Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Visszafizeti az FTX-adományt a Stanford Egyetem

Visszafizeti az FTX-adományt a Stanford Egyetem

Sam Bankman-Fried szüleit azzal vádolják, hogy az FTX-en belüli befolyásukat felhasználva dollármilliókat juttattak munkaadójuknak, a Stanford Egyetemnek.

 

Sam Bankman-Fried bukása a Stanford-ot sem kíméli

A Stanford Egyetem megerősítette, hogy az FTX ügyvédjeivel folytatott megbeszélések után visszaadja az FTX-től és a hozzá kapcsolódó szervezetektől kapott ajándékokat. Az FTX tanácsadói azt állítják, hogy a Palo Alto-i intézmény 2021 novembere és 2022 májusa között nagyjából 5,5 millió dollárt kapott a cégtől.

Cryptofalka privát tagság banner I Cryptofalka Az egyetem szóvivője megerősítette, hogy az intézmény "teljes egészében" visszaadja a pénzeszközöket, és ragaszkodott ahhoz az állításhoz, hogy azok a tudományos kutatásokat célozták.

"A Stanford az FTX Alapítványtól és az FTX-hez kapcsolódó cégektől kapott ajándékokat nagyrészt a világjárvány megelőzésére és kutatására."

 

Mivel vádolják a Bankman-Fried párost?

A COVID-19 világjárvány után az FTX korábbi vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried és testvére, Gabriel Bankman állítólag 70 millió dollárt szántak a világjárvány megelőzésére irányuló lobbitevékenységre. Bankman-Fried felkarolta a hatékony altruizmust, egy olyan mozgalmat, amely támogatja az adatvezérelt jószolgálati cselekedeteket. A Stanford ígérete a pénzeszközök visszaadására nem sokkal azután érkezett, hogy az FTX ügyvédei pert indítottak, amelyben azt állították, hogy Bankman-Fried szülei, Joseph Bankman és Barbara Fried jogtalanul profitáltak az FTX üzletéből. A kereset szerint Bankman drága ajándékokkal, többek között utazásokkal és a francia Forma-1-es nagydíjra szóló jegyekkel ajándékozta meg barátait és családtagjait. Bankman-Fried | Cryptofalka cnn.com Fried állítólag a Bankman-Friedtől kapott pénzt arra használta fel, hogy a kampányfinanszírozási törvények megsértésével segítse a demokratákat a 2020-as választások megnyerésében. A házaspár ügyvédei "teljesen hamisnak" és "veszélyes kísérletnek" nevezték a vádakat, hogy "megfélemlítsék Joe-t és Barbara-t, és aláássák az esküdtszéki eljárást, mindössze néhány nappal gyermekük tárgyalásának kezdete előtt". Az FTX 2022-ben jelentett csődöt, miután az ügyfelek a likviditás gátlásáról szóló pletykák közepette kivonták eszközeiket a tőzsdéről. Az amerikai ügyészek később csalással és kampányfinanszírozási bűncselekményekkel vádolták Bankman-Fried-et. Az egykori kriptovezető egy New York-i büntetés-végrehajtási intézetben készül a védelmére, miközben az október eleji tárgyalására vár.  

Nem csak az egyetemet érinti a dolog

Eközben az FTX több lehetőséget is vizsgál az ügyfelek pénzeszközeinek visszatérítésére. Júniusban a Bankman-Fried által a New York-i Met Múzeumnak adományozott 550 000 dollárt kérték vissza. Azt is remélik, hogy visszaszerzik az FTX brókerszámlájáról származó eszközöket, amely nagyrészt a Grayscale Bitcoin Trust, valamint a Grayscale Ethereum Trust, a Bitwise 10 Crypto Index Fund és a BlackRock részvényeiből áll. Az FTX adósok nemrégiben a Galaxy Digital kripto pénzügyi szolgáltató céget bízták meg az FTX letétbe helyezett kriptoeszközök, köztük a Bitcoin, az Ethereum és a Solana értékesítésének kezelésével. A cég a "digitális eszközök" kategóriába tartozó összes eszközt 3,4 milliárd dollárért értékesíti.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.54% $60,987.9
Ethereum ETH -4.14% $2,965.71
BNB BNB -0.31% $542.33
Solana SOL -6.65% $130.7
XRP XRP -1.67% $0.4899
Dogecoin DOGE -7.34% $0.1445
Cardano ADA -3.60% $0.441
Litecoin LTC 0.26% $79.15
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!