Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bitcoin vásrlás SEPA utalással. Binance P2P útmutató

Bitcoin vásrlás SEPA utalással. Binance P2P útmutató

Alapvetően két módszer van Bitcoin és kriptovaluta vásárlásra: A gyors és egyszerű, de drága vagy a lassú bonyolultabb, de olcsó. Ha Európában élsz, akkor jó eséllyel hallottál a SEPA-ról (Single Euro Payment Area). Ez egy széles körben használt fizetési mód a gyors, és egyszerű eurós fizetésekhez és átutaláshoz. 

 

Binance P2P kriptovaluta vásárlás

Hogyan vehetek SEPA utalással olcsón kriptovalutát? Platformonként ez egy picit eltérő lehet, de az elv ugyanaz lesz. Bár a legnagyobb szereplő a Biance felfüggesztette a SEPA utalást, viszont P2P (peer-to-peer) esetében erre még van lehetőség. Így ezzel a módszerrel még viszonylag egyszerűen és olcsón lehet kriptovalutát vásárolni. 

Ki kaphat SEPA bankszámlát? Az eurózónában a hagyományos bankszámládnak támogatnia kell a SEPA banki átutalásokat, de nem kötelező eurót használnia annak az országnak amelyik támogatja.

 Nézzünk most egy Binance P2P Trading példáját:

1. lépés: Válaszd a [P2P Trading] lehetőséget a kezdőlapon. Nyomd meg a [Vásárlás] gombot a bal felső sarokban, válassza ki az [EUR] valutát, majd válaszd ki a [BTC]-t vagy bármilyen másik megvásárolni kívánt kriptovalutát.

2. lépés: Nyomd meg a Szűrő gombot a jobb felső sarokban. Válaszd ki a legördülő menüt [SEPA (EU) banki átutalás] kiválasztásával. Ezt követően válaszd ki a neked leginkább megfelelő P2P ajánlatot.

Bitcoin (BTC) vásrlás SEPA (EU) utalással. Binance P2P részletes útmutató. Forrás: https://cointelegraph.com/news/crypto-wallet-abra-announces-direct-transactions-from-eu-banks-in-sepa

3. lépés: Add meg a vásárolni kívánt összeget, majd nyomd meg a [BTC vásárlás] gombot, ezután pedig a [Fizetési oldalra] gombot is.

4. lépés: Válaszd a [SEPA (EU) banki átutalás] lehetőséget. Ezután másold ki és illeszdb be a banki adataidat, majd utald át az összeget. A szükséges banki adatok régiónként és pénzintézetenként eltérőek lehetnek. Általánosságban ami kell: teljes név, IBAN, a bank neve. Amint az eladó megkapja a pénzét, felszabadítja a kriptoeszközöket és létrejön az üzlet kettőtök között.

+ Tipp: Ha kommunikálni szeretnél kereskedési partnereddel, mielőtt bármilyen pénzeszközt küldenél, nyisd meg a chat ablakot amennyiben az általad használt platform erre ad lehetőséget. (a Binance esetében ez lehetséges)

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Hogy adok el kriptovalutát SEPA-val?

Az egyszerűség kedvéért maradjunk az előző Bianace P2P Trading-nél. Nézzük lépésről-lépésre!

1. lépés: Válaszd a [P2P Trading] lehetőséget a kezdőlapon. Válaszd az [új fizetési mód hozzáadása] lehetőséget a [Fizetési módok] alatt, majd add hozzá a [SEPA (EU) banki átutalás] lehetőséget. Itt meg kell adnod  a valódi nevedet, a bank nevét és  az IBAN számodat.

2. lépés: Most már készen áll a BTC eladására euróért. Nyomd meg az [Eladás] gombot a bal felső sarokban, válaszd ki a [BTC]-t vagy egy másik eladni kívánt kriptovalutát, majd válaszd az [EUR] valutát.

Bitcoin (BTC) vásrlás SEPA (EU) utalással. Binance P2P részletes útmutató. Forrás:https://www.pymnts.com/cryptocurrency/2021/cabital-adds-sepa-to-allow-change-between-euros-and-cryptos/

3. lépés: Nyomd meg a gombot a jobb felső sarokban. Válaszd ki a legördülő menüből [SEPA (EU) banki átutalás] kiválasztásával. Ezt követően válaszd ki az igényeidnek megfelelő P2P ajánlatot.

3. lépés: Add meg az eladni kívánt összeget, ezután pedig nyomd meg a [Sell BTC] gombot, és az időzítő lejárta után ellenőrizheted a bankszámládat. Amíg vársz, chatelhetsz a partnerrel, hogy nyomon kövesse az állapotot.

4. lépés: Miután megkaptad a teljes kifizetést, nyomd meg a [Befizetés megérkezett] és a [Felengedés megerősítése] gombot. Ha nem kapta meg, kattintson a [Fellebbezés] gombra. Mielőtt bármilyen kriptoeszközt felszabadítanál, győződjön meg arról, hogy megérkezett a pénz a bankszámlájára, ez nagyon fontos!

 

Összefoglalva

Ha Európában élsz, akkor van lehetőséged SEPA utalást indítani, illetve elfogadni. Ha kriptovalutát veszel, akkor számolni kell a költségekkel is. Van a gyors és egyszerű de drága (kártyával direkt), és a lassú, kicsit ugyan bonyolultabb de olcsó (SEPA). Az alábbi útmutató segítségével, sokkal könnyebben lehetne az utóbbi megoldást választani. Reméljük, hogy ennek a cikknek a megírása után több felhasználónak lesz lehetősége rá.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.16% $58,710.69
Ethereum ETH 3.64% $3,164.82
BNB BNB 3.87% $538.55
Solana SOL 4.58% $140.37
XRP XRP 10.40% $0.5155
Dogecoin DOGE 4.52% $0.1099
Cardano ADA 5.92% $0.4234
Litecoin LTC 2.72% $70.42
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!