Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Dől a dominó: A BlockFi szünetelteti a kifizetéseket

Dől a dominó: A BlockFi szünetelteti a kifizetéseket

A New Jersey-i székhelyű BlockFi tőzsde értesítette ügyfeleit, hogy "korlátozza a platform tevékenységét".

 

Az FTX után a BlockFi lehet a következő áldozat?

Az FTX összeomlása továbbra is visszhangzik: a New Jersey-i székhelyű BlockFi tőzsde - amelyet az FTX júniusban mentett ki - értesítette ügyfeleit, hogy "korlátozza a platform tevékenységét", Kalifornia állam szabályozói pedig bejelentették, hogy vizsgálatot indítanak.

"Mi is, mint a világ többi része, a Twitteren keresztül értesültünk erről a helyzetről.  Megdöbbentettek minket az FTX-szel és Alamedával kapcsolatos hírek". - írta a BlockFi a közösségi oldalon csütörtökön késő este közzétett levelében.

FTX I Cryptofalka Forrás: scholars-lab.com

A BlockFi szerint az FTX, az FTX US és az Alameda státuszának tisztázatlansága miatt "nem képesek a szokásos üzletmenetet folytatni". Ennek eredményeképpen a platform tevékenysége - beleértve a tőkekivonásokat is - korlátozott lesz. A cég emellett arra hívja fel ügyfelei figyelmét, hogy ne helyezzenek el most betéteket hostingolt pénztárcákba és kamatszámlákra.

Bár a BlockFi megígérte, hogy a lehető leggyakrabban kommunikál majd a közösséggel, elismerte, hogy leterheltségük miatt ez ritkább lesz, mint ahogyan azt az ügyfelei és az érdekeltek megszokták.

A tweet mindössze két nappal azután érkezett, hogy az alapító és operatív igazgató Flori Marquez azt nyilatkozta, hogy "minden BlockFi termék teljes mértékben működőképes".

 

A hatóságok megkezdték a nyomozást az FTX ügyében

A BlockFi bejelentése néhány órával azután történt, hogy a kaliforniai pénzügyi védelmi ügynökség lett a legutóbbi szervezet - Texas, New Jersey és a SEC után -, amely vizsgálatot indított az FTX ellen.

"Arra biztatjuk a fogyasztókat, hogy legyenek tisztában az ingatag kripto-eszközökbe való befektetés kockázataival. A fogyasztóknak és a befektetőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy a kripto-eszközök magas kockázatú befektetések, és nem számíthatnak arra, hogy az esetleges veszteségeket megtérítik". - írta a pénzügyi védelmi és innovációs minisztérium. 

Az ügynökség figyelmeztette a befektetőket, hogy számos kriptoeszköz-szolgáltató, köztük az FTX, nem feltétlenül tette megfelelően közzé, hogy az ügyfelek milyen kockázatokkal szembesülnek, amikor eszközöket helyeznek el ezeken a platformokon.

"A kriptoeszköz-szolgáltatókra nem ugyanazok a szabályok és védelem vonatkoznak, mint a bankokra és hitelszövetkezetekre, amelyeknek kötelezően rendelkezniük kell betétbiztosítással" - közölte az ügynökség, hozzátéve, hogy nagyon komolyan veszi a felügyeleti felelősségét.

Fénykorában a BlockFi magas hozamkamatlábai csábító csábítást jelentettek a passzív jövedelemre vágyó DeFi felhasználók számára. Az ügyfeleknek akár 9,3%-os APY-t (éves százalékos hozam) is kínáltak bizonyos kriptovalutákra és stabilcoinokra.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Hogyan kötődik a BlockFi az FTX-hez?

Júliusban a BlockFi kivásárlási ajánlatot tett az alkalmazottainak, hogy csökkentse a létszámot, miután az azt megelőző hónapban már 20%-os létszámleépítést hajtott végre. Ezek a kivásárlások hetekkel azután történtek, hogy nyár elején véglegesítették az FTX-szel a 400 millió dolláros kölcsönt és a lehetséges felvásárlási feltételeket.

BlockFi I Cryptofalka Forrás: BlockFi

Tegnap végleges megállapodásokat írtunk alá az FTX US-szel, a részvényesek jóváhagyásától függően:

1. 400 millió dolláros visszatérítendő hitelkeret
2. Lehetőséget a BlockFi megvásárlására a teljesítménytől függő, legfeljebb 240 millió dollárig terjedő aktuális áron.

A BlockFi akkoriban azt állította, hogy erős mérleggel rendelkezik, és hosszú távú stabilitásra alkalmasnak nevezte magát.

"Ez a hitelkeret-megállapodás az FTX-szel olyan tőkéhez való hozzáférést biztosít a BlockFi számára, amely tovább erősíti mérlegünket és platformunk erejét" - tweetelte a BlockFi.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.05% $65,656.41
Ethereum ETH -3.87% $3,444.46
BNB BNB -1.57% $595.67
Solana SOL -7.77% $136.55
XRP XRP 0.71% $0.4929
Dogecoin DOGE -9.85% $0.1217
Cardano ADA -8.00% $0.3798
Litecoin LTC -5.98% $73.48
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!