNB 3.41% $562.4
Solana SOL 3.43% $143.78
XRP XRP 5.27% $0.5127
Dogecoin DOGE 6.15% $0.1566
Cardano ADA 10.52% $0.4894
Litecoin LTC 4.35% $82.35
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!