Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Coinbase felvette az első Bitcoin fedezetű hitelt

A Coinbase felvette az első Bitcoin fedezetű hitelt

Amerika legnagyobb kriptotőzsdéje, a Coinbase, a Wall Street első Bitcoin fedezetű kölcsönét vette fel a Goldman Sachs-tól.

 

Bitcoin fedezetű hitelt vett fel a Coinbase

Néhány napja indította el a bitcoin fedezetű hitel konstrukcióját a Goldman Sachs befeketetési bank. A Coinbase, Amerika legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje máris élt a lehetőséggel és amerikai dollárt kölcsönzött bitcoin fedezettel. 

bitcoin fedezet I Cryptofalka Forrás: blockchainreporter.net

 
A Goldman Sachs 2021-ben 2500 milliárd dollárnyi vagyont kezelt. A Bloomberg arról számolt be, hogy a Goldman Sachs által kibocsátott bitcoin fedezetű kölcsönt a Coinbase azért vette fel, hogy elmélyítse a kapcsolatokat a kripto- és a hagyományos pénzügyi világ (TradFi) között.
"A Coinbase és a Goldman kapcsolata az első lépés a kripto fedezetként való elismerésében, ami létrehozza a hidat a fiat és a kriptogazdaságok között." -jelentette ki Brett Tejpaul, a Coinbase intézményi vezetője.
A kölcsön dollár értékét nem hozták nyilvánosságra, de azt a Coinbase 4487 BTC-s tulajdona fedezte, ami a cikk írásakor körülbelül 170 millió dollár volt. A kölcsön 24 órás kockázatkezelést tartalmaz, de megköveteli, hogy a Coinbase emelje a BTC biztosítékát, ha az árak túl alacsonyak lesznek.
 
A bitcoin fedezetű és más kriptofedezetű kölcsönök mindennaposak a kriptoiparban, különösen a decentralizált pénzügyi (DeFi) protokollok esetében. Egyelőre a hagyományos pénzügyi iparban, ahol a kriptot túl kockázatosnak és ingatagnak tartják még ez volt az első alkalom. Az Arca vagyonkezelő cég egy blogbejegyzésében azt írta, hogy a potenciális hitelfelvevők egyre több ilyen lehetőséget keresnek.
„Ez a tranzakció azt mutatja, hogy az intézmények hajlandóak új eszközöket régi technikákkal kombinálni." -áll a blogbejegyzésben.
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

Coinbase CEO elkötelezett a decentralizáció iránt

A Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong fontosnak tartja a szólásszabadságot és a decentralizált közösségi média platformokat. Hétfőn a Milken Institute-nak adott interjújában elmondta, hogy a Twitter új tulajdonosának, Elon Musknak lehetősége van „lényegében egy decentralizált protokoll használatára”, amelyen a platform működhet.
 
decentralizáció I Cryptofalka Forrás: dashnews.org
„Szerintem a szabadságot minden formában meg kell védeni, és a kripto nagy része a gazdasági szabadságról szól. A szólásszabadság egy másik változat.”
Armstrong úgy véli, hogy egy decentralizált közösségimédia-platform lehetővé tenné a tartalomkészítők számára, hogy maguk alakítsák ki moderációs politikájukat, miközben az összes tartalomhoz való hozzáférés demokratizálva lenne, nem pedig algoritmikusan. Ez megakadályozná bizonyos tartalomfolyamok elfojtását, és lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy bármit lássanak.
 
A Coinbase CEO szerint ha a Twitter nem ragadja meg a lehetőséget, már dolgoznak olyan csapatok, amelyek decentralizált közösségi média platformok fejlesztésén dolgoznak, amit DeSo-nak neveznek. A decentralizált social media (DeSo) platformon a felhasználók saját identitásukat birtokolhatják. Az egyik legismertebb DeSo platformon a Twitter alapítója, Jack Dorsey 2019 óta dolgozik. A Bluesky nevű platform a Twittertől függetlenül működik. A Bluesky célja olyan technológia elterjedésének ösztönzése, ahol „az alkotók irányíthatják a közönségükkel fenntartott kapcsolatokat, a fejlesztők pedig a fejlesztés szabadságát”.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.30% $60,623.29
Ethereum ETH -2.33% $2,978.17
BNB BNB -1.70% $525.26
Solana SOL -2.11% $130.22
XRP XRP -1.14% $0.4893
Dogecoin DOGE -3.72% $0.1476
Cardano ADA -3.38% $0.4387
Litecoin LTC -1.25% $78.13
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!