Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bybit-Kína 1:0 - így kerülné ki a kriptotőzsde a kínai tilalmat

Bybit-Kína 1:0 - így kerülné ki a kriptotőzsde a kínai tilalmat

A Bybit, a második legnagyobb kriptovaluta-tőzsde szívesen látja a felhasználói között a kínai állampolgárokat, feltéve, ha nem Kínából regisztrálnak.

A Bybit kedvezne a kínai felhasználók számára 

A kriptovaluta-piac egyik vezető szereplője, a Bybit, mostantól lehetőséget biztosít a külföldön élő kínai felhasználóknak, hogy regisztráljanak és kereskedjenek a platformján. Ez a lépés nagy jelentőséggel bír, mivel Kína szigorú kriptovaluta szabályozásai miatt a helyi lakosok eddig nem férhettek hozzá ezekhez a szolgáltatásokhoz.

Az új regisztrációs lehetőség része annak a stratégiának, amely célja, hogy a Bybit globális felhasználói bázisát növelje. Ez a döntés azért is fontos, mert Kína 2017-ben betiltotta a kriptovaluta-tőzsdéket, majd 2021-ben további szigorításokat vezetett be, ami miatt sok kínai felhasználó alternatív megoldásokat keresett a kriptovaluta kereskedésre​.

2021 júniusában az ország még a bitcoin bányászatát is betiltotta, azonban a kriptovalutákkal kapcsolatos álláspontja a jelek szerint enyhülhet, mivel áprilisban Hongkongban elindították a Bitcoin és az Ethereum tőzsdén kereskedett alapokat (ETF).

A Bybit szóvivője csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy bár jelenleg nem tudnak hongkongi lakosokat kiszolgálni, „proaktívan igyekeznek megérteni a város illetékes hatóságai által meghatározott engedélyezési követelményeket és elvárásokat”.

A kriptovaluta-tőzsde továbbra is blokkolja a kínai IP-címeket

A Bybit közleményében kifejtette, hogy a legújabb lépését „a külföldön élő kínaiak és a nemzetközi kínai közösségek körében a biztonságos, megbízható és felhasználóbarát kriptopénz-kereskedelmi platformok iránti növekvő keresletre válaszul” tette.

Azonban ameddig a kriptovaluta-tőzsde mostantól kínai állampolgárokat is fogad, továbbra is blokkolja a Kínából származó IP-címeket.

Az IP-cím egy internetkapcsolattal rendelkező eszköz hozzávetőleges földrajzi helyét jelzi, de a Kínában élő kriptopénz-befektetők általában virtuális magánhálózatokat (VPN) használnak, hogy elrejtsék tényleges tartózkodási helyüket, és megkerüljék az IP-címkorlátozásokat.

Amikor arról kérdezték, hogy milyen módszerekkel ellenőrzi, hogy egy kínai felhasználó az országon kívül él-e, a Bybit a know-your-customer irányelvekre hivatkozott, amelyek szerint azoknak a felhasználóknak, akiknek a napi kifizetési limitje nagyjából 2 millió dollár, be kell nyújtaniuk egy címigazolást.

A Bybit is küzd a kriptovaluták szabályozási kihívásaival

A Bybit a világ második legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje, amely naponta több milliárd dollár értékű kereskedést bonyolít le, havi 30 millió látogatóval.

Mindezt úgy éri el, hogy nem szolgál ki felhasználókat sem az Egyesült Államokban, sem Kínában, Hongkongban, Szingapúrban és számos más olyan joghatóságban, ahol szigorú szabályok vannak érvényben a kriptovaluta-kereskedésre vonatkozóan. 

bybit kína kereskedés | CRYPTOFALKA

2023 májusában a Bybit szabályozási változásokra hivatkozva bejelentette például, hogy kivonul Kanadából. Ugyanebben az évben a tőszde felfüggesztette működését az Egyesült Királyságban is. 

A kínai IP-címek blokkolásával a Bybit intézkedései szigorúbbak lehetnek, mint néhány más tőzsde intézkedései. A tőzsde csütörtökön közölte, hogy „továbbra is elkötelezett az összes vonatkozó szabályozás betartása mellett” azokon a piacokon, ahol működik.

Szimpatikus a BYBIT kriptotőzsde, és te is kipróbálnád? Akkor ne habozz, mert most a 35$ üdvözlő bónusz* mellett még 10% kedvezményt is bezsebelhetsz a kereskedési költségekből, ha regisztrálsz! A további részleteket itt olvashatod.

Bybit vásárlás gomb button I Cryptofalka

*Végezd el a KYC-t, majd helyezz el és tarts 7 napig a BYBIT számládon 100$-t. Kereskedj minimum ilyen összeg értékben derivatív termékekkel. Ne csökkenjen a számlád értéke 7 napon belül 100$ alá! Bónusz: 20$ stabilcoin + 15$ bónusz kupon. Kampány ideje: 2024 május 28. - 2024. június 30.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.39% $61,230.37
Ethereum ETH -0.25% $3,381.41
BNB BNB 0.11% $574.25
Solana SOL 8.02% $135.58
XRP XRP 0.86% $0.478
Dogecoin DOGE 1.66% $0.1227
Cardano ADA 2.35% $0.3877
Litecoin LTC -1.69% $70.64
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!